Omdömen

Vi börjar med att summera våra testade skärmar och dela ut separata omdömen kring deras prestation i våra tester. Märk väl att vi presenterar separata köputmärkelser på sista sidan i guiden. Detta då dessa förändras efter tid och att nya skärmar plockas in i guiden.

OBS! För att göra prisjämförelsen så rättvis som möjligt har vi i första hand plockat cirkapriserna från någon av de större svenska återförsäljarna där vi räknar in Komplett, Dustinhome, Webhallen, Inet, Alina, Cdon och Misco.

Omdöme från 2015-10-29

Asus MG279Q
Omdöme från: 2015-10-29
Benq_XL2420Gi_001Asus MG279Q är en av de få spelskärmar med IPS, eller IPS-liknande panel, som finns på marknaden just nu. Den enda andra skärmen med liknande egenskaper som har släppts i skrivande stund är Acer XB270HU, en skärm som vi ännu inte har fått sätta tänderna i. Därför är det svårt att ge MG279Q något definitivt omdöme i jämförelse med specifikt den modellen. Skärmen presterar riktigt bra för en spelskärm på alla fronter som spelar någon roll.

Byggkvalitén är näst intill identisk med den på PG278Q, vilket är ett mer än gott betyg. Navigering i menyer görs lätt och intuitivt. De ergonomiska justeringsmöjligheterna är riktigt bra och skärmen är väldigt stabil.

Bildmässigt är skärmen inte någonting häpnadsväckande men ändock en väldigt trevlig upplevelse. AH-VA-panelen bjuder på fina färger och väldigt bra betraktningsvinklar.

Den största negativa punkten är egentligen någonting som man samtidigt kan se som en positiv. Skärmen har stöd för AMD Freesync men enbart i spannet 35 – 90 Hertz. Detta är dock ingenting som Asus trycker på i sin marknadsföring för skärmen utan det är helt enkelt någonting som följer med Displayport-standarden. Med den utgångspunkten är det svårt att ge MG279Q sämre omdöme på grund det korta Freesyncspannet. I synnerhet eftersom skärmen annars är en riktigt kompetent spelskärm.

Asus MG279Q kostar i skrivande stund omkring 5 500 kronor, en riktigt intressant prispunkt som ställer skärmen en bra bit under till exempel Acer XB270HU och även något under BenQ XL2420G, en skärm med lägre upplösning och TN-panel.

Kombinationen av prisbild, byggkvalitet, den (för närvarande )ovanliga kombinationen av skärmpanel och uppdateringsfrekvens samt den högst trevliga spelupplevelsen gör Asus MG279Q till ett bra köp för dig som letar efter en 144-Hertz skärm med IPS-liknande egenskaper.

Fördelar
+ Mycket bra spelprestanda
+ Bra AHVA-panel
+ Fenomenala betraktningsvinklar
+ AMD Freesync för den som vill ha det
+ Relativt unik skärm för tillfället
+ Kompetetivt pris
+ Mycket bra byggkvalitet

Nackdelar
– Freesync fungerar endast inom ett relativt litet spann

Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price

 

Omdöme från 2015-09-29

Benq XL2420G- 24″ Omdöme från: 2015-09-14
IMG 4016Benq XL2420G är en renodlad spelskärm som riktar in sig på spelande i 1080p. Med en uppdateringsfrekvens på 144 Hertz tillsammans med Nvidia G-sync levererar den ett riktigt bra upplevelse samtidigt som den erbjuder bra funktionalitet i menyer.

TN-panelen levererar bra färger för spelande och riktigt bra betraktningsvinklar för sin panelsort och byggkvalitén är gedigen även om designen kan upplevas som plastig. Stabilteten är väldigt god och samtliga justeringsmöjligheter, höjning/sänkning, lutning, vridning och pivot kan utföras utan problem.

Den funktion vi blev mest imponerade av var möjligheten att skifta mellan G-sync och ett klassiskt läge där samtliga skärmportar kan användas istället för enbart displayport i G-syncläget.

Trots det positiva intrycket kan vi inte ge Benq XL2420G någon utmärkelse. Det som tynger ner omdömet är främst den låga upplösningen i förhållande till prislappen. Riktpriset för XL2420G ligger i skrivande stund på omkring 6 000 kronor, ett prisspann där den kan komma att slåss mot mer högupplösta skärmar som ASUS ROG Swift PG278Q och Acer XB270HU.

Fördelar
+ Grym spelprestanda
+ G-sync
+ Mycket bra TN-panel
+ Bra betraktningsvinklar
+ Goda justeringsmöjligheter
+ Man kan skifta mellan G-sync och klassiskt läge

Nackdelar

– Förhållandevis högt pris
– Låg upplösning för priset
– USB 2.0-portar

Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price

Omdöme från 2015-06-25

Viewsonic VP2780-4K – 27″ Omdöme från: 2015-06-25
Viewsonic_VP2780-4K_001Viewsonic VP2780-4K är inte en skärm som erbjuder någonting nytt eller revolutionerande på marknaden men det är en skärm som erbjuder många av de högpresterande funktioner professionella användare vill ha, och gör det riktigt väl.

Byggkvalitén är hög och där finns inga direkta designmässiga brister. Skärmfoten ger extremt bra stabilitet och tillåter att man utför alla de justeringar skärmen erbjuder utan att man behöver stabilisera skärmen med handen.

Att arbeta i 4K är en fröjd vid de allra flesta tillfällen och ger en enorm potential för den som vill kunna göra mycket samtidigt. IPS-panelen ger näst intill perfekta betraktningsvinklar och färgåtergivningen är riktigt bra, särskilt efter kalibrering vilket gör den lämpad för bildarbete och videoredigering på professionell nivå.

Viewsonic VP2780-4K är för dig som vill ha en skärm att arbeta på och är beredd att betala extra för de funktioner som en sådan skärm erbjuder. Den riktigt bra byggkvalitén, suveräna färgåtergivningen i samband funktioner särskilt avsedda för produktivitet gör VP2780-4K till ett bra köp.

Fördelar
+ Mycket bra byggkvalitet
+ Mycket bra IPS-panel
+ Extremt bra betrakningsvinklar
+ Färgåtergivning bra nog för professionellt arbete
+ 4K
+ Riktigt bra stabilitet

Nackdelar
– Något tjock plastram
– Svårnavigerad OSD-meny i början
– Ganska tung

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Omdöme från 2015-06-03

LG 34UM67 – 34″ Omdöme från: 2015-06-03
LG_34UM67_007Med 34UM67 beträder LG ett nytt område inom skärmvärlden. Den ultrabreda formfaktorn är något som länge lockat spelare som en ersättning för flerskärmslösningar, men de har fram tills nu blivit avskräckta på grund av de mindre optimala specifikationerna, låga uppdatteringsfrekvenser och det relativt svårdrivna bildförhållandet 21:9.

LG 34UM67 kommer och rör om lite i hur man uppfattar ultrabreda skärmar. Med AMD:s Freesyncteknik erbjuder skärmen adaptiv uppdateringsfrekvens för användare med AMD:s grafikkort. Skärmen har en upplösning på 2560 x 1080, något som gör den lättdriven för spel men som med storleken på skärmen i åtanke är en för låg upplösning. Byggkvalitén är på skärmen är gedigen trots det plastiga yttret,och plasten är även den av en väldigt god kvalité. Den tillhörande skärmfoten ger godkänd stabilitet men erbjuder enbart justering i höjdled via en jobbig process och lutning.

IPS-panelen ger suveräna betraktningsvinklar, vilket behövs med tanke på de begränsade justeringsmöjligheterna, och färgåtergivningen är där vi vill att en IPS-skärm av den här kalibern ska ligga.LG 34UM67 är en väldigt intressant skärm med än så länge unika drag.

För den som vill ha en ultrabred skärm kompetenta spelmöjligheter finns där idag inte många alternativ. Dock räcker skärmen inte riktigt fram till en utmärkelse. Den relativt låga upplösningen och det faktum att skärmen inte säljs i Sverige drar ner vårt omdöme något. Skärmen kan hittas internationellt för crika 5500 kronor exklusive frakt.

Fördelar
+Ultrabred skärm med 21:9 i bildförhållande
+Freesync
+God byggkvalitet
+Riktigt bra betraktningsvinklar
+Bra färgåtergivning
+Bra OSD-meny-navigering

Nackdelar
-För låg upplösning
-Dåliga justeringsmöjligheter
-Kort spann för Freesync

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Omdömen från 2015-03-19

Acer XG270HU
Omdöme: 2015-03-19
Acer_XG270HU_006 Med sina tunna skärmramar och sitt Freesyncstöd är Acer XG270HU en på pappret riktigt intressant gamingskärm för dig som använder ett AMD-grafikkort. Tyvärr överskuggas det teoretiska av den halvdana TN-panelen och den minst sagt tveksamma byggkvalitén i både chassit och skärmfoten. Det finns inte heller något VESA-fäste, så att byta ut sistnämnda är helt enkelt inte en möjlighet. Freesync imponerar, men tills vidare råder er att avvakta tills en vassare skärm med bättre byggkvalitet och panel finns tillgänglig.

Fördelar
+ Freesync som ger bättre spelflyt för AMD-grafikkretsar
+ Tunna skärmramar
+ Vettigt portutbud

Nackdelar
– Tveksam byggkvalitet
– Ostabil fot med ont om justeringsmöjligheter
– Inget VESA-fäste
– Medelmåttig TN-panel

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Omdömen från 2015-03-13

Asus ROG Swift PG278Q
Omdöme: 2015-03-12
Asus_ROG_Swift_004 Asus ROG Swift PG278Q var den officiellt första skärmen som släpptes med Nvidia:s G-syncteknik. Skärmen är kompetent på de flesta områden, med en upplösning som passar bra för simultant arbete och en färgåtergivning som står sig väldig bra jämt emot andra skärmar med TN-paneler. Skärmens tunna plastram gör även att den är särskilt lämpad för flerskärmslösningar.

Som en skärm med TN-panel dras den givetvis också av dess nackdelar, så som sämre betraktningsvinklar och ljusblödning. Dock hamnar dessa nackdelar i skuggan av skärmens primära talang; gaming.

I spel är skärmen i den absoluta toppklassen och ger en upplevelse som heter duga. Med sin maximala uppdateringsfrekvens på 144 Hertz och G-sync, kombinerat med en upplösning på 2560x1440p, är Asus ROG Swift kanske den ultimata spelskärmen på marknaden idag.

Fördelar
+ Extremt bra spelupplevelse
+ Mycket bra TN-panel
+ G-sync
+ Hög uppdateringsfrekvens
+ Väldigt tunna kanter
+ Extremt bra justeringsmöjligheter
+ USB 3.0-hub
+ Hög ljusstyrka

Nackdelar
– Medelmåttiga betrakningsvinklar
– Viss ljusblödning
– Klumpig menynavigering

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Omdöme från 2015-02-18

Acer XB280HK
Omdöme: 2015-02-20
XB280HKAcer XB280HK kommer in och rör om i G-sync-grytan med sin höga upplösning. Vid skrivbordsarbete och spelande ger den en fantastisk upplevelse som är svår att beskriva för den som aldrig suttit på en 4K-skärm eller spelat med G-sync. Kortfattat kan man beskriva spelandet som “flytande” och “levande” även vid låg FPS. Vi har uppmätt ett deltaE-medelvärde på 1,8 för XB280HK, vilket får sägas vara väldigt bra för en TN-panel och gör att skärmen lämpar sig för grafiskt arbete på amatörnivå. Det finns dock vissa nackdelar, mest nämnvärt är betraktningsvinklarna som är medelmåttiga och gör sig påminda vid t.ex. filmtittande, dock är det inte jätteproblematiskt eftersom skärmen har väldigt bra möjligheter för justeringar. Vårt testexemplar lider av lite ljusblödning. Dock är det ingenting som stör vid vanligt användande och gör sig bara påmint vid väldigt mörka scener i filmer eller spel.

En annan punkt som är värd att ta upp är att plastkanten runt skärmen är i bredaste laget, så om man tänkt köra multi-skärm setup bör man ha detta i åtanke.

Allt som allt är Acer XB280HK en väldigt kompetent skärm för den som vill kunna spela med ordentligt flyt på en skärm som även tillåter superb produktivitet.

Fördelar

+ Först i världen av sin sort.
+ TN-panel i toppklass.
+ 4K-upplösning
+ G-Sync
+ Riktigt bra färgåtergivning för TN.
+ Väldigt bra möjligheter för justeringar av skärmen.
+ Stilren men ändå utmärkande design
+ USB 3.0-hub
+ Kompetent menystem

Nackdelar
– Medelmåttiga betraktningsvinklar
– Tjock plastram
– Ljusblödning

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Omdöme från 2014-12-23

Philips BDM4065UC
Omdöme: 2014-12-23
BDM4065UC_001TV eller bildskärm? Med BDM4065UC är skillnaden hårfin, men vi måste säga att det är en upplevelse utöver det vanliga att spela på en 40-tums 4K-skärm på vanligt skrivbordsavstånd. Bilden blir riktigt omslutande, även om vi gärna hade sett ytterligare lite bättre betraktningsvinklar eller en välvd panel för en riktigt optimal bild.

VA-panelen är klart vassare än samtliga av de TN-baserade testdeltagarna och skärmen lider dessutom inte av några som helst ljusblödningar. Chassit och foten är både stilrena och riktigt stabila, men tyvärr saknar skärmen några som helst justeringsmöjligheter såsom lutning, vridning eller pivot. Portutbudet är riktigt bra, även om portarna är lite egendomligt placerade.

Sammanfattningsvis är BDM4065UC en riktigt unik skärm för entusiasten som vill vältra sig i skärmyta utan att behöva snåla in på pixeltätheten. Och med en VA-panel med 4K-upplösning för omkring 7 000 kronor får vi konstatera att det är ett riktigt kap även för den som vill uppgradera vardagsrummet.

Fördelar
+ Grym inlevelse och arbetsyta med 40-tum stor panel
+ Prisvärd
+ Bra bildkvalitet och ingen ljusblödning
+ Bra portutbud
+ Stilren design med tunna ramar och stabil fot
+ USB 3.0-hub
+ Dugliga högtalare
+ Smidigt menysystem

Nackdelar
– Inga justeringsmöjligheter och inte helt genomtänkt placering av anslutningar
– Blank yta ger reflektioner
– Betraktningsvinklarna märks av vid skrivbordsanvändning

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Omdömen från 2014-12-18

AOC U2868PQU – 28″
Omdöme: 2014-12-18
AOC_awardU2868PQU är är egentligen nästan allt vi önskar oss av en 4K-skärm för under 4 000 kronor idag. Som väntat är bildkvalitén inte i klass med en IPS-panel, men klart duglig för skrivbordsarbete, film och spel. Den har alla portar du kan tänkas behöva både moderna datorer och för bakåtkompatibilitet, en smidig USB-hub med mobilladdning och en stilren design – med andra ord grymt mycket skärm för pengarna. Tyvärr kan vi se viss ljusblödning och de inbyggda högtalarna kammar inte hem några Hifi-priser. Dessa nackdelar är dock tillräckligt små för att vi ska vara tillräckligt nöjda med AOC U2868PQU för att utse den till Bäst i test.

Fördelar
+ Prisvärd
+ Bra portutbud
+ Stilren design
+ USB-hub med mobilladdning
+ 1 ms responstid

Nackdelar
– Viss ljusblödning
– Lite plastig, dåliga högtalare

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Asus PB287Q – 28″ Omdöme från: 2014-12-18
images/labswedish/artiklar/Monitorer/4K-roundup/largethumbnails/Asus_PB287Q_10.jpgMed sin avskalade design är Asus den kanske mest minimalistiska skärmen i testet vilket, beroende på vad du är ute efter, kan vara dess största fördel. Dubbla HDMI är även det ett plus, men vi hade gärna sett en inbyggd USB-hub som vi hittar hos flera av konkurrenterna i samma prisklass. Det är svårt att ge skärmen en allmän rekommendation i och med att både Philips och AOC ger mer finesser för pengarna, men om den stilrena designen tilltalar dig kan den vara ett bra alternativ.

Fördelar
+ Stilren design
+ Dubbla HDMI
+ 1 ms responstid

Nackdelar
– Ingen USB-hub
– Dåliga högtalare

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Dell Professional P2815Q – 28″ Omdöme från: 2014-12-18
images/labswedish/artiklar/Monitorer/4K-roundup/largethumbnails/Dell_PB2815Q_05.jpgMed en stilren design, USB-hub och ett välfungerande menyssystem har Dell en bra utgångspunkt för sin 28-tumsskärm, men finessen att kunna seriekoppla skärmen är också dess akilleshäl. Till skillnad från konkurrenterna kan den inte växla mellan MST och SST och klarar därför bara av 30 hertz i 4K-läge. Av den anledningen kan vi egentligen inte rekommendera skärmen till någon idag.

Fördelar
+ Stilren design
+ Bra menysystem
+ Bra portutbud
+ USB-hub med mobilladdning

Nackdelar
– Bara 30 hertz
– Hög eftersläpning vid skalad bild

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

Lenovo Pro2840M – 28″ Omdöme från: 2014-12-18
images/labswedish/artiklar/Monitorer/4K-roundup/largethumbnails/Lenovo_Pro2840M_05.jpgMed en gedigen design, välplacerade portar och fysisk volymkontroll vill vi verkligen tycka om Lenovos 4K-skärm, men tyvärr lider Pro2840M av flera kvalitetsbrister som är svåra att bortse från. De kapacitiva menyknapparna är oerhört frustrerande och volymreglaget har ojämnt motstånd. Den högblanka ytan gör att färgerna ser lite extra trevliga ut, men för istället med sig stora problem med reflektioner. Därtill är den den hittills dyraste 4K-skärmen vi testat, och med alla dessa punkter i åtanke har vi svårt att rekommendera ett inköp.

Fördelar
+ Gedigen design
+ Mini Displayport
+ USB-hub med mobilladdning
+ Dedikerad USB 2.0-hub för mus och tangentbord
+ Fysiskt volymreglage

Nackdelar
– Ojämnt motstånd på volymreglaget
– Dåliga kapacitiva knappar
– Dyr
– Dåliga högtalare

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Philips 288P6LJEB – 28″ Omdöme från: 2014-12-18
Philips_awardPrecis som den nära besläktade skärmen från AOC så ger Philips 288P gott om skärm för pengarna, med ett brett portutbud, inbyggd USB-hub och alla tänkbara justeringsmöjligheter. Den största nackdelen, utöver burkigt ljud, är den lite plastiga designen och den lätta ljusblödning som åtminstone vårt exemplar uppvisade. I nuläget vinner AOC på sin lite lägre prislapp, men Philips modell är fortfarande intressant om du hittar den till nedsatt pris.

Fördelar
+ Bra portutbud
+ Prisvärd
+ Gott om justeringsmöjligheter
+ USB-hub med mobilladdning

Nackdelar
– Något plastig och dåliga högtalare
– Lite ljusblödning

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Samsung U28D90D – 28″ Omdöme från: 2014-12-18
images/labswedish/artiklar/Monitorer/4K-roundup/largethumbnails/Samsung_U28D90D_05.jpgÄven Samsung satsar på en avskalad och minimalistisk design med U28D590D, med en tunn fot och slimmade ramar. Tyvärr är foten också ganska ranglig och hela konstruktionen känns plastig. Att nätaggregatet är externt kan också vara ett irritationsmoment vid kabeldragning.

Samtidigt har skärmen en riktigt bra ljusstyrka, rapp responstid och testets mest lättnavigerade menysystem med sin enkla spakkontroll på baksidan. U28D590D är ingen dålig skärm, men det är svårt att ge den en rekommendation med dess något snåla funktionsutbud och avsaknad av VESA-fäste när konkurrensen är så pass hård från exempelvis AOC, Philips och Asus i den här prisklassen.

Fördelar
+ Slimmad och tunn design
+ Lättnavigerat menysystem
+ Hög ljusstyrka
+ 1 ms responstid

Nackdelar
– Inget VESA-fäste
– Ingen USB-hub
– Ont om justeringsmöjligheter
– Något plastig
– Eftersläpningar vid intern skalning

Lägstapris på Prisjakt.se: Product price

 

Subscribe
Notifiera vid
15 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Zhu
Zhu
9 Årtal sedan

Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?

DST
DST
9 Årtal sedan

haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha

Yarakarandin
Yarakarandin
9 Årtal sedan

#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???
Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla dagar i veckan.

Tobias Solem
Tobias Solem
9 Årtal sedan

När man pratar om digitala paneler och pixlar per tum så använder man PPI (Pixels Per Inch).

Anton Karmehed
Admin
9 Årtal sedan

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test! Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote] [quote name=”DST”]haha, så sant, om inte annat så borde de få ett + för att de ens har inbyggda högtalare… haha[/quote][quote name=”Yarakarandin”]#1 o #2 har helt rätt, vem fan bryr som om högtalare i en skärm???Det bästa är om det inte ens finns högtalare i skärmen vilket iallafall låter enbart skit, ljudsystem istället för skräphögtalare alla… Läs hela »

Morkul
9 Årtal sedan

Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.

Carl Holmberg
Carl Holmberg
9 Årtal sedan

[quote name=”Morkul”]Nu intresserar ingen av dessa skärmar mig men jag tycker det är lite udda att inte information om hur vida skärmen är justerbar i höjdled, pivotering och liknande. Samsungen är till exempel inte justerbar i höjdled.[/quote]

Hej Morkul! Den informationen finns med i specifikationstabellen för varje skärm och vägs in i respektive omdöme (som du ser har vi brist på justeringsmöjligheter som nackdel på Samsungskärmen). Däremot har vi kanske inte varit tillräckligt tydliga med den informationen i den löpande omdömestexten för varje skärm och det får vi i så fall såklart se över 🙂

Morkul
9 Årtal sedan

Sorry missade helt att usteringsmöjligheter fanns med där. Enda jag såg var “- Ont om justeringsmöjligheter” på Samsung skärmen vilket jag tyckte var lite för lite info.

Men helt klart tycker jag att ni borde ha med justeringsmöjligheterna i själva texten speciellt om det något som är speciellt med den. Som Dell har ju en mycket bra och lätthanterad funktion medans andra skärmar tycks bara ha med funktionen för att få kryssa i “ja rutan”

Flyfisherman
9 Årtal sedan

Dubbelpost

Flyfisherman
9 Årtal sedan

En mycket efterlängtad guide. 🙂
Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat!

Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?
Finns också Input lag databas: [url]http://www.displaylag.com/display-database/[/url]

God Jul och Gott nytt år. 🙂

Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10

Skuggan7
9 Årtal sedan

Tack för testet, riktigt heltäckande sånt gillar jag. 🙂

Jag håller inte med om att inbyggda högtalare skulle vara ointressant, t.ex så brukar jag använda headset men när vi är fler som vill kolla klipp eller film på skärmen vill man ha bra inbyggda istället för ett par klumpar på skrivbordet. Jag har en Samsung S27B970DS som har helt ok ljud i de inbyggda högtalarna, bättre och högre än många externa lösningar med små högtalare på bordet.
Men visst alla har inte råd med lyxskärmar men ljudet bör ändå vara med i testet.

Skuggan7
9 Årtal sedan

[quote name=”Flyfisherman”]En mycket efterlängtad guide. 🙂 Vid köp av dator i delar eller uppgradering av enskilda delar, har ni väl i princip nu köpguider för allting. Bra jobbat! Kommer ni att kolla något på input lag framöver när och om dessa möjligheter förbättrats?Finns också Input lag databas: http://www.displaylag.com/display-database/ God Jul och Gott nytt år. 🙂 Ps. Länken ovan till kapitel 22 leder till kap. 10[/quote] Det här med input delay är ju ganska kul, majoriteten sitter och klagar över att Vsync ger högre input delay men samtidigt kör man med default settings där 3 förrenderade bildrutor är standard, vilket ger… Läs hela »

9 Årtal sedan

När ska ni testa Acer XB270HU? 🙂

Dexster
Dexster
9 Årtal sedan

[quote name=”Zhu”]Uppskattar ett sådant stort test!

Dock tycker jag att ge minus för avsaknad av högtalare eller dåliga högtalare är minst sagt skrattretande. De allra flesta använder headset eller i annat fall ett ljudsystem. Vem fan använder högtalarna i skärmen(om det ens finns några)?[/quote]

Tydligen inte du , men finns andra . Tänk före innan du skriver

Jonas Bergkvist
Jonas Bergkvist
9 Årtal sedan

Hej!

Jag kan inte se vilket system ni har testat skärmarna på, det vore intressant och se för jag ska så småningom byta till en 4k skärm och då undrar jag om mitt system klarar av det.