Här förklarar vi hur du som läsare kan hjälpa NordicHardware att hålla vår verksamhet vid liv och ge oss bättre förutsättningar för att skapa bra och högkvalitativt material.

NordicHardwares verksamhet som bland annat omfattar Sveriges största testlabb för datorprodukter är beroende av de intäkter som våra annonsplatser genererar.

Att driva en annonsfinansierad webbtidning och tillika Sveriges största testlabb för datorprodukter kräver både stora mängder tid och resurser. NordicHardware genererar idag majoriteten av sin ekonomi genom annonsplatser på sin webbplats där företag och butiker med målgruppsrelaterade annonsbudskap når ut till er läsare.

Vill göra annonser till ett mervärde

NordicHardware har under alla år arbetat för att annonskampanjer och annonsörer inte ska vara ett nödvändigt ont utan snarare ytterligare ett mervärde för er läsare som besöker vår sajt. Vi säljer endast annonsplatser till företag som vi tror kan erbjuda intressanta och för målgruppen passande produkter. Likså jobbar vi kontinuerligt med våra annonsörer för att optimera de budskap som visas i annonser och marknadsföring på NHW.se. Det kan innebära allt från att trimma storleken på bildfiler för att optimera sajtens laddningshastighet till att förhandla fram specialkampanjer hos återfösäljare som direkt gynnar er läsare.

  • Ingen reklam om bindor och blöjor
  • Inga ljudannonser som spelas när du laddar sidan
  • Minimalt med animeringar
  • Produkter och erbjudande för dig som datorintresserad

Varje visad annons gör det möjligt att skapa mer och bättre material

Vi är som alla internetanvändare förstående inför det faktum att internet idag är överexploaterat av annonsstinna webbsajter och att detta gett ett uppsving för mjukvara som blockerar webbannonser. För en webbtidning med en förhållandevis smal men ack så viktig målgrupp är alla annonsvisningar och annonsklick guld värda. Varje blockerad annonsvisning gör att vi indirekt tvingas utöka antalet annonsplatser för er som faktiskt stödjer verksamheten och väljer att inte blockera våra annonser. Utvecklingen med ett brett användande av annonsblockerare är inte bara ett långsiktigt utan ett kortsiktigt hot mot NordicHardwares verksamhet.

Genom tre enkla steg kan du stänga av adblocker på NordicHardware och hjälpa oss leverera bättre och mer material till er läsare.

Många annonsblockerare stör även andra funktioner på sajten som exempelvis prislistningar från Prisjakt.se som används i våra betygsättningar och är ett viktigt verktyg för att ge er läsare uppdaterade prisuppgifter i våra köpguider. Ser du inte Prisjakts priser i våra artiklar är det troligtvis för att Adblock eller motsvarande mjukvara blockerar denna information.

Vi ber därför alla som uppskattar och tar del av materialet på NHW.se att släppa igenom annonserna på sajten och i gengäld fortsätter vi att arbeta med alla medel vi kan för att förbättra er upplevelse på sajten och det material som publiceras. Ni får gärna komma med egen feedback och kommentarer på förbättringar i vårt forum – det är trots allt Er upplevelse som är det viktigaste.

Sponsrade artiklar är budskap från våra sponsorer

Det är i samma andemening vi under hösten 2014 startade en ny satsning på sajten med sponsrade artiklar och guider. Detta är redaktionellt material framtaget eller beställt av företag som vill berätta om sina produkter eller varumärken för er läsare.

Även om NHW.se själva inte producerar artiklarna kommer allt sponsrat material som publiceras på sajten kontrolleras och godkännas av oss i redaktionen. Alla sponsrade artiklar kommer vara tydligt märkta som sådana, ingen läsare ska behöva vara osäkra på om materialet man läser kommer från NHW eller en av våra sponsorer. Målet med sponsrade artiklar är att dessa, precis som annonser, ska bli ett mervärde för dig som läsare. Spännande information om ny teknik eller hjälp för att förstå en viss produkt. Det ger samtidigt intäkter som ska göra det möjligt för oss att fortsätta utveckla vår egen redaktionella kraft och ytterligare höja standarden på vår webbtidning.

NordicHardware levererar idag Sveriges största produktjämförelser och testar flest datorprodukter av alla svenska medier. Målsättningen inför framtiden är att bygga vidare på detta och leverera inte bara fler och bättre tester utan även förbättra vår sajt och utöka vår hårt arbetande redaktion. Vi tackar för Ditt stöd och lovar gengälda med fler häftiga produkttester och artiklar än någonsin.

Med vänliga hälsningar,
NordicHardwares Redaktion

29
Leave a Reply

Please Login to comment
26 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
Anton KarmehedBogeyDanielBjörn GustavssonKaptN Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fattiga Kalle Anka
Gäst

Hej,

Förstår att ni inte vill att läsare ska blocka reklamen, men mitt tips är att inte ha så störande reklam (gif/flash) som blinkar. Samt en design som inte tar bort läsyta. Utan ha istället reklam som fyller ut sidan. Sponsorerna kanske inte vill betala mer för det, men det är saker jag går efter om jag tillåter reklam eller inte på en sida. SweC har samma problem som ni, störande reklam som är ivägen.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Fattiga Kalle Anka”]Hej, Förstår att ni inte vill att läsare ska blocka reklamen, men mitt tips är att inte ha så störande reklam (gif/flash) som blinkar. Samt en design som inte tar bort läsyta. Utan ha istället reklam som fyller ut sidan. Sponsorerna kanske inte vill betala mer för det, men det är saker jag går efter om jag tillåter reklam eller inte på en sida. SweC har samma problem som ni, störande reklam som är ivägen.[/quote] Hej Fattiga Kalle Anka!Det är en viktig punkt du tar upp och något vi kontinuerligt jobbar med att framföra till våra partners… Läs hela »

Migrän
Gäst
Migrän

Hej, Som Kalle Anka ovan beskriver…ta bort blinkade och rörliga annonser samt absolut ingen flash, så tar vi bort AD blocker. Det är idag så anskrämligt dålig reklam på hemsidor att det gör dom långsamma, irriterande, svårlästa, och man får migrän av allt blinkande. Att surfa med AD blocker vs utan är ungefär som att surfa med fiberbredband kontra uppringt modem.Och ni ber folk gå tillbaka till modem …? Sen när är det leverantören som skapar kravprofilen på efterfrågan? Det ska vara kunden som gör det och det är ni som ska skapa förutsättningar tillsammans med leverantören för att hitta… Läs hela »

Harra
Gäst
Harra

Jag instämmer i föregåående talares åsikter.
Den enda HW site jag har avblockerat är SweC av just den anledningen att de sorterar hårt i sina annonser.
All typ av animation el flashannonser gör att man snabbt blir galen och blockerar.

Om en annonsör vill få ut sitt budskap på mer än en annonsbild så får de väl sätta den på fler ställen och betala därefter.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Migrän”]Hej, Som Kalle Anka ovan beskriver…ta bort blinkade och rörliga annonser samt absolut ingen flash, så tar vi bort AD blocker. Det är idag så anskrämligt dålig reklam på hemsidor att det gör dom långsamma, irriterande, svårlästa, och man får migrän av allt blinkande. Att surfa med AD blocker vs utan är ungefär som att surfa med fiberbredband kontra uppringt modem.Och ni ber folk gå tillbaka till modem …? Sen när är det leverantören som skapar kravprofilen på efterfrågan? Det ska vara kunden som gör det och det är ni som ska skapa förutsättningar tillsammans med leverantören för att… Läs hela »

Johan
Medlem
Johan

[quote name=”Anton Karmehed”]Hej Migrän och tack för input. Vi försöker som sagt alltid minimera antalet röriga annonser och förmedlar alltid för våra partners att det varken är dem eller oss till gagn att köra blinkande historier. Samtidigt är det så tyvärr att vi som förhållandevis liten aktör inte alltid kan välja och vraka bland annonsörerna. Det blir bättre och bättre på den biten men förhoppningsvis kan vi med bra och intressant material möta dig och andra läsare någonstans på vägen. Tack för feedback Harra, förhoppningsvis kan vi med rätt material och annonsupplägg kvala in på din white list snart. 😉… Läs hela »

Axelman
Gäst
Axelman

Provade att köra utan Adblock men det blir för rörigt. Har nedsatt perceptionsförmåga och behöver verkligen Adblock för att stå ut. Jag är inte målgrupp för era annonsörer men gillar att kolla lite ibland mest för hårddiskar och annan hårdvara som är på G.

Migrän
Gäst
Migrän

[quote name=”Anton Karmehed”]Hej Migrän och tack för input. Vi försöker som sagt alltid minimera antalet röriga annonser och förmedlar alltid för våra partners att det varken är dem eller oss till gagn att köra blinkande historier. Samtidigt är det så tyvärr att vi som förhållandevis liten aktör inte alltid kan välja och vraka bland annonsörerna. Det blir bättre och bättre på den biten men förhoppningsvis kan vi med bra och intressant material möta dig och andra läsare någonstans på vägen. … Om vi ska försöka konkritisera det lite. Vad är det som är ”störigast” med annonser och annonsering i er… Läs hela »

Zunk
Medlem
Zunk

Kanske inte riktigt hör hit, men de gånger jag surfar utan adblock (dock har jag precis tillåtit nhw och swec via adblocken. god jul!) så märker jag att en del reklam faktiskt intresserar mig. Men det är liksom i periferin, i förbi farten. Gärna medan man väntar på att nya sidan ska laddas, eller medan man för musen över länken och klickar.. Vad jag då gör ibland, och det går liksom per automatik, men jag har reflekterat över så många gånger nu att jag bara måste få det sagt, det är att klicka på backa och för att ta mig… Läs hela »

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Som så många har nämnt det innan, flash-reklam och reklam som blinkar alternativt spelar upp ljud är någonting som går mig otroligt på nerverna. Popup är av ondo med. 1. Jag klickar aldrig på reklam då jag kör med adblock. Anledningen till det är att många kör med just flash-reklam alternativt popups eller något som spelar upp ljud av något slag. Skitstörande. 2. Dom få gånger jag tillåter reklam på vissa sidor har intressant reklam. Till exempel bra deals på datorkomponenter eller allehanda annan hemelektronik. 3. All reklam som gör att sidan tar för lång tid att ladda in gör… Läs hela »

Caesar
Medlem
Caesar

Har kört med Adblocker avstängt en månad eller så nu men den gigantiska samsung-flashen har gjort att jag tröttnat.

Kan även tillägga att reklamen på NHW är så besvärande att den vid mer än ett tillfället gjort att jag kollat upp andra sidor istället när jag slösurfar. Framför allt är det att sidan blir ordentligt långsam och att det är svårt att särskilja vad som är nya artiklar.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zunk”]Kanske inte riktigt hör hit, men de gånger jag surfar utan adblock (dock har jag precis tillåtit nhw och swec via adblocken. god jul!) så märker jag att en del reklam faktiskt intresserar mig. Men det är liksom i periferin, i förbi farten. Gärna medan man väntar på att nya sidan ska laddas, eller medan man för musen över länken och klickar.. Vad jag då gör ibland, och det går liksom per automatik, men jag har reflekterat över så många gånger nu att jag bara måste få det sagt, det är att klicka på backa och för att ta… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”caesar”]Har kört med Adblocker avstängt en månad eller så nu men den gigantiska samsung-flashen har gjort att jag tröttnat. Kan även tillägga att reklamen på NHW är så besvärande att den vid mer än ett tillfället gjort att jag kollat upp andra sidor istället när jag slösurfar. Framför allt är det att sidan blir ordentligt långsam och att det är svårt att särskilja vad som är nya artiklar.[/quote] Hej Caesar och tack för input! Det är självklart beklagligt att höra om dina känslor för annonserna men jag kan nog komma med lite goda nyheter. Samsungannonsen du nämner är en… Läs hela »

Zunk
Medlem
Zunk

[quote name=”Anton Karmehed”]Tack för input Zunk! Det där låter som något jag känner igen. Vi brukar generellt växla mindre på annonserna för att undvika liknande problem men det kan ju helt klart ske. Vet inte på rak arm hur man bäst löser det. Kan du specificera lite vad du tänker på angående din punktlista på slutet?[/quote] Jag tror att jag bara sammanfattade min åsikter i punktform. Angående reklam som byts ut för snabbt så känns det som det är något för ”reklamföretagen” att titta närmar på inte ni som publicerar reklamen. Jag kan också tycka att reklamen och alla nyhetsbilder… Läs hela »

Pelle34
Gäst
Pelle34

Jag tycker ni själva ska surfa på er egen sida (och andras) med adblocker ett tag och sedan slå av det. Ni kommer då inse hur j*vla störande det är med blinkande/rörliga reklamer som snart tar mer plats på skärmen än era artiklar.
Måttstocken borde vara en statiskt bild per sida/inladdning.

/En som behåller blockern uppe.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Zunk”][quote name=”Anton Karmehed”]Tack för input Zunk! Det där låter som något jag känner igen. Vi brukar generellt växla mindre på annonserna för att undvika liknande problem men det kan ju helt klart ske. Vet inte på rak arm hur man bäst löser det. Kan du specificera lite vad du tänker på angående din punktlista på slutet?[/quote] Jag tror att jag bara sammanfattade min åsikter i punktform. Angående reklam som byts ut för snabbt så känns det som det är något för ”reklamföretagen” att titta närmar på inte ni som publicerar reklamen. Jag kan också tycka att reklamen och alla… Läs hela »

nILGot
Medlem
nILGot

Att man inte ens kan se första artikeln för all reklam när man besöker sidan är ju skrämmande. Jag gillar inte adblock, men ibland är det tvunget. Det känns som att 90% av all laddtid för en sida bara är reklam.
Lös problemet istället för att gråta i våra knän.

Bogey
Medlem
Bogey

Håller med.
Letade efter en tråd att säga detta.
Det är ju mer reklam än innehåll, så man får ju ont i ögonen och huvudet.
Verkar som den där jädra flashiga reklamen som blippar o bloppar är borta nu.

Segar ner och förstör.

TVI!

Anton Karmehed
Admin

Hej Bogey! Vi har varit extremt restriktiva med annonsernas utformning i flera år och animerade annonser har vi inte tillåtit på länge trots att det kan resultera i att vi tappar viktiga intäkter. Jag har egentligen skrivit det mesta som finns att säga om hur och varför vi har annonser på sajten för att kunna driva verksamheten. Vi försöker hela tiden förbättra oss och detta med restriktioner på annonsernas storlek /format är bara en punkt. Med det sagt är vi alltid väldigt tacksamma över konstruktiv kritik och om du eller andra besökare hittar problem på sajten som är störande ur… Läs hela »

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

Nu har jag kört utan Adblock på NHW ett tag och jag måste säga att den reklam ni har är helt okej. Aningen stor banner för Samsung SSD’n men sidan går snabbt att ladda in och det är inga störiga, blinkande grejer någonstans.

Skitbra!

OttoK
Gäst
OttoK

JAg surfar på mobilabonnemang och har begränsad datamängd i paketet. Efter det BETALAR jag för överskridande data. Jag har inte som så något emot reklam, men någonting är gravt fel när jag måste ladda ned megabyte efter megabyte av bilder, flash, video bara för att kunna läsa texten i artikeln som består av några futtiga kilobyte bokstäver. Så länge förhållandet artikelinnehåll vs. reklam håller sig under 50/50 datamässigt accepterar jag reklam med glädje. Men i dagens läge är förhållandet 1:1000000 vilket i praktiken betyder att jag betalar 99.9999% datakostnader för bara reklam! Att sen försöka med en usel ursäkt och… Läs hela »

Ganlurf
Gäst
Ganlurf

Jag har under en tid försökt ha adblock avstängt men det blir på min dator ett val mellan att läsa hela artikeln innan alla annonserna slöar ner sidan till att vara oanvändbar eller ha addblock på. Tycker bra annonser är helt ok men när störredelen av prestandarn som används för sidan går till annonseer blir det fel.

nvrd
Gäst
nvrd

Varför är panda stavat med versal i bannern? Vem är denne Panda? Jag vägrar sluta blockera reklamen, Panda skall lida.

Medlem

Ta en titt på:
comment image

Det blåa är innehåll, röda är reklam och det gråa är oanvänd yta.

Notera för det första att reklamen trycker innehåller ner och åt vänster. Det är ganska irriterande att ju själva sidan inte är i mitten. Dessutom är sidan bara en smal remsa i mitten av skärmen. För det andra finns det massor av plats på sidorna som är helt tom! Jag har inget emot att dessa kanter fylls ut till bredden med reklam så länge jag får en något bredare webbplats som faktiskt är i mitten av min skärm.

Visst nu inser jag att alla inte sitter på 2560×1440-skärmar men för en tekniksida borde det väl allt gå att skala saker? Dessutom är det inte länge fören denna upplösning är det nya 1920×1080. Och även på den lägre upplösningen finns det oanvänd yta även om den är så klart mindre.

För övrigt kör jag med adblock men avaktiverar den på sidor jag ofta använder. Dock kör jag alltid med Privacy Badger som ej tar bort reklam men stoppar spårning via cookies.

TPRV
Gäst
TPRV
KaptN
Gäst
KaptN

Provade att stänga av adblocker för en sekund.
Jag upptäckte en märkbar skillnad på dl-hastighet.

liksom, med adblocker så kom sidan ner direkt (tom cache)
med adblocker så tog det ca 3-4 sekunder längre tid (tom cache)

Bjorn Gustavsson
Medlem
Bjorn Gustavsson

Ni har väl tillräckligt med kickback från alla leverantörer.
Att göra sidan långsam och potentialt osäker med flash gynnar ingen.
Om ni absolut ska ha reklam, hårdkoda den då direkt på hemsidan.

Anton Karmehed
Admin

Hej Björn, vi får ingen kickback av leverantörer förutom att vissa av dem köper annonsutrymme på webbplatsen. Vi har inte tillåtit flashannonser på säkert 6-10 månader och det är extremt sällan vi ens tillåter animerade bilder, allt för att minimera irritationen hos er läsare. Jag vet inte riktigt hur du menar med att hårdkoda annonserna på sidan? Det krävs separata system för att hålla reda på annonser, vad de levererar till våra annonsörer osv. Tyvärr är det moment 22 att desto fler som aktiverar adblocker desto fler annonsytor måste vi aktivera för att hålla sajten flytande. Det är därför vi… Läs hela »

Daniel
Gäst
Daniel

!!! BRAVE !!! läsare och få betalt för att ta del av era annonser. Det är en bra ide.