Testresultat: NHSB - Game

Vi går raskt vidare med att titta på den typen av prestanda som spelar störst roll. Hur bra är egentligen SX8200 för vanliga användare som spelar spel eller arbetar med sin kontorsdator? För det ändamålet tog vi fram NHSB (NordicHardware Storage Benchmark). Dessa tester är tagna direkt från verkligheten och är inte ”designade” på något sätt.

NHSB-testerna är så kallade ”Trace”-tester. Det betyder att vi ”spelade in” vilken typ av belastning som en SSD utsattes för när vi gjorde vissa saker. Denna trace kan vi sedan spela upp på den testade enheter och samtidigt mäta hur snabbt den reagerar på den belastningen. På det sättet får vi en belastning som är det närmaste ”verkligheten” som vi kan komma. Trace-baserade tester är dock inte perfekta. Vi får exempelvis inte med eventuella TRIM-kommandon. Men trots de fel som finns det inget bättre sätt att mäta verklig prestanda på ett konsekvent sätt. Det är för övrigt precis samma teknik som används för att mäta lagringsprestanda i PCMark.

Just NHSB-Game är en inspelad spelsession där vi helt enkelt satt och spelade några olika spel under 4 timmar. Resultatet är en mycket lätt belastning som nästan ingen SSD har haft några problem med. Testet består av att läsa 5 859 MB och skriva 430 MB och är därför fokuserat på läs prestanda.

I NHSB Game är SX8200 med i den främsta gruppen tillsammans med Samsungs 950/960/970-enheter och WDs senaste Black-enheter. Det betyder att den ligger en bra bit framför förra generationens Phison enheter (KC1000, NX500 osv) och Intels 660p såväl som Kingston A1000. Med det sagt är NX8200 sist i tätklungan och både 970 Evo och WD Black är märkbart snabbare.

Latens är det dock inget fel på och SX8200 lägger sig på den nivå vi förväntat oss. 

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Synd att min Samsung M2 XP941 256gb ssd inte är med i listan (såg den inte i alla fall) det skulle ha varit kul att veta hur den står sig.