Batteritid och ljudnivå

Saker som ljudnivå och batteritid har inte bara med de komponenter man oftast pratar om: processor, grafikkort, hårddisk, minnen med mera, utan flera faktorer spelar in här speciellt i en bärbar dator. Vi vill i alla fall presentera siffrorna för våra läsare, då de kommer att dyka upp i kommande recensioner.

Sound_readerSound_video

Inledningsvis är resultaten inte de bästa, utan de hamnar strax efter Acers Ultrabook, Aspire S3 och kan inte anses vara godkänt med tanke på att det inte är någon hög belastning att prata om. Ljudnivån ligger kvar på samma nivå även med Dual Graphics aktiverat, men då det inte är någonting grafikintensivt att tala om ovan borde det inte komma som en överraskning.

Sound_game

Vid spel ser det dock bättre ut, även om det är märkbart sämre än ASUS U46SV som får ses som detta systems närmaste konkurrent i de här testerna. Ljudnivån skiljer inte någonting överhuvudetag när man kör datorn i Dual-Graphics-läge.

Batteritid

Batterylife_video

ASUS X53T som vi använt som referensplattform för AMD är inte vad vi kan kalla ett lätt och mobilt system, men i förhållande med hårdvaran den kommer utrustad med och dess batteri kan vi inte klaga på batteritiden. Föga förvånande har systemet inte en chans mot ASUS U46SV med sitt 88Wh-batteri. Vi körde testerna med Dual Graphics avstängt, men resultaten blev exakt desamma som ovan.

Batterylife_game

När vi använder bara den inbyggda grafikkretsen får vi en batteritid på 91 minuter, medan i Dual-Graphics sjunker det till 62 minuter. Återigen är det inte förvånande att ASUS U46SV ligger så bra till, med tanke på dess stora batteri.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonZiggemannenS0urcerr0RPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

”Faktum kvarstår att seriella beräkningar aldrig kommer försvinna helt, så AMD behöver verkligen rycka upp sig på den här fronten.”
Kändes datorn markant trögare under användning i enkeltrådade program?

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Mycket välgjort och komplett test! Samt att man kunde tolka texten i videokodningstestet som att GT540 är bättre än Quicksync, men ni menade förstås sammanfattningsvis för alla grafiktesterna i helhet. Antar att det varit stressigt nu med MWC och allt. Men riktigt härligt med en resa till värm..ehm! menar mässan! 😉 Förresten… Påverkas Winrar testet av att det är HDD istället för SSD? Det där med enkeltrådad prestanda är bra att ni mäter!Själv upplever jag skillnaden varje dag med min atom dualcore 1,5ghz, mot min andra atom 1,66ghz single – tex i youtube videos, som funkar synligt bättre på singlecore(!?)… Läs hela »

Ziggemannen
Medlem
Ziggemannen

Jag skulle vilja få det bekräftat hur datorn har prestandatestats, dvs. om den har varit inkopplad med nätsladd eller om den har körts på batteriet? Detta lyckades inte jag hitta i texten och visserligen är det en bärbar dator men anledningen till frågan är att AMD har valt att inte låta datorn köra i turboläge när den går på batteri. Och följdaktligen skulle detta få stor inverkan på siffrorna. Jag funderade för ett tag sedan på varför A6-3420M fått en så dålig siffra på Passmark och skapade därför en tråd på deras forum: [url=http://www.passmark.com/forum/showthread.php?t=3576]A6-3420M vs. A6-3400M[/url] Där fick jag ett… Läs hela »