Testresultat: IOmeter
Vi börjar med att titta på enheternas teoretiska maxprestanda och för detta använder vi IOMeter. Tanken med dessa test är att se hur bra de presterar jämfört med de prestandasiffror som står i enheternas specifikation. Observera att dessa tester inte är särskilt representativa för vanlig användning. Vi tycker dock ni bör ta en titt på sista diagrammet som visar slumpmässig läsprestanda vid QD1. Detta är något som mer och mer börjat dyka upp som ett bra sätt att mäta hur snabb en konsument SSD är.
Vi börjar med sekventiell skrivprestanda och det är inte någon vacker syn vi möts av. TR200 ligger på samma nivå som TR100 (Trion 100) som i sin tur fortfarande är en av de långsammaste enheterna vi testat. Det ska dock tilläggas att TR100 hade kraftfullare kontroller så vi misstänker att TR200 ger samma prestanda, men med lägre strömförbrukning. Vi hade dock hoppas på betydligt bättre resultat från Toshiba 3D-Nand.
Läsning är däremot inga problem alls och alla SATA enheter är begränsade av SATA i detta test.
Maximal slumpmässig läsprestanda är inte så intressant för konsument användning men det är ändå intressant att se hur nära specifikationerna vi kan komma. I våra tester så når man inte riktigt upp till de 82 000 IOPS som stod på förpackningen.
Även vid skrivning så är resultatet aningen lägre än specifikationen på 88 000 IOPS. Men resultat är ändå godkänt.
Nu tittar vi på de mer relevanta siffrorna, dvs slumpmässig läsning med lägre QD. TR200 ligger återigen på ungefär samma nivå som Trion 100 låg på för två år sedan. Den är dock snabbare än en del andra enheter som saknar DRAM (A100, SSD Plus och Green).
Slumpmässig skrivning har fått sig en liten boost sedan Trion 100 släpptes. Även om TR200 ligger långt ner i listan så är den bättre än flera av sina närmaste konkurrenter.
Vid QD1 (den viktigaste) så tycker vi ändå att TR200 gör bra ifrån sig. Den är snabbare än WD Blue 3D, MX300 och fler andra enheter som på pappret är betydligt snabbare.
För dyr. 2kr/GB är målet för en slö slask-disk för lagring.
Hehe nästa gång kör vi detta som slutledning istället Jukk! 😀
Fast 2kr/GB är nog lite mycket önsketänkande i dagsläget, dröjer nog ett tag tills vi kommer dit är jag rädd.