SilverStone har nu lanserat den tredje modellen i sin Raven-serie av miditower chassi. Raven RV03 riktar sig som tidigare modeller mot entusiaster och krävande användare där deras ovanliga 90-graders vridning av moderkortet är en av chassits höjdpunkter. Den andra är det kraftiga luftflödet med två 180mm fläktar som blåser rakt igenom chassit.

Raven RV03 235 x 522 x 570 mm (B x H x D) och tillverkas kring en 0,8mm stålram som ger chassit en ganska bastant vikt på 11,4kg. Som tidigare modeller i Raven-serien satsar man på ett korpsvart färgtema och fullt fokus på luftflöde. Chassit kommer nämligen med två massiva 180mm fläktar monterade i golvet som suger in kalluft underifrån och blåser detta rakt genom chassit och ut ur taket. För den som inte nöjer sig med detta finns det plats för ytterligare sju stycken 120mm-fläktar runt om i chassit.

RV03-34View-01

Denna tvärdragsliknande kylteknik fungerar väl eftersom SilverStone vänt moderkortet 90-grader mot vanliga chassi. Utgångar för fläktar, grafikkort och andra kontakter sitter i taket istället för i baksidan av chassit vilket ger en effektiv luftväg.

Raven RV03 stödjer moderkort på upp till extended ATX och bland funktionerna som finns hittas sju stycken externa 5,25-tums platser, tio 3,5-tums hårddiskplatser, två 2,5-tums platser och en I/O-panel med USB 3.0 samt ljudanslutningar.

SilverStone Raven RV03 ska börja säljas under slutet av april med en prislapp på motsvarande 1 400 kronor inklusive moms.

RV03-34View-02

RV03-Left-Inside

RV03-09

RV03-02

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Imlal
Imlal
13 Årtal sedan

Ser rätt trevligt ut måste jag säga. Även om jag inte gillar formspråket helt och hållet. Tycker att “toppen” ser plastig ut. Om jag hade fått välja så hade jag skippat fönstret och gett fronten ett renare utseende, samt skippat luckan för front utgångarna samt stoppat dit två USB portar till.

Fortfarande inget chassi som får mig att vilja byta ut mitt Cooler Master Cosmos 1000

//Jimmy