Testresultat: NHSB - Game

Vi går raskt vidare med att titta på den typen av prestanda som spelar störst roll. Hur bra är egentligen 960 Evo för vanliga användare som spelar spel eller arbetar med sin kontorsdator? För det ändamålet så tog vi fram NHSB (NordicHardware Storage Benchmark). Dessa tester är tagna direkt från verkligen och är inte “designade” på något sätt.

NHSB-testerna är så kallade “Trace”-tester. Det betyder att vi “spelade in” vilken typ av belastning som en SSD utsattes för när vi gjorde vissa saker. Denna trace kan vi sedan spela upp på den testade enheter och samtidigt mäta hur snabbt den reagerar på den belastningen. På det sättet får vi en belastning som är det närmaste “verkligheten” som vi kan komma. Trace-baserade tester är dock inte perfekta. Vi får exempelvis inte med eventuella TRIM-kommandon. Men trots de fel som finns det inget bättre sätt att mäta verklig prestanda på ett konsekvent sätt. Det är för övrigt precis samma teknik som används för att mäta lagringsprestanda i PCMark.

Just NHSB-Game är en inspelad spelsession där vi helt enkelt satt och spelade några olika spel under 4 timmar. Resultatet är en mycket lätt belastning som nästan ingen SSD har haft några problem med. Testet består av att läsa 5 859 MB och skriva 430 MB och är därför fokuserat på läsprestanda.
samsung_960_evo_nhsb_gameNär läsprestanda ligger i fokus så ar 960 Evo inga som helst problem och är till och med lite snabbare än 960 Pro.

Även om ren genomströmning är högre hos 960 Evo, så är latensen något lägre hos 960 Pro. Men trots det så är det inte så stor skillnad mellan enheterna. Det är anmärkningsvärt hur mycket prestanda Samsung lyckas få ur sitt TLC-NAND.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Håkan
8 Årtal sedan

Hittar inte drivar till 960 pro på Samsung, var hittar ni era?

C-J
C-J
8 Årtal sedan

Om man nu inte råkar ha “M.2 2280 PCIe/Nvme”-plats på mammakakan i datorn, vilka PCIe-instickskort har man att välja på till stationär dator? Vad behövs för att SSDn skall vara en bootbar lagringsenhet – för PC samt Apples Mac Pro 2006-2012?

Finns det något externt kabinett för USB3 eller Thunderbolt så man kan köra en sån där M.2-SSD externt?

Skulle uppskatta om du kan göra nån artikel/guide kring möjligheter att ansluta en M.2-SSD. Tror att du skulle kunna göra en riktigt bra sådan 🙂