Cooler Master - H500M - Utsida och design

MasterCase H500M har fyra sidor i härdat glas och valmöjligheten att ändra fronten till ett nät för ökat luftflöde. Chassit ärver även vissa aspekter från släktet HAF (High Air Flow) med dess kantiga design.

Chassit kommer ordentligt packat i en påse som gör det lätt att få ut det ur lådan. Vi skulle dock inte lita på att den håller särskilt länge när chassit är fyllt med komponenter. H500M kommer i en järngrå färg och tonade glasrutor runt om.

På fronten har du möjlighet att välja om du vill använda härdat glas eller en panel i nät. Valet är ditt om du vill ha extra bra luftflöde eller, i vårt tycke, ett mer stilrent utseende.

Både vänster och höger sida är täckt av paneler i härdat glas. Dessa säkras med en skruv i toppen som går att vrida ett kvarts varv för att lossa panelen. Utöver det syns inte resten av infästningen utifrån. Ett problem vi vill lyfta är dock att sidpanelerna är täckta av en skyddsplast och att Cooler Master har monterat låsningen efter plasten vilket gör att det fastnar plast bakom den. Även om detta går att få bort är det ganska pilligt.

Undertill finns fyra ganska långa fötter som är gummerade för att chassit inte skall vibrera eller flytta på sig så lätt.

I bakkanten möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det. Något som skiljer sig från standard är att vi även har två lodräta expansionsplatser för till exempel ett grafikkort, om du vill visa upp det mer genom fönstret i sidan.

Toppen av H500M är väldigt lik fronten med ventilation på sidorna och en panel i härdat glas i mitten. I framkant hittar vi även frontpanelen. Toppen går att lossa med en skruv i bakkanten för att underlätta montering av fläktar och vattenkylning.

Vad vore ett chassi idag utan RGB-Belysning

Trenden med RGB-belysning i chassin fortsätter och ser inte ut att sakta ner i närtid. H500M fortsätter trenden med två gigantiska 200 mm-fläktar i RGB-utförande. Det ger ett maffigt utseende framifrån.

Om vi tittar närmare på fläktarna som Cooler Master har valt att stoppa in är det av en modell där LED-lamporna sitter i navet på fläkten och lyser upp fläktbladen inifrån och ut.

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Morkul
6 Årtal sedan

Led, led och åter led.

Lite roligt med de senaste nyheterna angående mjukvaran till många rgb led är den största säkerhets risken på flera år.

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Säkerhetsproblem med LED har jag ingen kunskap om – men rent allmänt så… LED – BLING, SNYGGA GRAFIKKORT, alltså vad är det vi pratar om, är det inte DATORER? För mig får ett grafikort se ut hur som helst, prestandan är det avgörande. Chassit kan få se häftigt ut om det är en speldator, men bör vara diskret om det skall placeras i vardagsrummet, hur det SER UT på insidan är för mig av noll och ingen betydelse. Kvaliteten på komponenterna däremot är av yttersta vikt, samt dessutom monteringen och kabeldragningen (som iofs inte måste vara perfekt=snyggt). Så alltså –… Läs hela »

Morkul
6 Årtal sedan
Reply to  JB

Du skrev jag ju angående LED i en artikel om datorchassi med LED och skrev att det var mjukvaran som styr LED som detta gäller så jag har lite svårt att förstå hur detta man missförstås.

Alltså många mjukvaror som styr LED/RGB i din dator kräver fullständig hårdvaruåtkomst, till och med möjligheten att skriva till BIOS i många fall. Detta har alltså potentialen att vara betydligt större problem en spectre och metdown.

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Ok. Men iom att jag är, som framgår av min kommentar, fullkomligt ointreserad av LED-belysning som företeelse i datorer, så har jag missat detta helt (och din tidigare kommentar). Men som du beskriver det, ja då låter det riktigt allvarligt.

Morkul
6 Årtal sedan
Reply to  JB

För att vara 1000% tydlig här så spelar det faktiskt inte roll om du har RGB aktiverat eller inte…. Låt säga att du använder Asus ROG moderkort men inte har aktiverat RGB så kommer du fortfarande ha laddat drivrutinerna för RGB som har tillgång till BIOS.

Detta är alltså ingenting som är unikt för Asus utan bara ett exempel. Finn bland annat flera programvaror som utnyttjar Corsair möss och tangentbord.

JB
JB
6 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Vi har åtminstone ett ASUS ROG med RGB-möjlighet (STRIX X470-F GAMING), men drivrutinen för RGB (https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/AURA_WIN7-10-64_V1.06.17_1114.zip) är inte installerad, då borde det väl inte vara någon risk – eller vad tror du?

Men däremot sitter det en CPU-kylare från Corsair (HydroH80iV2) i en annan dator (mobo: TUF B450-PLUS GAMING), den drevs tidigare av mjukvaran Corsair Link, nu ersatt av iCUE, och DEN har kontrollfunktioner för RGB. Kanske läge att konfrontera Corsair om detta?

Edit: Hur som helst, så ersattes nu iCUE med senaste versionen av CL, detta som säkerhetsåtgärd tills vi fått kollat av med Corsair.