Lagring och förinstallerade applikationer

CDM_SequentialCDM_Random

I Crystaldiskmark får vi ut ett konstigt resultat. I normala fall brukar skriv- och läshastighet vid sekventiella skrivningar vara ganska lika på en mekanisk hårddisk. Läshastigheten är förhållandevis låg och skrivhastigheten ligger ännu sämre till.

Tittar vi istället på slumpmässig hantering av data visar Toshiba Satellite U840 upp vad en SSD-cache har att erbjuda. Resultatet vid skrivningar är fortsatt dåligt även för en vanlig hårddisk men läsning av data ser faktiskt bra ut. Det här gör faktiskt en märkbar skillnad vid användning. Men i vanlig ordning när det kommer till dessa cachningslösningar handlar det om att datorn måste lära sig ditt användarmönster innan man märker av någon skillnad.

PCMark7

Datorn lägger sig ungefär på den nivå man kan vänta sig av en mekanisk hårddisk i PCMark 7.

Bloatware

Tyvärr väljer Toshiba att skicka datorn med en stor mängd bloatware. Okej visserligen är antalet inte det värsta vi har sett men antalet påträngande är minst sagt många. Det första man bör göra vid köp av U840 – eller för den delen samtliga datorer från Toshiba är att gå in i kontrollpanelen och radera allt man inte har användning av.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonNiQ3xemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag slutade läsa artikeln efter testet av skärmen och skummade bara igenom resten.

Helt ärligt, det spelar ingen roll hur en bärbar dator presterar i resten av testerna om skärmen är så usel.

Jag köper ingen bärbar för att använda den som headless server och därmed är skärmen en viktig, om inte den viktigaste, delkomponenten.

Det övergår mitt förstånd vem en produkt som denna där skärmen har fått tagit absolut mest stryk är tänkt för. Vem använder en bärbar utan att ha behov av att kunna se ordentligt vad det är som visas på skärmen?

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Bra test som vanligt!!
Men varför är det bara en IPS-panel med
i skärmtesterna?
Verkar vara en bra lösning med SSD cache på en sån billig ultrabook ändå.