ASUS kommer likt sin vana trogen lansera en mindre armada av nya moderkort när Intel släpper lös sin tredje generations Core-processorer. Ett av de mer unika och spännande korten är ASUS Maximus V Gene som i ett m-ATX format ska locka spelare och entusiaster till den nya plattformen.

ASUS ROG Maximus V Gene bygger på samma grundformel som tidigare kort i tillverkarens stall. Som medlem i Republic of Gamers är moderkortet välutrustat med ett fokus på överklockning och bred funktionalitet. Suffixet Gene betyder i sin tur att kortet nöjer sig med ett micro-ATX format, vilket öppnar möjligheter för användare som vill bygga mer slimmade men kraftfulla datorer.

Intel Z77-styrkretsen bidrar med stöd för dagens Sandy Bridge-processorer men även den tredje generationens Core-processorer från Intel. Vi vet alla dess namn, men det får inte nämnas i våra förhandstittar efter Intels riktlinjer. Styrkretsen kommer som bekant med stöd för USB 3.0, vilket är debut på Intels plattformar. Men i övrigt är det mesta sig likt från dagens 6-serie av styrkretsar.

 

ASUS spetsar sitt Maximus V Gene med en digital spänningsdel på 12 faser, svarta Nichicon-GT kondensatorer, samt ett mönsterkort där man isolerat den högkvalitativa SupremeFX III ljudkretsen från övriga komponenter för att minska brus och ökad ljudkvalité.

Kanske mest intressant är trots allt det tillhörande mPCIe Combo-kortet. ASUS kallar detta en ”augmentation port” vilket fritt översatt betyder att man kan utöka moderkortets funktionalitet. Bland annat genom att trycka in en mSATA SSD-enhet eller för den delen ett mini-PCIe-kort för trådlösa nätverkskort eller liknande.

IMG_3160

ASUS bjuder även på det sedvanliga utbudet av ROG-funktioner som fasta knappar för omstart och start, LED-felsökning, mätpunkter för spänningar, dubbla PCI Express 3.0 x16 platser för CrossFire och SLI, Lucid Virtu-stöd samt ROG Connect.

ASUS Maximus V Gene kommer att lanseras någongång i början på april månad och vad prislappen landar på får vi be att återkomma om.

IMG_3167

IMG_3162 IMG_3169
IMG_3170 IMG_3171

IMG_3175

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Jacob Hugossonnyfiken i en strutGästmatte2k12Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Själv har jag alltid haft en liten ohälsosam förkärlek när det gäller Gene-korten, framför allt för att de sett så oerhört läckra och fullsmäckade ut. Och Z77-varianten är inget undantag!

Jacob Hugosson
Medlem

Ser ut som mitt nästa moderkort 🙂

Calathea.
Gäst
Calathea.

Nice bräda, men skiljer den sig så mycket mot IV gene-z? Känns onekligen hypat med pci-e 3.0 stöd och integrerat usb 3, när vanliga z68 stödjer Ivy Bridge med en enkel biosuppdatering.

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Anton Karmehed”]Kan bara hålla med, på äldre dar föredrar man ett slimmat och tyst system. Då är de här mATX-korten riktigt intressanta.[/quote]

Tyst system? Går väl o få lika tyst med ett ATX-kort också eller har jag missat något?

matte2k12
Gäst
matte2k12

😆 ska ha 😆

Gäst
Gäst
Gäst

”högkvalitativa SupremeFX III ljudkretsen”

Vanlig trist Realtek ljud krets med creative software support som det fungerar på de andra supremefx versionerna?

nyfiken i en strut
Gäst
nyfiken i en strut

blir det 2 st PCIe 3,0 x16 eller dom kör X8 om man använder båda?

klippt från asus.se:
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 eller dubbla x8, röd)

Jacob Hugosson
Medlem

Det blir två stycken PCI Express 3.0 x8 om du använder båda samtidigt. Effektivt samma bandbredd som två PCI Express 2.0 x16.