Lagringsmarknaden står inför flera stora skiften och vi ser samtidigt att nya samarbeten bildas och gamla faller isär. I denna artikel gör vi en djupdykning i vad som faktiskt pågår och vart marknaden är på väg.

Den här artikeln är en del av Nordichardwares lagringsbonanza, temaveckor på hemsidan där vi fokuserar extra på allt som har med lagring i alla dess former att göra. På landningssidan för bonanzan hittar du alltid de senast publicerade lagringsartiklarna, i form av tester, nyheter, undervisningsartiklar och tävlingar.

I våra SSD-recensioner ser vi alltid till att reflektera över lagringsmarknaden i största allmänhet, och sätta en SSD i ett sammanhang. Vi tittar lite på den teknik som varje SSD använder sig av och sedan applicerar vi det på resten av marknaden för att se var den testade enheten står sig jämfört med sina konkurrenter. Dagens ämne handlar inte om någon enstaka SSD eller någon enstaka teknologi. Dagens ämne handlar istället om lagring i största allmänhet. För bakom kulisserna och produktlanseringarna så är det mycket på gång just nu.

Att SSD är den bästa uppgraderingen man kan göra för en gammal dator är något som vi på NHW har hävdat i flera år. De flesta håller med oss och i dagsläget så har 40 procent av alla bärbara datorer som säljs en SSD som primärlagring. Under de senaste fem åren så har SSD-marknaden ökat med 54 procent (Enligt Samsungs rapport) vilket är mer än dubbelt så mycket som smartphonemarknaden som ”bara” ökat med 19,1 procent de senaste fem åren. Trots denna starka utveckling så är det fortfarande en stor del av nya datorer som skeppas med vanliga hårddiskar. År 2016 räknar man med att 40 procent av alla bärbara datorer kommer att vara utrustade med SSD, och fler kommer det att bli.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dejan KosticHenry Bolt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry Bolt
Medlem

As a user, you can alter certain options in your router as per your convenience. You can manage specific router configurations with the use of this 192.168.1.254 address.

Dejan Kostic
Gäst

Find quality Removal Companies in your area