Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Mesh-nätverk blir allt vanligare men långt ifrån alla har det installerat i sina hem. Vi listar 3 riktigt bra anledningar till varför du borde skaffa ett mesh-nätverk.

Det är nog mer regel än undantag att många av oss har någon eller några platser i hemmet där den trådlösa internetanslutningen lämnar en del att önska. Mesh-nätverk är överlägset ett traditionellt Wi-Fi-nätverk ur fler aspekter. Här är några!

1. Bättre Wi-Fi-mottagning överallt

Den kanske största fördelen med att installera ett mesh-nätverk hemma är att du på ett enkelt sätt kan skapa bra Wi-Fi-mottagning i hela hemmet, inklusive olika områden som övervåningen, källaren, uteplatsen eller kanske trädgården. Placera huvudenhet där du har din Internet-anslutning och sedan noderna strategiskt i de områdena eller våningarna där du har sämre Wi-Fi-mottagning. Det stärker upp hela nätverket för alla dina enheter oavsett var du befinner dig i hemmet.

Huawei Mesh 7 kan ge dig upp till 600 kvadratmeter sömlöst Wi-Fi (2 noder, dvs. 300 kvadratmeter/st). Som det inte vore nog har Mesh 7 en teoretisk maxhastighet på 6600 Mbps samt stöd för Wi-Fi 6.

2. Inget hoppande mellan olika SSID

En av de stora fördelarna med mesh-nätverk är att med hjälp av flera noder skapar du ett sömlöst nätverk. Det vill säga att dina enheter inte behöver hoppa/byta anslutning mellan olika nätverk/SSID. 

Huawei Mesh 7 är marknadens just nu mest lättinstallerade mesh-nätverk med en simpel installationsprocess. Koppla in, logga på och ställ in ditt lösenord. Använd sedan AI Life-appen om du vill konfigurera nätverket vidare eller se täckningskartan över hemmet för att optimera placeringen av dina noder.
Vad är skillnaden mellan mesh och repeaters/extenders?
Mesh-nätverk skapar sömlöst ett och samma nätverk mellan olika noder medan många repeaters/extenders förstärker ett befintligt nätverk men skapar ett nytt SSID. Det betyder att enheter anslutna till ett mesh-nätverk inte behöver hoppa mellan olika nätverk när du rör dig i hemmet.

3. Ethernet-anslutning på olika platser i hemmet

Även om det mesta idag är uppkopplat trådlöst så är inte all utrustning det. Desktop-datorer och NAS:ar är exempel på enheter som ofta saknar Wi-Fi-anslutning och behöver anslutas via kabel. Mesh-nätverk är då en smidig lösning då de olika mesh-noderna ofta har Ethernet-portar som du kan ansluta dina trådade enheter till och på så sätt ansluta dem till samma nätverk som övriga hemmet, utan att behöva dra långa kablar mellan olika rum.

Alla Huawei Mesh 7-enheter har 4st Ethernet-portar som gör att du kan ansluta NAS:ar eller desktop-datorer som saknar Wi-Fi-anslutning. Dessutom fungerar varje Mesh 7-enhet både som host eller nod utan avkall på prestanda.

I denna artikeln har vi använt oss av Huawei Mesh 7 som ett exempel på ett prisvärt mesh-nätverk som täcker stora ytor med hög hastighet och enkel installation. Missa inte Teknikveckans recension av Huawei Mesh 7.

Huawei Mesh 7 sälj både separat och flerpack beroende på hur stor yta du behöver täcka.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid