Powercolor PCS+ 270X
Powercolor PCS+ 270X 2GB | |
Krets | Curacao XT |
Streamprocessorer | 1 280 st. |
GPU-frekvens | 1 060 MHz (Referens R9 270X – ej spec.) |
Turbofrekvens | 1 100 MHz (Referens R9 270X – 1 050 MHz) |
Grafikminne | 2 GB GDDR5 (Referens R9 270X – 2 GB) |
Minnesbuss | 256-bit (Referens GTX650 Ti Boost – 192-bit) |
Minnesfrekvens | 5 700 MHz effektivt (Referens R9 270X – 5 600 MHz) |
Videutgångar | 1 x DL-DVI-1, 1x DL-DVI-D, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x HDMI |
Strömförsörjning | 2 x 6 pin |
Längd | 240 mm |
Lägstapris |
Powercolor tar sikte på entusiaster och överklockare med sin fabriksöverklockade version av R9 270X, som bär namnet PCS+. Kortets GPU-frekvens börjar på 1 060 megahertz, 10 megahertz över referensversionens boostfrekvens. Powercolors boostfrekvens är i sin tur uppskruvad till 1 100 megahertz, och det här är ett av de få kort i testet vars grafikminne har fått lite kärlek från tillverkaren. Det rör sig bara om en ökning med 100 megahertz effektivt till 5 700 megahertz totalt, men det är fortfarande en ökning som uppskattas.
Powercolor använder sig av sin bekanta PCS-kylare, utrustad med dubbla 90-millimetersfläktar med egenutformade fläktblad. Bladen är vad Powercolor kallar Double Blades, med ett extra mindre fläktblad i sidan om varje större fläktblad, vilket enligt tillverkaren ska förbättra luftflödet med upp till 20 procent. Man har använt sig av en rejäl aluminiumkylfläns och tre värmerör, som allt som allt ska ge 16 procent bättre kylning än AMD:s referenskylning.
Kortets baksida är försett med en metallplatta för en mer gedigen design och för extra värmeledning. I den bakre delen av kortet syns en anslutning för Powercolors tillbehör Turbo Timer, och längs med kortets sida hittar vi en Crossfire-kontakt samt dubbla 6-pinskontakter för strömförsörjning. Kortet använder sig av de vanliga dubbla DVI-kontakterna, en HDMI-port samt en Displayport.
Som tillbehör till grafikkortet finns vad Powercolor Turbo Timer. I praktiken innebär det en liten modul som kan anslutas i kortets bakkant som ser till att hålla grafikkortets fläktar igång en stund efter att datorn stängs av, och på så sätt låta kortet svalna snabbare.
Ja herrejävlar, det blev några sidor till slut 😀
Helt tokigt vilket gedigt arbete du har lagt ner. Otroligt!
Sinnessjuk arbetskapacitet du har.
Riktigt bra guide utöver det också. Tack!
Nu får du ta lite semester efter detta 😆
Grymt jobbat anton! Nu vet jag i alla fall vilket kort jag ska rekomendera till alla som frågar 😉
Kul att artikeln uppskattas, det har ju tagit lite tid så skönt att få den online och börja jobba vidare med uppdateringar. Kom gärna med tips som sagt, både på intressanta saker att ta upp och specifika kort att testa för guiden. 🙂
Semester hade inte suttit fel får se när det blir läge 🙂
Vi har nu uppdaterat Grafikkortsguiden med resultat och omdömen för Asus Geforce GTX 760 DirectCU II OC. Den självständiga recensionen går att hitta här:
https://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/asus-geforce-gtx-760-directcu-ii-storleken-spelar-roll.html
Vi har även lagt till ny information under garantiärande. HIS har gett oss mer konkret information om deras garantihantering samtidigt som vi rättat en felaktig uppgift om EVGAs uppgraderingspolicy, man har 90 dagar – inte 14 – på sig att uppgradera till ett kraftfullare kort.
Kanon jobb, mycket läsvärt.
En liten fråga bara, kommer ni även att göra en liknande guide på det dyrare segmentet?
Bra jobbat!
[quote name=”Hampans”]Kanon jobb, mycket läsvärt.
En liten fråga bara, kommer ni även att göra en liknande guide på det dyrare segmentet?
Bra jobbat![/quote]
Härligt att den uppskattas Hampans! Räcker denna bild för att svara på din fråga? 🙂
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151568457738321&set=a.10150116392383321.270421.209509813320&type=1&theater
Vi har nu uppdaterat grafikkortsguiden med mer information om de grafikkretsar som är presenterade samt lagt in ny information om AMD:s spelpaket Never Settle Forever.
Läs även gärna vår artikel om de bästa mellanklasskorten för kompakta speldatorer! 🙂
https://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/de-baesta-mellanklasskorten-foer-kompakta-speldatorer.html
404 – Komponenten hittades inte (https://www.nordichardware.se/Grafikkort-Recensioner/grafikguide-28-grafikkort-mellan-1-500-och-2-500-kronor/Utmarkelser-och-koprekommendationer.html)
Nu funkar länken till omdömena på förstasidan. Den äldre länken dog tyvärr när vi utökade antalet sidor och hade missat att byta den.
Fantastisk snabb respons 🙂 Sådant gillar vi…Keep up the good work…
[quote name=”Zoolut1oN”]Fantastisk snabb respons 🙂 Sådant gillar vi…Keep up the good work…[/quote]
Vi gör vad vi kan Zoolut1oN! Alla tips och konstruktiv kritik som dyker upp tas väl hand om. Målet är att göra er läsare nöjda 🙂
Guiden är nu uppdaterad med fem nya grafikkort, däribland en ny testvinnare i form av MSI GTX760 Hawk!
Hmm, trist att ni har så dålig kvalite på innehållet. Flera kort saknas i de olika diagrammen. Gör om, gör rätt!
[quote name=”Lusläsaren”]Hmm, trist att ni har så dålig kvalite på innehållet. Flera kort saknas i de olika diagrammen. Gör om, gör rätt![/quote]
Hej Lusläsaren, konstruktiv kritik är alltid välkommet så utveckla dig gärna om det är något du saknar? Kan du ge exempel på vad för kort som saknas i diagrammen?
Är det inte dags att uppdatera guiden nu med de grafikkort som testades vid nyår?
[quote name=”Tripptrapptrull”]Är det inte dags att uppdatera guiden nu med de grafikkort som testades vid nyår?[/quote]
Vi har nu uppdaterat med flera mellanklasskort men även prestandakorten ska in. Problemet är att vi har olika tester där och andra drivrutiner så vi måste på något sätt särskilja detta i guiden, en inte helt lätt uppgift att lösa på ett snyggt sätt 🙂
Bra jobb med guiden! Det hade dock varit intressant att se om GTX 960 korten med 4GB gör någon prestandamässig vinst jämfört med syskonen som bara har 2GB. Har försökt att hitta recensioner av 4GB korten och inte hittat det någonstans.