MSI GS43VR 6RE Phantom Pro - Mjukvara

MSI GS43VR kommer förinstallerad med Windows 10, men även med extra verktyg och program från tillverkaren och samarbetspartners. Tyvärr är det blandad kvalitet, och i vår mening alldeles för mycket onödig mjukvara som förstör användarupplevelsen.

Ett antal av programmen känns nyttiga, om än tveksamt designade. Exempelvis ger MSI:s kontrollpanel en snabb överblick över temperaturer och inställningar. Det finns ett separat program för att konfigurera pekplattan, som känns hastigt sammansatt men som gör vad det ska. Där slutar tyvärr listan med nyttiga tillskott från MSI:s sida.

För att du som användare ska registrera din dator hos MSI kommer du mötas av ett popup-fönster varje gång du startar datorn, tills dess att du går med på att registrera. Det finns ingen färdig funktion för att avstå från att registrera produkten om så önskas. Du kan skjuta upp registreringen eller manuellt avinstallera programmet, men inte att välja bort registreringen helt.

msi_ads

Stundvis dyker även informationsrutor om nya MSI-produkter upp i aktivitetsfältet. Med andra ord, regelrätt reklam.

Antivirusreklam

Den största synden i mjukvaruväg är dock det medföljande antivirusskyddet från Norton. Programmet visar ständigt notiser, och datorn kommer inte med en fullversion. Istället är det en testversion med 30 dagars prövoperiod, vilket Norton gladeligen påminner dig om vid bästa (läs: sämsta) tillfälle.norton

Även om tanken är god med att skydda produkten mot skadlig mjukvara så är den här typen av genomförande i vår mening helt enkelt oacceptabel. Ska antivirusmjukvara installeras i förväg på en dator i den här prisklassen så ska en fullständig licens ingå, annars är installationen helt enkelt att betrakta som reklam. Det är en sak för en produkt eller tjänst som prissubventioneras med reklam, men på en premiumdator för nästan 20 000 kronor är det inte godtagbart.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid