Sammanfattning

Accelero Hybrid presterade mycket bra i våra tester, både vad gäller ljudnivå och temperatur. Den redan beprövade slutna vattenkylningen kombinerat med en fläkt som håller spänningsdel och videominne svala är en smart lösning som utklassar standardkylaren och ger de bästa eftermaknadskylarna något att bita i.

Smolket i bägaren är ett högt pris som gör att de som köper nytt grafikkort kanske hellre lägger pengarna på att gå upp ett steg i prestanda och nöja sig med luftkylning istället. För den som verkligen vill ha sluten vattenkylning till sitt grafikkort finns det inte många alternativ, annat än att möjligtvis modifiera en vattenkylare avsedd för processorer. Medan de ligger avsevärt lägre i pris saknar de bra montering till grafikkort och framförallt Accelero Hybrids fläktkåpa, som vi tycker är ett starkt köpargument. Att sen jämföra med ”riktig” vattenkylning känns nästan meningslöst då målgrupperna är så olika – de som köper slutna vattenkylare vill oftast slippa jobbet med att bygga upp sin egen loop.

Något mer att ta upp är det faktum att fläkten i kåpan envisades med att snurra på maxhastighet under testandet. Det framgår tydligt av Arctic att båda fläktar ska styras av grafikkortet, så tills vidare får detta betraktas som ett defekt testexemplar eller brister i montering hos oss och inget som påverkar betyget.

Acclero Hybrid passar bäst den avancerade användaren som har ett kraftfullt grafikkort och en redan välkyld processor. Komplettera med denna kylare och du behöver inte kompromissa mellan prestanda och ljudnivå. Den höga prislappen lär avskräcka många och väl installerad är det ingen kylare man gärna vill eller kanske ens lyckas flytta till ett annat grafikkort. Accelero Hybrid är inte för alla, men för dem med höga krav blir det troligtvis svårt att hitta en effektivare kylningslösning för sitt prestandagrafikkort.

header

Arctic Accelero Hybrid

Fördelar:
+ Mycket bra kylningsförmåga
+ Låg ljudnivå 
+ Komplett lösning med många medföljande tillbehör
+ Passar många olika grafikkort 

Nackdelar:
– Högt pris
– Monteringen känns krånglig, svår att flytta till nytt kort pga limmade kylflänsar.

Arctic Accelero Hybrid passar användare som:
Vill få ett tystare och svalare grafikkort i den övre prisklassen
Använder ett hårt överklockat grafikkort
Vill slippa sätta ihop en egen vattenkylning med lösa detaljer

Arctic Accelero Hybrid passar inte användare som:
Sitter med ett grafikkort i den lägre prisklassen 
Är obekväm med att skruva isär grafikkort 


8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
CalatheaAlex KappelfackamatoJacob Hugossonxemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kanonbra recention på något som verkar vara en mycket intressant prdukt. Det största nackdelen, är som vanligt, priset. 1000kr för en kylare är aningen saftigt kan jag tycka.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Hur lång är egentligen livslängden på en sån här?

Visst håller jag med om att ska man köpa en ny för varje grafikkort så blir det dyrt, men håller den säg 5 – 10 år så blir väl merkostnaden i längden inte mer än det premium man betalar för vanliga tredjepartskylare.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”xemacs”]
Visst håller jag med om att ska man köpa en ny för varje grafikkort så blir det dyrt, men håller den säg 5 – 10 år så blir väl merkostnaden i längden inte mer än det premium man betalar för vanliga tredjepartskylare.[/quote]
Problemet ligger i att montera om kylaren om man använder det medföljande limmet som de flesta kommer göra. Jag tror varken våld och värmepistol är någonting som någon tycker är bra.

fackamato
Medlem

PA den har bilden:comment image

Ar plastmojangen/flakten monterad? Jag vill byta kylning pa mitt 580, men jag har typ 5mm plats ovanfor kortet (rakt upp fran PCI-E-platsen sa att saga), sen kommer PSU. Alla vattenkylningslosningar har ju slangarna/nipplarna pa sidan = funkar inte for mig 🙁

fackamato
Medlem

Om jag har radden i fronten (ej optimalt men battre an inget) sa kan slangarna dras langs med grafikkortet, fram i chassit, da ar det inga problem. Eller om man kan dra dom runt graffet, mot front av chassi, u-svang runt grafikkort, till baksidan av chassit.

Hur langa ar slangarna_

Alex Kappel
Gäst
Alex Kappel

Grym recension Marcus! Det var länge sen man höll på med detta men man blir ju inte annat än nyfiken när man börjar läsa om detta. Härligt!