Användning

Oavsett hur bra specifikationer en dator har så är det i alla fall enligt oss viktigast hur den är vid användning. Inledningsvis gör MSI oss inte besvikna, då vi ser ett tangentbord SteelSeries ligger bakom.

Connectivity_4Dator_3
Engelskt tangentbord gäller endast vårt exemplar, GT70 på butikshyllorna får självklart svenskt tangentbord

Tangentbordet känns faktiskt närmast identiskt med MSI GE620DX vi testade, vilket inte behöver vara någonting dåligt då det tangentbordet faktiskt var ett av de bättre vi testat, speciellt för spel. Men när det marknadsförs att komma från SteelSeries hade vi hoppats på lite mer. För undertecknad hade datorns lutning en positiv inverkan när det kom till att spela och skriva, så att datorn är tjockare än mängden kan inte bara ses som en nackdel.

Dator_4

Ovanför tangentbordet finns ett antal knappar, för olika funktioner i datorn. Vad exakt Turbo gör har vi inte fått någon klarhet i, då vi inte märkte någon skillnad av att trycka på den knappen. I övrigt hittar vi knappar för att: vrida upp fläkthastigheten till max, ändra skärmens ljusstyrka, stänga av och på trådlöst nätverk, stänga av datorns skärm och slutligen för att mata ut den optiska enheten.

Dator_5Keyboard_settings

Like it or not, tangentbordet lyser i regnbågens alla färger. Det går dock att ändra färgerna, exakt hur de ska lysa men även stänga av funktionen om man hellre vill det. Vi testade på MSI:s mjukvara och det var väldigt smidigt att använda, så där har vi ingenting att klaga på. I bilden ovan finns en utförlig förklaring på både mjukvara och tangentbord.

Screen

Med ett pris på närmare 20 000 kronor och en 17,3-tumsskärm är det inte annat än rätt att datorn skeppas med en upplösning på 1 920 x 1 080. Tyvärr är det återigen TN-paneler som gäller, och vi tycker faktiskt att betraktningsvinklarna är sämre än de i MSI:s mycket billigare GE620DX vi testat. Medan det här är en högst subjektiv bedömning vi gjorde när vi hade datorerna sida vid sida med varandra, så tycker vi inte det är för mycket att begära att skärmen ska hålla högre kvalité med tanke på att GT70 är allt annat än billig.

Ännu en högljudd dator från MSI

Vi kritiserade GE620DX för att den konstant höll höga ljudnivåer, och aldrig gick under 36 decibel ens i viloläge. Tyvärr ser det här ut att vara ett återkommande problem hos MSI.

Sound_reader

Återigen ser vi en dator från MSI där ljudnivån konstant ligger på 36 decibel. Fläkten stänger ibland av sig under mycket korta stunder, för att sedan behöva spinna upp igen. Vi tycker att MSI på allvar borde se över sina fläktprofiler, då det är en punkt som verkligen kan bidra till missnöjda kunder. (Och en missnöjd redaktör.)

Datorn ligger kontinuerligt på 36 decibel – den går helt enkelt aldrig lägre än så. I vissa situationer är det här inget stort problem, som när man har människor runt omkring som har en helt normal diskussion eller lyssnar på musik. Men så fort det är tyst i omgivningen hör man konstant hur fläkten susar i bakgrunden.

Temp_1 Temp_2

Höga ljudnivåer rättfärdigas i alla fall till viss del av dess temperaturer som håller sig på helt normala nivåer – runt 30-strecket. Det är en överlag sval dator, någonting vi kommer titta närmare på i ett senare avsnitt.

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Henrik BerntssonJacob HugossonMean MachineDravondAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niklas Ö
Gäst
Niklas Ö

Ser ut som en trevlig spel-laptop:D
Men dåligt med TN-panel på en dator för dom pengarna.. 😡

Anton Karmehed
Admin

Rätt häftigt att se sådan här prestanda i en ”bärbar”. Men det blir ju jäkligt dyrt väldigt snabbt och som Niklas påpekar bör man kunna få in en trevligare skärmpanel i en så pass påkostad modell kan man tycka.
Får bara hoppas att IPS-panelerna verkligen får fäste även på den bärbara marknaden. 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

GT70 kommer finnas tillgänglig från och med cirkus 12000:- och uppåt. Just det här utförandet kommer landa på 19990:- (riktpris), just för att man får med SuperRAID och extra allt. Alla modeller kommer duga till full-out-gaming, frågan är hur länge man orkar vänta på banorna som laddas. 🙂

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Jacob Hugosson”]Det var exakt sådana uppgifter jag försökte klämma ur dig innan jag färdigställde testet, då jag inte var riktigt nöjd med prissättningen på modellen jag fick hem 😉 Vad kommer skilja i de billigare modellerna förutom avsaknaden av Super RAID/SSD? Kommer vi få se någon skillnad på processor, RAM och grafikkort också med så mycket lägre priser (12 000 kr)?[/quote] ”A rig built to match our review unit will set prospective buyers back a cool $2,000, netting them an Ivy Bridge Core i7-3610QM processor clocked at 2.3GHz; an NVIDIA GeForce GTX 670M with 3GB of GDDR5; dual 64GB… Läs hela »

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Alla modeller kommer med samma CPU och GPU. Det enda som kommer skilja är RAM, HDD och ODD.

Henrik Berntsson
Admin

Dynaudio.. Kul att lite highend märken hittar in i datorvärlden. Hade gärna sett lite mer högkvalitativa datorhögtalare på marknaden