Cooler Master fortsätter med trenden härdat glas och utvecklar sin tidigare HAF-serie med modellen H500M. Du får välja om luftflöde eller härdat glas är rätt för dig.
Cooler Master är ett väl etablerat varumärke när det kommer till chassin. På senare tid har de satsat på sitt MasterCase-koncept som bygger på en mer modulär design. Tanken är att konsumenter ska få fler anpassningsmöjligheter i chassit då vi alla prioriterar olika när det gäller kylning och antalet hårddiskplatser. För cirka ett år sedan lanserade företaget modellen H500P som en uppföljare till deras tidigare “High Air Flow”-serie (HAF), som fokuserade på högt luftflöde med stora fläktar och öppna paneler med galler. H500P tog konceptet in i 10-talet och blandade in härdat glas men höll kvar den öppna fronten med ett galler. Idag tar vi en titt på nästa generation, MasterCase H500M ärver mycket av H500P men integrerar mer härdat glas och låter även dig som konsument välja hur bra luftflöde chassit ska ha.
H500M kommer med två olika frontpaneler där den ena är i härdat glas och den andra i nätutförande. Den förstnämnda ger chassit ett rent utseende och det andra ökar luftflödet genom chassit. Övriga delar av chassit är täckta med härdat glas och följer där av den fortsatt stilrena trenden. Flera sidor av härdat glas brukar komma med en högre prislapp och H500M är inget undantag. Med en prislapp på 2500 kronor tänker i alla fall vi en extra gång: kan det vara värt det?
Led, led och åter led.
Lite roligt med de senaste nyheterna angående mjukvaran till många rgb led är den största säkerhets risken på flera år.
Säkerhetsproblem med LED har jag ingen kunskap om – men rent allmänt så… LED – BLING, SNYGGA GRAFIKKORT, alltså vad är det vi pratar om, är det inte DATORER? För mig får ett grafikort se ut hur som helst, prestandan är det avgörande. Chassit kan få se häftigt ut om det är en speldator, men bör vara diskret om det skall placeras i vardagsrummet, hur det SER UT på insidan är för mig av noll och ingen betydelse. Kvaliteten på komponenterna däremot är av yttersta vikt, samt dessutom monteringen och kabeldragningen (som iofs inte måste vara perfekt=snyggt). Så alltså –… Läs hela »
Du skrev jag ju angående LED i en artikel om datorchassi med LED och skrev att det var mjukvaran som styr LED som detta gäller så jag har lite svårt att förstå hur detta man missförstås.
Alltså många mjukvaror som styr LED/RGB i din dator kräver fullständig hårdvaruåtkomst, till och med möjligheten att skriva till BIOS i många fall. Detta har alltså potentialen att vara betydligt större problem en spectre och metdown.
Ok. Men iom att jag är, som framgår av min kommentar, fullkomligt ointreserad av LED-belysning som företeelse i datorer, så har jag missat detta helt (och din tidigare kommentar). Men som du beskriver det, ja då låter det riktigt allvarligt.
För att vara 1000% tydlig här så spelar det faktiskt inte roll om du har RGB aktiverat eller inte…. Låt säga att du använder Asus ROG moderkort men inte har aktiverat RGB så kommer du fortfarande ha laddat drivrutinerna för RGB som har tillgång till BIOS.
Detta är alltså ingenting som är unikt för Asus utan bara ett exempel. Finn bland annat flera programvaror som utnyttjar Corsair möss och tangentbord.
Vi har åtminstone ett ASUS ROG med RGB-möjlighet (STRIX X470-F GAMING), men drivrutinen för RGB (https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/AURA_WIN7-10-64_V1.06.17_1114.zip) är inte installerad, då borde det väl inte vara någon risk – eller vad tror du?
Men däremot sitter det en CPU-kylare från Corsair (HydroH80iV2) i en annan dator (mobo: TUF B450-PLUS GAMING), den drevs tidigare av mjukvaran Corsair Link, nu ersatt av iCUE, och DEN har kontrollfunktioner för RGB. Kanske läge att konfrontera Corsair om detta?
Edit: Hur som helst, så ersattes nu iCUE med senaste versionen av CL, detta som säkerhetsåtgärd tills vi fått kollat av med Corsair.