Sponsrat – Denna artikel presenteras av Signify
Vintermörkret bjuder in till både julmys och härliga stunder med familj och vänner. Genom att bokstavligen fokusera på ljuset i tillvaron ökar vi chansen att vinterhalvåret blir en positiv tid.

Det är tyvärr ingen hemlighet att de mörkare månaderna på året inte bara inbjuder till mys och semesterresor. I samma veva ökar nämligen antalet inbrott när mörkret lägger sig och vi lämnar våra hem.

Det finns många bra försiktighetsåtgärder som minskar risken för ett inbrott, såsom att använda säkra och godkända lås, grannsamverkan samt att installera videoövervakning och larmsystem. Samtidigt har ordspråket “Tillfället gör tjuven” mer bäring än man kanske tror. Här är tre enkla sätt att göra ditt hem mindre attraktivt för ovälkomna besök, allt med hjälp av din smarta hembelysning.

Annons
  1. Schemalägg: Ställ in rutiner och schema så att din belysning aktiveras på kvällen när det blivit mörkt och att det släcks en “normal” tid på dygnet. Använd med fördel olika färgtemperaturer eller färger i olika rum för att få hemmet att se bebott ut av flera familjemedlemmar.
Med Philips Hue-appen kan du styra din belysning baserat på solens upp- och nedgång eller såklart med egna tider, med eller utan slumpmässiga tidpunkter för av/på.

2. Utomhusbelysning: Installera utomhusbelysning som inte bara går på schema utan även aktiveras av rörelsedetektorer när någon närmar sig ditt hem.

Hue Outdoor Sensor har IP54-klassning och en batteritid på upp till 2 år.

3. Fjärråtkomst: Se till att aktivera fjärråtkomst till din smarta belysning så att du kan styra den även efter att du lämnat hemmet. En extra säkerhet om du skulle glömma aktivera belysningens semesterschema.

Med Philips Hue-appen är det enkelt att skapa en fjärranslutning till din smarta belysning.

Har du några andra tips om hur man kan hålla sitt hem säkert? Dela gärna med dig av dina av dina erfarenheter i kommentarerna!

Annons

Kom igång med smart belysning hemma

Läs gärna mer om hur du kan förenkla och förgylla din vardag med smart belysning i våra tidigare artiklar. Just nu har vi även rabatt på flera av våra startpaket för dig som vill komma igång från start.

Missa inte tidigare artiklar från Philips Hue!

Denna samt artiklarna ovan är skapad av teknikskribenter hos Coore på uppdrag av Philips Hue – för marknadsföring som är mer än bara reklam.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Signify
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid