Sammanfattning

Att sammanfatta och jämföra dessa kylare är faktiskt ganska lätt. I grunden är målgruppen två helt olika användare – den ena med fokus enbart på prestanda och god ljudnivå. Den andra värderar utseende, användarkontoll och fläktstyrning till högre grad.

Båda kylarna har sina för och nackdelar men det står utom tvivel att detta är två av de kraftfullaste kylningslösningarna som finns på marknaden idag och Corsair har de nackdelar som produkterna trots allt kommer med är oftast så att de går att lösa på egen hand.

Prislappen går inte heller att bortse ifrån. Både Corsair Hydor H110 och Hydro H100i har en prislapp på knappt 1 000 kronor men för dem på jakt efter de kraftfullaste konsumentkylarna på marknaden är det priser man trots allt får räkna med.

Annons

Corsair Hydro H110

För dig som har plats för en 280 millimeters radiator och är ute efter en högeffektiv kylningslösning är Corsair Hydro H110 en enkel rekommendation. En större radiator är i princip alltid att föredra och som vi ser i våra tester presterar H110 snäppet bättre än sitt syskon H100i om vi jämför temperaturer med ljudnivå. Kylaren passar extra bra för dig som redan har fläktkontroll, vare sig om du känner dig nöjd med moderkortets inbyggda eller sitter på en extern lösning.

För undertecknad som gärna eftersöker maximal kylningskapacitet blir Hydro H110 den kylare som ligger närmast om hjärtat, de få nackdelar kylaren kommer med går alla att lösa på egen hand. Det finns troligtvis få, om någon, konsumentkylare som kan konkurrera med Hydro H110 när det gäller maximal kylningskapacitet vilket gör den väl värd vår rekommendation.

h110box1_header

Corsair Hydro H110

Positivt:
En mycket kraftfull kylare
Relativt tyst sett till prestandan
Enkel montering mot processor
Tysta fläktar

Negativt:
Mycket stor radiator, passar långt ifrån alla chassi
Medföljande långa skruvar ger endast en möjlig montering
Ingen fläktjustering alls, du måste förlita dig till moderkort eller extern fläktkontroll

Annons

Lägstapris på prisjakt:

 

Corsair Hydro H100i

Samtidigt är Corsair Hydro H100i ett riktigt bra alternativ för dig som inte får plats med en större radiator än 240 millimeter. Känner du samtidigt att Corsair Link med sitt avancerade styr- och övervakningssystem är intressant kan det vara ett rejält mervärde. Märk väl att du även kan koppla in andra fläktar till Link-kontrollern utöver de två som sitter på radiatorn. Är du känslig för hög ljudnivå så bör du dock ta en stark fundering på att byta ut fläktarna mot dyrare eftermarknadsalternativ eller se till att optimera fläktkurvorna i Corsair Link. På andra sidan av myntet finns det däremot imponerande kylningsprestanda att ta del av om man låter fläktarna blåsa på för fullt.

Corsair Hydro H100i må ge lite eftergifter sett till maximal kylningskapacitet men är samtidigt en av de mest flexibla och kraftfullaste processorkylarna på marknaden och också väl värd en rekommendation.

h100ibox1_header

Corsair Hydro H100i

Fördelar:
Bra prestanda med hög fläkthastighet
Användbar integrerad fläktkontroller med avancerad programvara
240mm-radiator passar många chassin
Fler monteringsmöjligheter med medföljande skruvar.

Nackdelar:
Väldigt högljud på max hastighet
Monteringen krångligare än på H110
Betydligt sämre kylningskapacitet i ”quiet”-läge

Lägstapris på prisjakt:

 

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
johnjensenZerblattViking1962FlyfishermanAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Intressant läsning. 🙂 En sak som direkt slår mig; ingen av dessa verkar ha stöd för LGA1150?Fast jag antar att det ändå fungerar eftersom LGA1155 och LGA1156 har väl samma avstånd på 75mm mellan skruvhålen dvs. samma som LGA1150? Men däremot är jag lite brydd över H100i där USB-kontakten skall kopplas in på moderkortets USB 2.0 kontakt.Tex. på mitt Asus P8Z68 Deluxe moderkort med en moderat överklockad (4,2GHz) Intel Core i7 2600K CPU i ett Antec P193 V3 chassi så används den ena av USB-moderkortskontakterna till dom båda USB 2.0 uttagen i fronten på chassit och den återstående till en… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

Både H110 och H100i stödjer LGA1150 Flyfisherman. Det var inte bekräftat när vi började skriva testet och hade glömt att uppdatera specifikationerna i artiklen. Det är dock fixat nu. 🙂Så det är ingen fara med Haswell, de kommer stödjas direkt ur box! Som du misstänker får man ju offra någon USB-port om man nu redan använder alla de interna anslutningarna. Jag tror faktiskt de flesta moderkort har två interna USB-anslutningar idag, men det finns säkerligen dem med bara en. Det finns adaptrar för att koppla till en vanlig USB-port dock, även om det inte är den smidigaste lösningen kanske. Angående… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

Jag har själv en H80i från Corsair och vissa delar har skrämmande låg kvalité som tex gängorna vilka är utslitna efter någon montering. Att Corsairs egna SP-fläktar inte stöds av fläktkontrollen Link är även det en miss (Noctua funkar dock väldigt bra). Jag avråder att köpa ett slutet vattenkylningssystem från Corsair tills det är bekräftat att de arbetat bort fadäserna. Tror dock de har fixat till visslandet från deras original-fläktar när de går på låga varv. Tyvärr är nog vissa saker svåra att testa med hårdvara i en recension. De kan ju inte ta sig tid med tester om hur… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Hej johnjensen,Ja detta låter inte så vidare… Kan det vara Coilwhine, alltså att spolarna i sig låter:http://en.wikipedia.org/wiki/Coil_noiseVideo: http://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc Tror jag fortsätter med min nuvarande kylare – som jag kan garantera inte har något som helst kylproblem. Mitt bygge:Chassi: Antec P193 V3 Chassi fläktar: 1 st. 200mm sidofläkt, 2 st. 140mm, 3st. 120mmNätaggregat: Corsair HX 750W switchatModerkort: ASUS P8Z68 DeluxeCPU: Intel Core i7 2600K moderat överklockad till 4,2GHzCPU kylare: Noctua NH C14 med 2st. 140mm fläktarMinne: Corsair Vengeance® Low Profile 8GB DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9)Diskar: SSD + 3 st hårddiskarGrafikkort: ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2Bildskärm (2st.): BenQ G2420HDB 24″ samt BenQ G2222HDL 22″O/S: Windows… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

Byter du ut originalfläktarna mot Noctua 120 mm och kör Link får du enormt tyst (men lite varmare mot Noctua orginalkylare). Men du måste vara händig eftersom gängorna i H80/100i släpper och skapar vibrationer i chassit. Radiatorn sitter med andra ord lös efter ett tag. Finns avancerade tips på nätet av moddare hur man får radiatorn att sitta fast. Själv kör jag gängtejp men det släpper om man tex flyttar chassit vid städning. Enda lösningen Corsair lagt fram när man frågat är DOA + några veckors väntan. Tycker de borde skicka en ny först men det gick de inte med… Läs hela »

Flyfisherman
Medlem

Ja det låter lite riskabelt om radiatorn skulle råka på släppa och ramla ned och då orsaka skador… 8)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”johnjensen”]Jag har själv en H80i från Corsair och vissa delar har skrämmande låg kvalité som tex gängorna vilka är utslitna efter någon montering. Att Corsairs egna SP-fläktar inte stöds av fläktkontrollen Link är även det en miss (Noctua funkar dock väldigt bra). Jag avråder att köpa ett slutet vattenkylningssystem från Corsair tills det är bekräftat att de arbetat bort fadäserna. Tror dock de har fixat till visslandet från deras original-fläktar när de går på låga varv. Tyvärr är nog vissa saker svåra att testa med hårdvara i en recension. De kan ju inte ta sig tid med tester om… Läs hela »

Zerblatt
Gäst
Zerblatt

Jag kör H100i i ett likadant chassie (650D) som i testen.Jag har bytt ut fläktarna mot 4st Noctua NF-P12 PWM-styrda fläktar i push pull.Detta har jag skohornat in i taket på chassiet.Jag får väldigt låga temperaturer och fläktarna går med 600-700 rpm.De hörs inte.Jag kan dock hålla med att den pressade flänsen som skall fungera som gänga i kylaren snabbt säger upp sig, detta är uselt.De skulle ha använt sig av insatsgängor/pressmuttrar som gängförband.Dessutom tappar I-link mjukvaran greppet om fläktarna i bland, då varvas fläktarna upp i maxvarv (=brunstig höfläkt) i ca 5s innan allt innan ordningen återställs.Detta händer någongång/vecka… Läs hela »

Stormense
Medlem
Stormense

För mig fungerar I-link väldigt bra. Tyvärr måste jag ha motstånd på Corsairs egna SP-fläktar för att det ska fungera (behövdes ej med Noctuas.) Man undrar ibland över Corsair. Släpper igenom produkter med dåliga gängor och deras egna mjukvara stödjer inte deras egna fläktar fullt ut. Horriblet är det enda att säga och tappat förtoende för dem helt (har även deras tinutus-tjutande AX860i agg och chassi med luckor där stängarna slits ut efter 2 stängningar). Kommer att hålla mig borta från Corsair i fortsättningen.