Dagen F är kommen, NVIDIA har efter många vändor äntligen fått Fermi-utanför dörren och vi har tagit en djupdykning i arkitekturen och flaggskeppet GeForce GTX 480 för att se om det varit värt väntan.

NVIDIA har legat efter den numera berömda DirectX11-kälken sedan dess lansering i höstas och ryktena kring tillverkarens kommande kretsar har varit oändliga. Domedagskonspiratörer har menat att arkitekturen är bortom all räddning, medan andra menat på att den nya GeForce GTX 400-serien ska göra världen till en bättre plats med mindre krig, fylla öknar med dricksvatten och bota cancer.

Sanningen ligger med största sannolikhet någonstans där mitt emellan, då idag faktiskt är lanseringsdatum för NVIDIAs GF100-arkitektur – GeForce Fermi. Att namnge en krets som dragits med rejäla förseningar efter en död fysiker har förstås sin humor, men faktum är att det hela ser väldigt lovande ut på papper. Frågan är mest om tåget redan gått, eller om det finns en plats för kretsarna på marknaden. Låt oss se vad det hela handlar om.

Annons
Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid