Prestanda, användande och mjukvara

Efter att ha testat MasterMouse Pro L under en längre tid så kan vi konstatera att 3360-sensorn levererar som förväntat. Det är en av de bästa sensorerna på marknaden och vi lyckas inte återskapa någon inbyggd acceleration eller andra förutsägelser. Känslan är ett-till-ett vilket den ska vara hos just denna sensor-modellen och vi uppskattar tillverkarens val av avläsningskomponenter.

cm_mastermouseprol_9

Modulär design

MasterMouse Pro L har en semi-modulär design vilket innebär att toppskalet samt sidorna kan bytas. Sidopanelerna hålls på plats med hjälp av magneter medan toppskalet kräver en skruvmejsel för att kunna bytas ut. Samtliga av dessa paneler känns aningen plastiga men ändå robusta så vi är inte oroliga för dess hållbarhet.

cm_mastermouseprol_11

Samtliga knappar på MasterMouse Pro L har en taktil känsla även om vi gärna hade sett sidoknapparna som en del av den modulära funktionen. I och med den symmetriska designen så är det till fördel för användaren att kunna bestämma vilken av sidorna som man vill ha sina sidoknappar.  Tillverkaren har även valt att placera knappen för skifte av DPI-nivå på undersidan av musen vilket i och för sig inte är fel men då MasterMouse Pro L inte går in på marknaden som en tävlingsinriktad E-sportmus så känns det snarare som att den borde placerats på musens ovansida.

Klickproblem med vissa grepp

Dock så är det hos huvudknapparna vi upptäcker vi en svaghet i designen hos MasterMouse Pro L. Beroende på vilket typ av musgrepp som används så tenderar vänster och högerklick att fastna i varandra. Det uppstår om man har mellan till stora händer och använder ett framåtlutat musgrepp såsom klogreppet, men kan även inträffa om man som användare använder ett handflategrepp där fingrarna sträcker sig över vänster- och högerklick. Det är mycket synd då Omron-brytarna är mycket taktila i övrigt och de ger en försäkrande klickkänsla.  Kanske kunde tillverkaren undvikit detta genom att dela knapparna från skalet eller utformat groparna under vänster- och högerklick på ett annat sätt.

Grymt scrollhjul

Vidare till scrollhjulet där Cooler Master får till en riktig fullträff då det är bland det absolut skönaste vi använt. Detta då det ger en mycket taktil känsla samtidigt som det inte missar några steg, samt håller sig inom en rimlig ljudnivå och inte knorrar.

Glidet hos de tre teflonytorna är bra och vi rekommenderar ett mjukt underlag för längsta möjliga hållbarhet då det inte medföljer några extra glidytor.

I våra prestandatester så presterar MasterMouse Pro L bra och levererar det som tillverkaren utlovar med någon mindre avvikelse i avläsningstestet. Det är dock inget som vi upplever som ett problem i spel eller vardagligt användande av musen. Det finns inte heller någon inbyggd angle snapping eller påtagligt brus från sensorn.

 

Mjukvara

MasterMouse Pro L använder en mjukvara som helt enkelt kallas MasterMouse Pro L software och erbjuder förutom en enkelt och tydlig design möjlighet att justera alla de vanligaste musinställningarna så som att knyta knappar till kommandon, skapa profiler, DPI-nivåer, polling rate, justera pekarhastighet tillsammans med mer avancerade funktioner så som lift off distance och underlagskalibrering.

Utöver ovan så finns här givetvis inställningar för att justera RGB-beslyningen men också tillverkarens Storm TX-funktion som gör det möjligt att tilldela varje knapp ett extra kommando när funktionen aktiveras. Med andra ord så kan alla knappar ha två funktioner beroende på om Storm TX är aktiverat eller inte.

Mjukvaran för MasterMouse Pro L är enkel att förstå och kanske nästan lite för enkel då det som vi finner nästan lite smått humoristiskt är de direkta översättningarna från engelskan, eller vad sägs om “Vänd runt hörnet”, “Fastlåsning av vinkel” och “Ta bort avstånd”.

cm_mastermouseprol_translations

MasterMouse Pro L har ett inbyggt minne och kan lagra de anpassningar som vi gör i mjukvaran men om man vill ha mjukvaran körandes i bakgrunden så allokerar den cirka 120 megabyte internminne.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tobbe
7 Årtal sedan

DPI.. UNDER? …njaä.