Testresultat: NHSB - Virtualization

Det sista NHSB-testet är det vi kallar Virtualization. Det här är det överlägset tyngsta testet som vi har i vår testsvit och billigare enheter tappar ofta luften totalt. Det här testet är inspelat på en Hyper-V server som kör totalt 6 stycken virtuella maskiner som dessutom har lite för lite RAM-minne (vilket gör att en del måste cachas till disk istället, vilket ökar belastningen). Det här är också det test som har överlägset högst QD, vilket borde gynna NVMe-enheter och enterprise-enheter. NHSB-Virtualization skriver 166 GB och läser 181 GB.

Men oj, här blev det istället precis raka motsatsen. SX8200 presterar väldigt bra och hamnar egentligen bara bakom Intel Optane, Intel 750 samt Samsungs 970-enheter. Mycket bra resultat här. Det är märkligt att det här testet presterar så pass bra när SQL-Server var så dåligt. Det kan bero på att dessa IO inte är lika stora som de i SQL-Server testet, därför kan enheten hålla betydligt större mängd IO i SLC-cachen och det gör prestandan betydligt bättre. Det är tydligt att längden och typen av belastningen har väldigt stor inverkan på enhetens prestanda.

Latensen är bra men inte fantastisk. Vi kan dock se att standard deviation är betydligt lägre här än i SQL-testet och det betyder att prestandan är mycket mer konsekvent än i det förra testet.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Synd att min Samsung M2 XP941 256gb ssd inte är med i listan (såg den inte i alla fall) det skulle ha varit kul att veta hur den står sig.