Insidan och uppgraderingsmöjligheter

När vi såg undersidan av Toshiba Satellite U840 för första gången stod det klart att det inte var en dator man bör uppgradera på efterhand. Det är relativt enkelt att dra upp alla gummifötter med exempelvis en platt skruvmejsel och därunder är det en vanlig stjärnmejsel som krävs. Trots att vi tog bort alla skruvar sitter underdelen fast ordentligt. Efter flera försök gav vi upp istället för att riskera förstöra datorn.

Dator_2
Inside_2 Inside_3

Vad vi kan säga om innandömet är att hårddisken är en vanlig 2,5-tums med en tjocklek på 7 millimeter och att det finns två vanliga SO-DIMM minnen som vardera ligger på fyra gigabyte. SSD-enheten på 32 gigabyte som agerar cacheminne känner vi oss relativt säkra på att det är av typen mSATA. Förutsatt att du lyckas bryta dig in i datorn bör det finnas gott om möjligheter för expansion.

VARNING! Att öppna en dator, och byta ut komponenter sker helt på egen risk och kan bryta dess garanti. Vi i redaktionen rekommendrar att ni frågar tillverkaren om det här är någonting slutanvändare får göra på egen hand. NordicHardware tar inte ansvar för förstörd utrustning som uppkommit på grund av innehållet på denna sida.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jacob HugossonNiQ3xemacs Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag slutade läsa artikeln efter testet av skärmen och skummade bara igenom resten.

Helt ärligt, det spelar ingen roll hur en bärbar dator presterar i resten av testerna om skärmen är så usel.

Jag köper ingen bärbar för att använda den som headless server och därmed är skärmen en viktig, om inte den viktigaste, delkomponenten.

Det övergår mitt förstånd vem en produkt som denna där skärmen har fått tagit absolut mest stryk är tänkt för. Vem använder en bärbar utan att ha behov av att kunna se ordentligt vad det är som visas på skärmen?

Niklas Öryd
Medlem
Niklas Öryd

Bra test som vanligt!!
Men varför är det bara en IPS-panel med
i skärmtesterna?
Verkar vara en bra lösning med SSD cache på en sån billig ultrabook ändå.