Sony har nu lanserat en dedikerad PC-mjukvara för sin senaste handkontroll kallad DualSense. Mjukvaran kommer än så länge inte med några jättenyheter men är ett steg på vägen till allt bättre integration med plattformen.

Sonys senaste handkontroll som lanserades tillsammans med Playstation 5 kommer med en rad nyheter och funktioner. Bland möjligheten att få de bakre analoga knapparna att fastna om till exempel ett FPS-spel körs och vapnet som används börjar krångla. Det finns dessvärre inte så värst många speltitlar på PC som idag har stöd för handkontrollens alla egenskaper. Spel som Metro Exodus, Far Cry 6 och Deathloop är några av dessa spel men de har inte sällskap av många andra.

Detta kan nu komma att ändras inom en snar framtid. Sony har nu lanserat en dedikerad mjukvara för just DualSense-kontrollen på PC. Mjukvaran har just nu tyvärr endast en funktion: att uppdatera handkontrollens drivrutiner. Andra potentiella funktioner som att kunna ändra vad varje knapp gör för något eller dylikt är inte tillgängliga just nu.

Mjukvaran visar däremot att Sony har tagit ett steg i rätt riktning. Företaget har börjat bli allt mer intresserade av PC gaming och vill göra fler av sina speltitlar tillgängliga på både Playstation och PC. Förhoppningsvis kommer mjukvaran uppdateras kontinuerligt och vi får se ett ordentligt stöd för handkontrollen i PC-spel börja höra till vardagen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments