Summerat omdöme

Dagens test når mot sitt slut och vi kan konstatera att Corsair blandar och ger mycket i K68 RGB. Vi blir bjudna på en ljusshow och ett spillskydd, men med uppoffringar som följd.

I ett hav av tangentbord på dagens marknad så gäller det att välja rätt för att få den bästa komforten, den bästa kvalitetsskänslan men också främst den bästa skriv- och spelupplevelsen för sin slant.

Omdöme: Corsair K68 RGB

När det kommer till prestanda i spel så levererar Corsair K68 RGB en jämn och precis upplevelse, vilket var att vänta med Cherry MX RGB Red-brytare. Skrivupplevelsen är godkänd, men det är inte vid skrift som brytaren skiner – skiner gör däremot RGB-belysningen. RGB-möjligheterna är oändliga, men vägs ned av den resurskrävande mjukvaran Corsair Utility Engine.

Annons

Tangentbordet marknadsförs som damm- och spilltåligt med en IP32-klassificering, som på papper egentligen inte alls är särskilt damm eller spilltåligt. Vi gick ut hårt vid vårt första test och vårt exemplar dog efter ett par sekunder under rinnande vatten, och fungerade inte fullt ut förrän det var helt torrt, två dygn senare. Vi rekommenderar att man inte stirrar sig blind på IP-klassificeringen, utan ser det mer som ett extra lager skydd vid en eventuell olycka.

Sammanfattningsvis så erbjuder andra tangentbord i samma prisklass en metallkonstruktion, brytarlock i dubbellagrad PBT, internminne och externa portar. Om man önskar ha ett något mer spilltåligt tangentbord så är vanliga K68 att rekommendera över RGB-modellen, då vi inte känner att endast belysningen motiverar den stora prisskillnaden. Med det i åtanke räcker dessvärre inte Corsair K68 RGB riktigt hela vägen till en rekommendation.

Corsair K68 RGB
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
BrytareCherry MX RGB Red
BelysningRGB per tangent
Fördelar
RGB i världsklass
Bra och smidig mjukvara
Bra spelupplevelse
Nackdelar
Priset
Snålt handlovsstöd
Tveksam vattentålighet
Bra att veta
Erbjuder oändliga RGB-möjligheter tillsammans med Corsair Utility Engine
Funktionalitet8
Kvalitetskänsla7
Komfort7
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}
 

 


Marknadsanalys 2018-03-07

En fågel kvittrar om en helt ny typ av brytare som är påväg in på marknaden inom en snar framtid, kanske är det även så att vi får möjligheten att kika närmre på den tillsammans med er?

Annons

I övrigt på marknaden så har Gigabyte släppt tangentborden K5, K7 och K9, där Gigabyte lovar att det sistnämnda ska klara av att försänkas under vatten. I vårt test av Corsairs K68 RGB så kände vi inte att Corsairs utlovade spillskydd var mycket att hänga i julgranen, men vi blir ändå nyfikna på Gigabyte och K9.

Vad gäller vår testbänk så väntar tangentbord från Razer och Xtrfy. Det kommer att bjudas på belysningsshower och väldigt anpassningsbara internminnen – vi ses snart på andra sidan!

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Emir Mulahalilovic Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

”För att sammanfatta spilltestet så rekommenderar vi att man inte stirrar sig blind på IP32-klassificeringen…”
Det är väl snarare så att man *ska* titta på klassificeringen för att inse att det inte uppfyller IP55, som marknadsföringen antyder.
Det finns ju tangentbord som klarar IP68 och kan rengöras med desinfektionsmedel eller är allmänt kemikaliebeständiga. Perfekt om man vill sitta i badkaret och skriva på en roman eller så…