Säker kabel kontra trådlös frihet

Alla har vi upplevt den den otämjbara USB-kabeln som fastnar i allt på skrivbordet och rycker till precis när det är som svettigast i den där CS-matchen. Eller har du kanske fått batteritorsk på din trådlösa mus när det bara är 1 person kvar i Playerunknowns Battlegrounds. Oavsett vilket av problemen som du relaterar mest till så är de riktigt tråkiga incidenter som man helst vill undvika.

PUBG-lobbyn – det perfekta laddtillfället för din trådlösa gamingmus!

För dig som alltid vill vara redo oavsett vart du än befinner dig så är det kabel som gäller. Här är det viktigt att titta ut en mus med en mjuk och följsam kabel. Många möss idag har en kabel klädd i flätat tyg vilket kan göra dem styva men vissa modeller är bättre än andra. Asus har alternativ som levereras med både en mjuk flätad kabel samt en traditionell silikonkabel. Det gör att du själv kan bestämma vilken som passar din konfiguration bäst. För att minimera risken för kabeltrassel kan du försöka säkra kabeln en bit från musen eller använda dig av en ”musbungie” som minimerar risken att musen dras ner bakom skrivbordet av kabeln.

Flätad kabel, gummikabel eller trådlöst. Valet är ditt!

Är det trots allt den trådlösa friheten som hägrar så vill vi slå ett slag för laddningsdockor med kabelkomplettering. Det gör det enkelt att efter varje spelsession docka musen för laddning men samtidigt med en kabel vara säker på att kunna fortsätta spela även när batteriet tar slut mitt i spelsessionen. Värt att notera är även att dagens mer påkostade trådlösa möss sällan ger några prestandanackdelar mot sina kabelanslutna syskon.

Slutsats: Pick your posion. Kabel för 100% säkerhet och en generellt lägre prislapp. Trådlös för full frihet och ett riktigt stilrent skrivbord.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid