Corsair lovar ett damm- och spilltåligt tangentbord med nya K68 RGB, men vad innebär det i praktiken? Vi tar med K68 RGB på ett djupdyk och sätter IP-klassificering på prov.

Vi kikade på K68 från Corsair redan i somras under Computex, där nämnde representanter från tillverkaren att K68 endast skulle lanseras i Asien. Tanken måste dock ha slagit den amerikanska hårdvarujätten att det inte bara är asiater som spiller ut läsk över sina tangenter, för nu har modellerna K68 och K68 RGB även hittat till oss övriga.

Som modellnamnet avslöjar bjuder Corsair K68 RGB på just RGB-belysning, men även en skön spelupplevelse och en unik lösning för att skydda brytarna från vätskespill. Frågan är, hur pålitlig är tåligheten, och får man den byggkvalitet man förväntar sig av ett tangentbord med en prislapp på 1400 kronor? Vi går igenom allt det och mycket mer i vårt test av Corsairs senaste tangentbord.

Corsair K68 RGB 
BrytareCherry MX RGB Red
BrytarlockABS
MediatangenterMute, Volym upp/ner, Uppspelning/paus, Stopp, Föregående/nästa
MakrotangenterNej
Inbyggt minneNej
Anti-GhostingJa
N-key RolloverJa
TangentbelysningPer tangent RGB
Mått455mm x 170mm x 39mm
Vikt1.41 kg
Kabellängd1.8 m
Anslutning1x USB 2.0
Damm- och spillsäkertJa, enligt IP32
Lägst pris

Ni hittar vårt videoreportage på Corsair K68 från Computex här:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Emir Mulahalilovic Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

”För att sammanfatta spilltestet så rekommenderar vi att man inte stirrar sig blind på IP32-klassificeringen…”
Det är väl snarare så att man *ska* titta på klassificeringen för att inse att det inte uppfyller IP55, som marknadsföringen antyder.
Det finns ju tangentbord som klarar IP68 och kan rengöras med desinfektionsmedel eller är allmänt kemikaliebeständiga. Perfekt om man vill sitta i badkaret och skriva på en roman eller så…