Sony och Postnord 3D-printar dig till en superhjälte

Allt som behövs är en Sony-mobil

1

Med sina nya flaggskeppstelefoner låter Sony dig skapa en 3D-scanning av ditt eget huvud – och i samarbete med Postnord kommer du snart kunna beställa en detaljerad 3D-utskrift av dig själv.

Flera mobiltillverkare har i någon form visat tekniker som låter dig skapa tredimensionella avläsningar av ditt eget ansikte. För Apple och Samsung innebär det exempelvis animerade emojis, medan Sony tar ett lite annorlunda spår. Med hjälp av appen Shadow kan du spara en detaljerad 3D-modell av ditt ansikte eller hela ditt huvud som sedan kan användas till animerade GIF-bilder eller som kan skrivas ut i fysiskt format som prydnad.

3D-utskrifter i full färg

Långt ifrån alla har tillgång till en 3D-skrivare idag, och de som finns på konsumentmarknaden skriver i regel ut med ett material åt gången och med en enda färg. Istället har Sony inlett ett samarbete med Postnord, som kommer erbjuda en beställningstjänst för 3D-utskrifter som fångas med Shadow-appen.

Ryggraden i tjänsten är 3D-skrivaren Stratasys J750, som ska vara den första 3D-skrivaren av sitt slag som klarar av att skriva ut med flera material samtidigt, och även att skriva ut i full färg. Den nuvarande varianten klarar av utskrifter i omkring 360 000 färger, medan kommande uppdateringar ska ge stöd för närmare 500 000 färger.

Skänk bort ett 3D-porträtt

Tanken är att utskrifterna exempelvis ska kunna användas som prydnader i stil med porträtt. Sony och Postnord kommer även erbjuda utskrifter av andra modeller, där ett exempel vi fick se på plats var att sätta sitt eget huvud på kroppen av en superhjälte eller andra karaktärer.

I nuläget är det specifikt utskrifter från Xperia-mobiler som stöds, men Postnord avfärdar inte möjligheten för att skriva ut andra 3D-modeller via samma tjänst i framtiden. Kostnaden börjar i nuläget på mellan 200 och 300 kronor per utskrift, inklusive frakt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Krille
6 Årtal sedan

Om Postnord är med i matchen behövs det riktiga superhjältar för att leverera paketen, annars försvinner dom i hanteringen. Postnord är Stålmannens Kryptonit.