Batteritid

I slutändan är det portabiliteten som ger en bärbar dator sitt existensberättigande. Att kunna använda datorn på resande fot gör den till ett kraftfullt verktyg för dig som reser mycket eller pendlar, eller som bara vill ta datorn med dig till ett bibliotek eller café för ett miljöombyte. Du kan inte alltid räkna med tillgång till ett eluttag, och bra batteritid kan bespara dig mycket frustration.

Batteritid – videouppspelning

I det här testet spelar vi upp ett videoklipp i 1080p-upplösning och h.264-format i helskärm tills batteriet tar slut. Klippet spelas upp med VLC och med en skärmljusstyrka så nära 200 nits som möjligt.

Matebook X Pro kniper en andraplats i vårt batteritest strax efter Microsoft Surface Book 2. En dator som använder dubbla batterier och är svår att slå när kommer till just batteritid.

Vi har inga problem att se på några långfilmer på Matebook X Pro eller kanske det viktigaste, den klarar en arbetsdag på vårt kontor. Mycket artikelskrivande, lätt bildredigering och lite video-tittande med skärmen på cirka 200 nits (steg 6 av 10 i ljusstyrka på vårt exemplar) gav oss över 8 timmars batteritid.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid