Asus Geforce GTX 1080 Strix tar sig igenom NHW:s testlabb och sätter med rejält uppskruvade frekvenser samt en effektiv kylare en hög ribba för entusiaster.

Nvidias lansering av Geforce GTX 1080 har varit tumultartad med brist på testexemplar, oklara prissättningar och generell irritation från både media och partners. När vi blickar framåt och in i testlabbet är det dock en vacker syn där nu Nvidias ståtliga Geforce GTX 1080-grafikkort avlöser varandra i testsystemen.

Asus Geforce GTX 1080 ROG Strix Gaming OC är ett av de mest omtalade grafikkorten i GTX 1080-utbudet idag och har i skrivande stund bland annat lagt sig på en sensationell 4:e plats på Prisjakt.se:s topplista över mest populära produkter. En lista där datorkomponenter alltid brukar få se sig akterseglade av smartphones, TV-apparater och annan hemelektronik.Prisjakt_Strix_100

Grafikkortsmarknaden fullkomligen glöder och medan Nvidia har frambringat både det ena och andra paret ömma tår genom sin framfart har man också bäddat för en härlig grafiksommar för entusiaster. Vill du veta mer om Pascal-arkitekturen och Geforce GTX 1080 som grafikkort kan du även passa på att läsa vår lanseringsartikel där vi går in på djupet om den nya arkitekturen och tillverkningstekniken.

Geforce GTX 1080 är ett spektakulärt grafikkort och Asus Geforce GTX 1080 ROG Strix Gaming är den modell de flesta pratar om i dagsläget, häng med när vi tar en närmare titt på Asus mattsvarta grafikkort som varvar en mäktig RGB-kylare men några av marknadens högsta klockfrekvenser.

Subscribe
Notifiera vid
17 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor Ojansivu
8 Årtal sedan

Grymt test som vanligt! Hade det funnits oändligt med riksdaler på kontot hade detta varit ett givet köp men nu är det tyvärr inte fallet. Får istället hoppas på att de klämmer dit samma kylare på RX480 och att priset hamnar söder om 3000kr. Vill de spara in på något för att göra det mer budgetvänligt så kan ju diskobelysningen kanske skippas? 🙂

Tobias Gerhardsson
8 Årtal sedan

Kan ni ge en rimlig förklaring till att GTX 980 får 20% sämre resultat än GTX 970 i Witcher 3 1920*1080 i era tester? (Samma generation till skillnad mot Titan som får ännu sämre resultat).

On topic så hoppas jag RX 480 träffar rätt pris/prestandamässigt jämfört med GTX 1070. Kör fortfarande 1080-skärm 60hz (ingen VR/3d) så har ingen anledning att titta högre upp.

Anton Karmehed
Admin
8 Årtal sedan

Tjena laudanum! Det är en enkel förklaring, något har blivit fel i diagrammen för GTX 980 i The Witcher 3. Vi har plockat ned dessa resultat tills vi analyserat vad som gått fel, troligtvis något i inläsningen av resultat i våra diagram. Ursäkta förvirringen! 🙂

Erik Karlsson
8 Årtal sedan

I fps-testet för Witcher 3 så undrar jag hur ett 970 kan få högre värde än ett 980 i 1440p. Förväxlat dom båda?

Ghost^[Homie]
8 Årtal sedan

Hoppas ni har använt de “vanliga” klocksen på grafikkorten i era test och inte de missvisande “dopade”, som resultaten som blir med OC profilen satt till “default” på MSI och ASUS grafikkort…

Länkar: http://videocardz.com/61121/asus-and-msi-accused-of-sending-modified-cards-to-the-press
https://www.techpowerup.com/223440/msi-and-asus-send-vga-review-samples-with-higher-clocks-than-retail-cards
http://www.eteknix.com/msi-asus-use-oc-bios-default-reviewers/

Blir till o köra om hela testet annars, OM ni nu vill vara seriösa med era tester. 😉

Morkul
8 Årtal sedan
Reply to  Ghost^[Homie]

Det som du länkar är att tillverkare skickar kort till recensenter som är högre klockade än vad som faktiskt säljs i butikerna, detta i sig har inget med OC kort att göra utan det är rövare som tillverkare tar ibland (eller om det är misstag från tillverkarna vad vet jag.)

Men självklart måste NH testa korten med de klockfrekvenser som de kommer säljas i butik med och ingenting annat. Dock ska de inte testas med bas-frekvensen heller, det är ju trots att fabriksöverklockade kort.

Carl Holmberg
Editor
8 Årtal sedan
Reply to  Ghost^[Homie]

Vi har testat med Gaming mode aktiverat, det vill säga utan de “dopade” frekvenserna – det skulle vi kanske tydliggjort lite mer i artikeln. Helst hade vi velat flasha kortet med ett korrekt konsument-BIOS (vilket vi gjort med ett par tidigare kort), men då vi inte fick något nytt BIOS av Asus så bytte vi profil manuellt i AI Tweaker 🙂

Morkul
8 Årtal sedan
Reply to  Carl Holmberg

Artiklarna som länkas handlar just om BIOS som har tillgång till högre frekvenser än vad butiksversioner egentligen hade vilket jag tycker riktigt dåligt gjort av tillverkarna. Men så länge ni backar till de frekvenser som kommer vara tillgängliga för butiksversionen så kommer recensionen vara tillförlitlig. Måste bara tillägga att detta kort dock aldrig kommer vara något för mig då jag aldrig kommer vara någon som betalar extra för att få LED någonting jag stoppar i min burk. Eftersom jag redan sitter på 4K skärm så är det dock intressant att se 1080 regressioner då jag med största sannolikhet kommer köpa… Läs hela »

Jarmo
8 Årtal sedan

Bra test som vanligt av NH

Husse Busse
8 Årtal sedan

Här står det lite om begränsningar vid OC av GTX 1080..
https://xdevs.com/guide/pascal_oc/

darrenj
8 Årtal sedan

Förvånade att ni inte testa med senaste spel som kräver lite mer kanske..som Hitman på DX12 eller Ashes of Singuality. MEN jag har dem… vill gärna testa kortet i mitt ny Skylake bygge!!

darrenj
8 Årtal sedan

Bra test,,, önskar senare spel som kanske kräver mer som Hitman Dx12 eller Ashes of Singularity DX12… MEN både har jag på min snygg Skylake build. Bara skicka kortet hit…

Anton Karmehed
Admin
8 Årtal sedan
Reply to  darrenj

Tjena Darrenj! Vi kikar för närvarande på olika DX12-tester, problemet är att dagens verktyg som fraps inte fungerar i DX12 så det krävs att spelen själva har egna integrerade benchmarks eller så får man jobba med extremt meckiga script själv.
Kortfattat, det är inte så lätt att köra DX12-tester som vi hade önskat. Samt att det fortfarande är förhållandevis få spel som stödjer det. Men med det sagt, det kommer! 🙂

darrenj
8 Årtal sedan
Reply to  Anton Karmehed

Men både spel har inbyggt benches för DX12. Jag har kört dem i alla fall.
Förlåt dubble post förresten
https://youtu.be/iCzYD8nqva8

Helt annan sak. För ett tag sedan (för länge sedan) anmälde jag intresse för att göra recensioner på engelska..Men nu är det utebliven antar jag.

Jag hålla på med en hel del saker just nu
http://imgur.com/a/yGUnz
http://imgur.com/a/UmwCW

Mitt Namn
8 Årtal sedan

Hej!
Det verkar ha smugit sig in ett litet fel, i tabellen på sid 2.
“Anslutningar 3x DP 1.4, 1x HDMI 2.0b,1x DL-DVI ”
ASUS-kortet har ju 2 DP + 2 HDMI.

muS
muS
8 Årtal sedan

Kommer ni ändra betyget nu när Asus har höjt priset på grafikkortet till 7995 kr?

Norrland
Norrland
8 Årtal sedan

Bra prestanda med detta kort, jag har två stycken själv. Mitt enda negativa är att båda dessa har Coilwhine 🙂 Undrar om asus hade QC problem under första-andra batchen. Dom är kontaktade och jag hoppas att det går å lösa.