Rätt mus för rätt spel -PUBG eller WoW?

De flesta sitter med en enda mus hemma när de spelar. Räcker detta för att prestera som bäst i alla spel eller kommer du att nå fler kycklingmiddagar med en särskild ”PUBG-råtta”? Vilken sorts mus ska just Du välja?

Asus ROG Pugio, Asus ROG Gladius och Asus ROG Strix Evolve – Tre klassiska allroundmöss.

Faktum är att valet av gamingmus kan delas upp i två olika kategorier, allround och MMO. Allround är den typen av mus vi är vana vid att se. De har ofta en ergonomisk eller symmetrisk design med allt från två till sex knappar. Som namnet avslöjar fungerar de till de flesta spel så som Playerunknown’s Battlegrounds, Counter-Strike Global Offensive eller Dota 2. Det är din allt-i-allo-mus som du både använder till vardags och till spelande.

Även allround-möss kan komma med skräddarsydda knappar – här Gladius II med sin trigger(sniper)-knapp.

MMO-mössen är egen genre för sig. Här är det fokus på att klämma in så många funktioner och knappar som möjligt utan att påverka komforten allt för mycket. Allt för att du som MMO-spelare ska kunna dra snabba och långa serier av spells eller kommandon direkt från musen istället för att fokusera för mycket på tangentbordet.

Så vilken är rätt för dig? Svaret är den som mest motsvarar ditt val av spel-genre. Är du ute efter en bra mus för CS eller PUBG så är det absolut ett högpresterande allround-alternativ med några extraknappar som du ska titta på. Är det World of Warcraft som är din grej så är det en MMO-råtta med många om komfortabla knappar som hägrar. För den riktigt seriöse gamern finns givetvis möjligheten att parkera två olika möss på skrivbordet, en för fps-liren och en dedikerad MMO-mus.

Asus ROG Spatha lämpar sig extra bra för MMO-spelare. Syskonet ROG Gladius II riktar sig mot dig som prioriterar PUGB, CSGO och actionfyllda spel.

Slutsats: För de riktigt seriösa spelarna kan det vara värt med två möss beroende på dina spelpreferenser. Men du behöver lyckligtvis inte köpa en för varje spel.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid