Vi tittar närmare på Kingstons snabbaste SATA-SSD och uppföljaren till Hyperx 3K, som siktar på SATA-prestandatoppen med en ny Phison-kontroller.

Kingstons SSD-enheter har aldrig vart kända för att slå några prestandarekord. Istället har man gjort sig kända för att släppa dugliga enheter till låga priser. Vi tänker då specifikt på V200+, V300 och nu senast UV400. Med det sagt så har Kingston haft snabbare enheter och dessa släpptes under Kingstons gaming-varymärke Hyperx.

Den första Hyperx SSD-enheten hette just “Kingston Hyperx SSD” och var en av de första enheterna som använde Sandforce SF2281. Denna modell uppdaterades sedan med nya minneskretsar och döptes då om till Hyperx 3K (då de nya minneskretsarna klarade av 3000 skrivningar per cell). Hyperx 3K förblev företagets snabbaste SSD i över tre år innan den tillslut ersattes av en ny i början av 2015, och det är det är den enheten som vi ska titta närmare på idag.

Sedan dess har Kingston släppt ytterligare två modeller under namnet Hyperx, budgetmodellen Fury och toppmodellen Predator och vi har testat båda dessa enheter. Hyperx Savage är dock fortfarande företagets snabbaste SATA-enhet och den säljs fortfarande i Sverige, så vi ville ta en rejäl koll och se hur Kingstons 1år gamla toppmodell står sig mot dagens, och gårdagens, SSD-enheter.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments