NHOC  NordicHardware startades för snart 10 år sedan och har sedan dess haft ett fokus på överklockare och entusiaster. Förutom det återkommande svenska mästerskapet i datorprestanda och överklockning tar vi nu nästa steg mot att pressa prestandan i våra datorkomponenter, detta genom att samla våra medlemmar och några av Sveriges bästa överklockare i överklockargruppen NHOC för att söka ny gränser i prestanda.

Med NHOC hoppas vi föra samman alla överklockare och entusiaster på NordicHardware för att tillsammans kunna tampas på den allt tuffare överklockarcommunityn, inte bara i Sverige men även Internationellt. Grundplanen, som vid all överklockning, är att pressa datorkomponenter till sina gränser och inte sällan även förbi demsamma. Det slutgiltiga målet är att hitta den maximala prestandan vi kan få ut av våra datorkomponenter.

NHOC kommer givetvis att satsa på överklockarligan i HWbot.org. Alla medlemmar på sajten är välkomna att gå med i laget för att visa vad svenska överklockare är kapabla till. Det kanske viktigaste målet med NHOC och vår nya överklockargrupp är att ge entusiaster och intresserade datoranvändare en direkt insyn i arbetat hos några av Sveriges största överklockarprofiler. Vi ska inte bara publicera häftiga resultat i olika tester och program, utan även ge våra medlemmar och läsare insyn i vad som krävs för att nå toppresultat inom överklockningscommunityn idag.

NHOC kommer att drivas av en kärna av Sveriges mest meriterade överklockarprofiler som även i redaktionell form kommer att bjuda på sina alster i form av överklockningsartiklar, statusrapporter och diverse överklockningsrelaterade projekt. Men vi kommer även följa laget, och våra medlemmars framfart på överklockningsscenen.

klarJonas ”Mean Machine” Klar kräver som flerfaldiga SM-mästare och regerande mästaren i Procentuell Överclockning ingen närmare presentation här på NordicHardware. Jonas har under snart ett halvt decennium servat våra läsare med häftiga artiklar och recensioner med stort fokus på överklockning. Som en ledande kraft i NHOC kommer vi att ytterligare få ta del av Jonas projekt och överklockningsstrapatser direkt på NordicHardware.

henryHenry ”ME4ME” de Kruijf har gjort sig ett aktat namn på den internationella överklockningscommunityn och tagit flera meriterande segrar i överklockningstävlingar på jordens alla hörn. Så sent som tidigare i månaden plockade Henry hem förstaplatsen i MSI MOA 2010 där han tillsammans med Jon ”elmor” Sandström slog knock på det 20 lag starka startfältet, som bestod av de bästa överklockarna i världen. Henry har onekligen visat framfötterna de senaste åren och kommer bli spännande att följa i NHOC.

awesMattias ”gbglassen” Awes har under de senaste åren varit en flitig deltagare i SMPC samtidigt som han med envishet och ingenjörsbakgrund positionerat sig som Sveriges meste Hwbot-poängplockare. Mattias har en förkärlek för gamla komponenter, inte minst grafikkort och tvekar inte en sekund att modifiera dem långt förbi fabriksutförandet för att nå de sista megahertzen och spränga nya gränser. Något som vi inte minst kommer att få se prov på i hans redaktionella alster.

Våra tre överklockarprofiler kommer förutom att jaga nya toppresultat även bjuda på lättsmälta överklockningsartiklar där prestanda, komponenter och resultat står i fokus. Den röda tråden i överklockning är att det ska vara jäkligt roligt och det är något vi hoppas kunna förmedla i detta material där våra överklockare kommer att hålla en mer personlig stil och bjuda lite på sig själva under nya strapatser.

Den heliga graal för överklockare stavas med tre bokstäver, LN2. Flytande kväve är vad som är nyckeln till de absolut hårigaste prestandaresultaten och i samarbete AGA, norra Europas ledande företag inom industrigas, kommer just flytande kväve vara en återkommande ingrediens i NHOC. I de första reportagen kommer våra överklockare just tala om hur man använder sig av så kallade LN2-potar och även ge ett av AMD:s nya flaggskepp en dos av den välkylande vätskan.

aga

NHOC är en överklockargrupp som är öppen för alla entusiaster och överklockare i Sverige. Förutom de redaktionella artiklar som vår tidigare nämnda trio kommer att bjuda på hittar ni mer information och diskussioner kring överklockning i vårt överklockningsforum.

För er som vill gå i maskopi med NHOC och erövra nya poäng i överklockarligan på Hwbot.org kan ni skapa er ett konto och välja ”NordicHardware OC Team” under lag, eller göra samma procedur om ni vill byta från ert tidigare lag. På Hwbot har alla en chans att hjälpa till i laget och oavsett hårdvara eller kylning kunna pressa gränserna.

Alla medlemmar i NHOC som bidrar till lagets framgångar kommer att lyftas fram ivår redaktionella satsning där nya resultat och häftiga projekt kommer att få fokus i löpande rapporteringar. Vi hoppas tillsammans kunna bli en växande trupp och fortsätta klättra i rankerna i strävan på nya milstoplar och prestandarekord.

NHOC
”The true performance is out there”

Annons

25
Leave a Reply

Please Login to comment
25 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Anton Karmehed-Tjalve-Evil_AnAnasThe MuttCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

ah nu funkar kommentarerna igen 🙂
ska bli jäkligt kul att följa! även om man inte når upp i er liga funderar jag på att testa lite överklocking igen det var länge sen man överklockade seriöst 🙂

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

LN2 är ju dock 2 bokstäver och en siffra? Just sayin’!

Ska bli skoj att hålla koll på dock!

Mattias Awes
Medlem

Äntligen! det här är just precis en sådan satsing jag saknat i Sverige och det ska bli riktigt kul! Min stora förhoppning är att locka fler och fler till att gå lite längre med sitt överklockande, våga prova på lite värre kylning, voltmodda osv. Jag kommer lägga mycket energi i det här för att det ska bli bra.

Mattias Awes
Medlem

Anton och Henrik, jag ser det som en självklarhet att ni börjar bencha lite nu, jag ska skicka er varsitt ex av mina gamla lik att börja med.p

Henrik Berntsson
Admin

[quote name=”gbglassen”]Anton och Henrik, jag ser det som en självklarhet att ni börjar bencha lite nu, jag ska skicka er varsitt ex av mina gamla lik att börja med.p[/quote]
hehe tackar för det, voltmodd var jag på redan 2000 dock! ett asus a7v fick ställa upp 😀
har kvar ett par cellys en 333 och nån 400 men min trogna käpphäst duron 600 gick i graven, coren var i princip rund i slutet. Buntband och peltiers var avancerat på den tiden 😛

Mattias Awes
Medlem

Buntband, nice! old-school äger

Fredrik
Medlem
Fredrik

Detta är initiativet jag har väntat på! Skönt med lite vettigt folk till skillnad ifrån stollarna hos Techsweden.

Dags att börja köra och publicera lite resultat kanske!

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”hirsch”]Detta är initiativet jag har väntat på! Skönt med lite vettigt folk till skillnad ifrån stollarna hos Techsweden. Dags att börja köra och publicera lite resultat kanske![/quote]Det finns inget att vänta på Hirsch! 🙂Alla som är med i laget och producerar någon form av resultat kommer att synas här också i artikelform på ett eller annat sätt. Det ska vara kul att överklocka och det suget man får själv nu är ett gott tecken på att man är på rätt väg! :)[/quote] Absolut, först ut blir HD5970 (x1 och x2) tillsammans med en 980x, dessvärre är allt… Läs hela »

Doman
Medlem
Doman

Jättebra initiativ! Får hoppas detta slår väl ut och att många börjar överklocka, speciellt nu när det börjar bli kallare och tråkigare väder 😉

Överväger att byta till NH Hwbot team. Fick mitt intresse för överklockning för sisådär 6-7 år sedan. Började läsa mycket på Techsweden, men det är här på NH det händer saker!
Tack för ett bra jobb och community!

Har för övrigt ett gäng klockarprojekt på G nu under hösten/vintern.

Mattias Awes
Medlem

Välkommen till laget Doman!

Henry de Kruijf
Medlem

Välkommen till laget!

Nu har vi dessutom även gått förbi Sweclockers i Team-Rank.
Good job everyone! 🙂

elmor
Medlem
elmor

Detta ska bli intressant att följa, lycka till!

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”elmor”]Detta ska bli intressant att följa, lycka till![/quote]
….och när ska du joina laget? 😀

Ett svenskt lag på top 10 placering hade inte suttit fel!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Härligt. Det ska bli jättekul att följa. man blir ju sugen på att dra fram lite gammalt skräp och bencha lite igen 🙂
Om det är nån i stockholmstrakten som vill bencha lite nån helg så är jag på. bara att säga till 🙂

Sennebring
Medlem
Sennebring

[quote name=”Doman”]Jättebra initiativ! Får hoppas detta slår väl ut och att många börjar överklocka, speciellt nu när det börjar bli kallare och tråkigare väder 😉 Överväger att byta till NH Hwbot team. Fick mitt intresse för överklockning för sisådär 6-7 år sedan. Började läsa mycket på Techsweden, men det är här på NH det händer saker!Tack för ett bra jobb och community! Har för övrigt ett gäng klockarprojekt på G nu under hösten/vintern.[/quote] Började hända saker nu ja… Techsweden dubblade sina Poäng under typ en månad i sommras när vi var ett gäng som körde, hade du också kört då… Läs hela »

Marcus Heinemo
Medlem

Jag har som många andra bara väntat på en nytändning vad gäller extremare OC i sverige. Det här kommer bli skoj, räkna med att jag kommer vara aktiv här från och med nu 🙂

The Mutt
Medlem
The Mutt

[quote name=”gbglassen”]Anton och Henrik, jag ser det som en självklarhet att ni börjar bencha lite nu, jag ska skicka er varsitt ex av mina gamla lik att börja med.p[/quote]

Dock ej tillåtet att publicera resultat med lånade grafikkort på HWbot… 😉

Sen kan man väl lämna vi och dom snacket utanför eller gå på någon fotbollsmatch och slåss.

Evil_AnAnas
Medlem
Evil_AnAnas

Tjo,
Nu har även jag bytt lag. 😛
Hoppas det blir lite mer drag här än det varit på swec senaste tiden.

Får se om jag äntligen når mitt 8ghz mål nu under ny flagg. 😛

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Hmm. Mycket ba folk som går över nu. Mitt 3e plats som jag hade i OC laget för några månader sedan har visst gått åt pipan 😀
Får börja bencha på riktigt nu. Ska se om jag kan knipa några fler guld ur mina jobb laptops först HEHE 😀