Knapparna är viktigare än man tror - Försäkrande klick och tillräckligt många?

Tangentbord i all ära men även din mus har knappat som klickas ofta och frekvent. appars uthållighet och kvalité skiljer sig från mus till mus och det alltid svårt på förhand att veta hur länge de ska hålla. Som alltid så är inte minst valet av antal knappar högst personligt och beror till stor del på din spelstil samt spelpreferenser.

Asus ROG Spatha är en trådlös MMO-mus med 12 programmeringsbara knappar.

Titta på hur många knappar du har idag och om du känner att det är tillräckligt. Att ha någon extra knapp skadar aldrig men det ska inte heller bli på bekostnad av komforten. Idag finns flertalet olika modeller lämpade för olika typer av speltitlar. FPS- och MOBA-titlar kräver generellt sett inte lika många extraknappar så som MMO-spel gör för att få snabb åtkomst till alla kommandon och spells som man kan tänkas behöva ha nära till hands.

Visste du...
Att en Omron-brytare med en klickgaranti på 20 miljoner klick håller i drygt 3 år ifall du klickar 1 klick var femte sekund dygnet runt? För Omrons brytare med 50 miljoner klick håller musens brytare i nästan 8 år (!) vid samma behandling. Hur det går med ditt finger är  en annan femma.

Musens byggkvalité och knappars taktila återkoppling är viktig för att du ska kunna få ett försäkrande klick gång efter gång, efter gång. Se till att välja en mus med påkostade brytare särskilt för de två huvudknapparna. På detta sätt får du både bra funktion och hållbarhet. Vissa möss levereras med flera olika uppsättningar av tangentbrytare vilket låter dig välja motstånd och känsla efter egna preferenser.

Slutsats: Det är inte bara antalet som räknas. Prova gärna möss med olika brytare för att hitta den optimala känslan.

Innehåll

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid