När vänder trenden?

3D-NAND har nu nått den punkt där det är billigare att tillverka än 2D-NAND. Men det tar tid att skifta över från 2D till 3D och framförallt så kostar det mycket pengar. Samtidigt så är 3D en ny teknologi och det tar tid att lösa alla småproblem som dyker upp vid tillverkning. Det gör att från varje kiselplatta så får man inte ut lika många fungerande chip som man får när man tillverkar 2D-NAND. Detta är något som kommer att gradvis försvinna, men det gör också att det inte produceras så mycket NAND-flash som marknaden vill ha och det finns tecken på att priserna på NAND-flash faktiskt går upp något i nuläget. Och när priset på NAND går upp så går också SSD-priserna upp.

Priserna kan snart gå uppåt

UV: 120-128GB enheter, UH: 240-256GB enheter, NV: 480-512GB enheter, NH 960-1024GB enheter

Här ser vi pristrender för olika storlekar  under det senaste året och här kan vi se att prisfallet på SSD stannat av och under de tre senaste månaderna så har priset ökat något. Det beror givetvis inte bara på att fler går över till 3D-NAND just nu. En annan bidragande orsak är alla mobiltelefoner som också ska ha sin beskärda del av allt NAND-flash som tillverkas och de som köper stora mängder NAND-flash får ofta förtur för att de ska kunna tillverka sina telefoner. Så om det är ont om NAND-flash så blir problemet bara ännu värre när våra telefoner får mer och mer lagringskapacitet.

Den här artikeln är en del av Nordichardwares lagringsbonanza, temaveckor på hemsidan där vi fokuserar extra på allt som har med lagring i alla dess former att göra. På landningssidan för bonanzan hittar du alltid de senast publicerade lagringsartiklarna, i form av tester, nyheter, undervisningsartiklar och tävlingar.

Rubrik

Innehåll

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dejan KosticHenry Bolt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry Bolt
Medlem

As a user, you can alter certain options in your router as per your convenience. You can manage specific router configurations with the use of this 192.168.1.254 address.

Dejan Kostic
Gäst

Find quality Removal Companies in your area