Summering

Vårt test av Huawei Matebook X har nått sitt slut och det som slår oss är hur väl en ny aktör på laptopmarknaden kan lyckas med sina produkter. Huawei har återigen visat att de kan hårdvara och med Matebook X Pro är resultatet uppenbart. En bra och användbar bärbar dator är en balans mellan mobilitet och prestanda där batteritid, skärm, tangentbord och pekplatta är superviktigt.

Sammanfattning  Huawei Matebook X Pro

  • Ljusstark skärm med minimal döyta
  • Fantastisk byggkvalitet
  • Bra balans mellan prestanda och design
  • Thuderbolt 3 stöd
  • USB-A-port
  • Riktigt bra tangentbord
  • Stor pekplatta
  • Bästa högtalarna vi testat
  • Något klen kylning
  • Smart men usel webbkamera

Omdöme: Huawei Matebook X Pro

Huawei har gjort det igen. Trots att de är nybörjare på laptops så har de återigen visat att de kan hårdvara och de gör det med bravur. Matebook X Pro är en välkommen uppdatering i tillverkarens Matebook-serie och uppgraderingarna är många och bra. Skärmen är fantastisk med stark ljusstyrka, färgåtergivning och goda betraktningsvinklar samt de minimala skärmkanterna gör upplevelsen av den högupplösta displayen ännu trevligare.

Byggkvalitén är bland det bästa vi lagt våra händer på. Hela chassit är väl genomtänkt och tillverkat i lättmetall som ger en hög premiumkänsla. Inga hörn eller kanter har lämnats åt slumpen och 14-tums formfaktorn är en ypperlig avvägning mellan skärmstorlek och mobilitet. Portutbudet är överraskande bra för att vara en modern laptop i denna formfaktor. Matebook X Pro erbjuder 2 stycken USB typ-C-kontakter varav en med stöd för Thunderbolt 3 samt en hederlig USB typ-A-kontakt vilket uppskattas mycket av oss innehållsskapande.

Högtalare, pekplatta och tangentbord är på topp med det bästa ljudet vi har testat i en ultrabook, stor och responsiv pekplatta och väl separerade tangenter med taktil återkoppling och kvalitetskänsla.

Dock så skuggas solstrålarna från Matebook X Pro av några mindre moln i form av en smart men uselt placerad kamera och aningen försiktig kylning. Vi uppskattar tillverkare som försöker hitta nya vägar men en webb-kamera måste placeras med en bra vinkel och vi hade gärna sett möjligheter att påverka kylfläktarna själva för att ytterligare öka prestandan. Dock så överskuggar det inte på något sätt vår helhetsupplevelse av Matebook X Pro.

”Matebook X Pro är en balans mellan prestanda och mobilitet i ett premiumskal som får oss att längta till att få använda den nästa gång.”

Matebook X Pro är inte den mest högpresterande datorn vi testat men den erbjuder allt det där som vi användare behöver på jobbet, på resan och hemma i soffan. Fantastik skärm, bra batteritid, grym byggkvalitet, och alla interaktiva komponenter så som pekplatta och tangentbord på topp. Matebook X Pro är en balans mellan prestanda och mobilitet i ett premiumskal som får oss att längta till att få använda den nästa gång.

Rekommendation – Bäst ultraportabel arbetsdator omkring 14 tum

Huawei Matebook X Pro
8.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
CPUIntel Core i7-8550U
GPUNvidia MX150 2GB
Fördelar
Skärmen
Design och mobilitet
Prestandan
Nackdelar
Priset i Sverige
Kameran
Något klen kylning
Bra att veta
Har webbkameran gömd i tangentbordet
Prestanda6.5
Kylning/Design9
Batteritid9.5
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys 2018-07-16

Prisskillnader mellan olika marknader blir allt mer påtagligt och efter dagens test av Matebook X Pro så har vi för första gången uppmärksammat att det kan skilja så mycket som 2 500 – 3 000 kronor på en nylanserad dator mellan olika marknader. För samma produkt.

Det är riktigt tråkigt att se men vi hoppas att prisbilden hos bärbara datorer jämnar ut sig mer efter lansering.

Den här artikeln är en del av Svenska Laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid