Steelseries Siberia Elite är ett headset med siktet inställt på premiumsegmentet med Dolby-teknik för simulerat 7.1 surroundljud och avancerad LED-belysning. Det välutrustade headsetet kommer även med en dedikerad mjukvara för att skräddarsy ljud, mikrofon och belysning efter eget tycke.

Steelseries har en mängd olika speltillbehör i sitt sortiment där vi nyligen kikade närmare på tillverkarens headset Siberia V2 Frost Edition i svenska headsetguiden. När företaget nu nylanserar inom Siberia-familjen är det fokus på de riktigt krävande användarna. Steelseries avslöjar ännu inga detaljerade specifikationer för sitt nya premiumheadset Siberia Elite men vi kan av bilderna och prislappen konstatera att detta blir företagets nya flaggskepp. Siberia Elite är ett stereoheadset som med Dolby Pro Logic IIx kan simulera surroundljud med upp till 8 kanaler (7.1). Steelseries gör också ett stort nummer av headsetets design där man lovar omatchbar komfort med rejält vadderade kåpor i handsytt läder fyllda med så kallat minnesskum. På kåporna hittar vi knappar för volym och mikrofon, samtidigt som vi konstaterar att just mikrofonen går att gömma undan i headsetet när den inte används. Estetiskt väljer Steelseries att utrusta Siberia Elite med en LED-belysning som kan regleras i 16,8 miljoner olika färger.

steelserieselite

För att styra Siberia Elites olika funktioner har Steelseries utvecklat Steelseries Engine 3, ett mjukvarupaket som bland annat innehåller en 10-bans equalizer, obegränsat antal ljudprofiler samt mikrofoninställningar för aktiv brusreducering, automatiserad mikrofonvolym och mikrofon feedback för att höra sin egen röst i lurarna. I mjukvaran ställs även belysningen in i olika färgskalor där man även kan aktivera pulseringsläge för att impa på, eller störa, polarna vid LAN-partyt.

Även om  Steelseries ännu inte avslöjat några tekniska detaljer kring Sibiera Elite kan vi även konstatera att det bjuds på en platt gummikabel för mindre kabeltrassel samt en extra 3,5mm port för att dela ljudet med en kompis.

 

Steelseries Siberia Elite kommer att börja säljas i september månad med en prislapp på 1 790 kronor inklusive moms. Ett headset vi givetvis kommer kika närmare på och framöver inkludera i svenska headsetguiden.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments