Huawei Matebook X Pro - Tangentbord, pekplatta och högtalare

Tangentbordet

Tangentbord är till stor del en subjektiv upplevelse men skrivkänslan i Matebook X Pro är mycket lik Apples tidiga Macbook Air modeller med väl separerade tangenter och tillräcklig slaglängd för att inte bottna ur direkt. Varje tangent har en tydlig aktiveringspunkt och det känns inte svampigt även när tangenten bottnar.

Vi gillar verkligen tangentbordet på Matebook X Pro även om det inte är i klass med Microsofts Surface-produkter så är det mycket väl godkänt i vår bok. Bakgrundsbelysning erbjuds i två steg eller helt avstängt men vårt öga ett visst ljusläckage runt vissa tangenter.

I tillägg till det trevliga tangentbordet så finns också en AV/PÅ-knapp med en Windows Hello-kompatibel fingeravtrycksläsare integrerad. Den funkar likt tidigare modell läskigt bra och vi loggar in supersnabbt i Windows utan att behöva ange något lösenord eller behöva lägga fingret på den om och om igen.

Pekplattan

Tillverkaren har åtgärdat det som vi anmärkte på hos Matebook X och Matebook X Pro kommer med en betydligt större pekplatta. Känslan är riktigt bra och vi har inga problem att navigera eller utföra gester på pekplattan.

Dock så sticker muspekaren iväg ibland så handflate-avkänningen kunde varit bättre konfigurerad från fabrik.

Högtalare, mikrofon och kamera

Vi kunde knappt tro våra öron första gången vi brassade på volymen i Matebook X Pro. Ljudvolymen är otroligt bra för att vara en ultrabook och ljudet spricker inte ens vid maximal nivå.

Diskanten och mellanregistret håller en bra balans och ger en bra upplevelse vid både filmtittande och musiklyssnande. Någon bas är det inte att tala om men det märks att Dolby Atmos-stödet som Huawei använder sig av ger tydlig skillnad i både volym och ljudkvalitet.

Mikrofonen erbjuder ett klart ljud utan brus och den fungerar utmärkt till röst- och videomöten utan några konstigheter.

Med tanke på de minimala skärmkanterna hos Matebook X Pro så har vi full förståelse för att Huawei inte kunde få plats med någon kamera i ovandelen av skärmen. Den är dock inte bortglömd.

Tillverkaren har valt att gömma kameran i en knapp på tangentbordet vilket gör att vi kan klicka upp den när vi behöver den.

En smart och lite rolig lösning på problemet men faktum är att kamerans kvalitet är riktigt dålig och grodperspektivet som filmar rakt upp i näsborrarna är inte särskilt smickrande för andra deltagare i videomötet.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid