Testmontering
För att få en känsla över chassit och dess funktioner så satte vi oss ner i dryga timmen och byggde ett system i Dark Base 700.
Simpel moderkortsmontering
be quiet! har förutspått att det är ett E-ATX eller ATX moderkort som kommer användas och har installerat alla distanser och den mittersta agerar även som guide för att moderkortet smidigt ska falla på plats.
Efter att moderkortets I/O-plåt är installerad så är det bara att passa in moderkortet och skruva dit de inkluderade åtta skruvarna så att allt hålls på plats.
CPU-kylare – vatten eller luft
Tack vare ett stort och tilltaget hål i moderkortsplåten så går det alldeles utmärkt att montera kylaren efter att du skruvat fast moderkortet i chassit.
Vi valde att köra på luft i vårt system och monterade en Noctua NH-D15S, vilket är en stor luftkylare med en höjd på 160 mm, och detta fick plats utan problem. Vid användning av vattenkylning eller en AiO-kylare (All-in-One) så går det att placera upp till en 360 mm (3x120mm) radiator i toppen.
Lagring – Kan innebära mycket kablar
När det kommer till att montera lagringsenheterna så märkte vi snabbt att tackla deras utspridda placeringar kommer innebära användandet av ett gäng med Sata-strömkablar. I vårat bygge så blev det totalt tre stycken kablar, en per enhet, dock kunde vi använda en av kablarna till att även ge ström till den inkluderade fläkt- och belysningshubben.
Vi fick känslan att be quiet! utgår ifrån att användaren som köper detta chassi troligen kommer använda SSD-enheter till merparten av lagringen. Samtidigt så finns möjligheten till 3,5-tums diskar och att det även ingår en tredje vagga för en hårddisk är ett trevlig tillägg.
Nätaggregat
Monteringen av nätaggregatet va inga större problem, nätaggregatet fästs i bakkant av chassit med fyra stycken skruvar och förslagsvis med fläkten pekandes nedåt för att lätt kunna dra in friskluft genom filtret i botten av chassit.
Som vi tidigare skrev så får även längre nätaggregat plats utan problem så länge du är villig att ta bort 3,5-tums buren i botten. Vi fick utan problem in ett Corsair RM1000x som är hela 180 mm långt. Värt att tänka på är att montera kablarna innan du placerar nätaggregatet i chassit, då det trots mycket utrymme kan va lite trångt att eftermontera dessa.
Smidig kabeldragning
Genom att lägga lite betänketid på kabeldragningen innan du installerar nätaggregatet och till exempel grafikkort så går det att få riktigt snyggt och städat både på baksidan och framsidan.
Som vi nämnde på föregående sida så finns det bra möjligheter till att fästa kablar både med de inkluderade kardborrebanden och öglorna för buntband. Alla hål för kabeldragningen sitter där du kan förvänta dig att dem skall vara för att slippa ha onödigt långa kablar bland komponenterna.
Kablarna till frontpanelen är alla svarta och når utan några problem till kontakterna på moderkortet.
Användarvänligt
Tack vare den öppna designen och bra placerade kabeldragningshål
Som vanligt lade vi inte mer än dryga timmen på att bygga en dator i chassit och det var gott om tid för att få till ett snyggt bygge. Man skulle kunna argumentera att vi har gjort detta många gånger och fått in en rutin, vilket säkert stämmer.
Tack vare den öppna designen och bra placerade kabeldragningshål så känner vi oss säkra på att även en som inte byggt lika många datorer skulle kunna lyckas bra, på kort tid, med lite eftertanke och planering.
En fråga till redaktionen.
Jag har siktet på detta chassi.
Skulle vilja montera ett grafikkort vertikalt.
På bilden ser det ut som den inte har några stödpunkter, utan hänger fritt i luften.
Är det så bräckligt som det ser ut?
Hej! ja det går jo att montera grafikortet vertikal ajg sikta också på den här chassin men kolla mer på länken https://www.youtube.com/watch?v=IZqvCZpNSLM
Hej Viktor,
Jo det går utmärkt att montera grafikkortet vertikalt, men du behöver köpa en Ricer-kabel separat tyvärr, något jag missade att notera i testet. därför ser det ut som att grafikkortet hänger i luften.
Jag ska höra med Be Quiet om det för något som går att köpa separat från dem.