Summering och omdöme

Summering och omdöme

Som vi nämnde i inledningen har Inno3D inte så stor närvaro på den svenska marknaden, av flera skäl, och vi tycker att det är synd. Produkten vi testar idag är genomgående bra och vi tycker att det är synd att det knappt går att köpa på den svenska marknaden, där det vid skrivande stund bara finns en välkänd butik som har det i deras sortiment, men där det är slut i lager. Det är tråkigt för konsumenterna när några väletablerade och stora tillverkare mer eller mindre dominerar hela grafikkortsmarknaden, oavsett om grafikkretsen kommer från Nvidia eller AMD. Vi hoppas därför att fler konsumenter får upp ögonen för mindre etablerade märken och att fler företag, och distributörer, hämtar in de här produkterna.

Med det sagt och ute ur vägen vill vi uppmärksamma om att vi arbetar med att implementera nya speltester, inklusive spel som stödjer både Vulkan och DirectX 12. Problemet vi upplever vid tillfället är att de här programmeringsgränssnitten inte fullt ut stöds av de befintliga spelen och vi känner inte att något utav spelen riktigt är hundra procent tillförlitliga i hur de implementerar stödet för Nvidia och AMD. Mer om den saken finns att läsa i vår separata artikel, där vi även går igenom den nuvarande avsaknaden av AMD-grafikkort i Svenska Grafikkortsguiden i dagsläget.

Men med den saken ur vägen är det dags för en djupdykning i GTX 1080 Ichill X3 och summera våra resultat.


Inno3D Geforce GTX 1080 Ichill X3

Rekommenderar – Under 7 500 kronor

Inno3D Ichill X3 kommer med en av de högsta fabriksöverklockningarna jämfört med referensmodellen Founder’s Edition och de tidigare testade Geforce GTX 1080-grafikkorten, där det enda grafikkortet som har exakt samma frekvenser är Asus Strix OC. Ichill X3 kommer med ett frekvensläge med basfrekvensen 1 759 megahertz, en överklockning på 9 procent från fabrik, och minnesfrekvensen får en trevlig liten överklockning det också på nästan 4 procent.

Kylarlösningen är i klass med tidigare toppklassade kylare från Asus och MSI och håller grafikkretsen sval och går väldigt tyst även under tung belastning. Likt konkurrenternas modeller är även Ichill X3 semi-passiv vilket gör det till nästintill ljudlös vid vila. Konstruktionen är gedigen och känns påkostad tack vare stora inslag av metall. Det skräddarskydda kretskortet bjuder på förstärkt strömförsörjning vilket resulterar i i genomsnitt högre effektiva klockfrekvenser och bättre resultat jämfört med grafikkort på samma klockfrekvenser. Testexemplaret vi har överklockar enkelt över 1 800 megahertz med tredjepartsprogram, men högre än så kommer vi tyvärr inte.

INordicHardware_award_Rekommenderar_Bluenno3D Ichill X3 är ett grymt alternativ för entusiasten som letar efter ett genomgående bra grafikkort med prestanda i toppklass och en mäktig kylarlösning som håller grafikkretsen sval och går väldigt tyst, och som vill ha ett påkostat grafikkort med en trots allt rimlig prissättning. Grafikkortet saknar några extra finesser (till exempel har det snarlikt presterande och något mer påkostade Asus GTX 1080 Strix en inbyggd 3-pins fläktkontroller) och är något stort men vi tycker att det inte drar ner för mycket i det stora hela och rekommenderar därför Inno3D Ichill X3 som ett grafikkort under 7 500 kronor.

Inno3D Geforce GTX 1080 iChill X3
9.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Längd302 mm
Minne8 GB GDDR5X
Fördelar
+ Mycket bra prestanda
+ Bra kylare
+ Gedigen konstruktion
Nackdelar
- Låg OC-potential
- Tar upp 2,5 PCIe-platser
Bra att veta
Främre kåpan på kylarlösningen går att enkelt montera av för enkel rengöring av fläktarna.
Prestanda9.6
Kylning9.4
Energieffektivitet9
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2016-09-22

I samband med Inno3D:s tillskott i Grafikkortsguiden gör vi en del justeringar i våra utmärkelser – Inno3D tar plats som det bästa grafikkortet för under 7 500 kronor, medan Asus motsvarighet flyttas till en ny utmärkelse, bäst under 8 500 kronor, och EVGA:s GTX 1080-modell förlorar sin utmärkelse till förmån för Inno3D.

Med ännu ett Geforce GTX 1080 testat känner vi att det är dags att titta på mer budgetvänliga grafikkort med nästa recension, och som det ser ut nu verkar det bli en rejäl showdown med plånboksvänliga grafikkort från AMD. Entusiast- och prestandaklassen kommer inte få någon konkurrens från AMD den närmaste tiden och konsumenter behöver inte vänta med ett köp, men den som vill ha en mer plånboksvänlig modell kan göra rätt i att vänta till mitten av oktober, då Nvidia räknas lansera minstingen i Pascal-familjen. Håll ett utkik på hemsidan efter kommande recensioner och nyheter.

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments