NHOC  Överklockningslaget NHOC som drog igång på allvar i slutet på september har nu lagt i nästa växel. Veckan som gick kunde våra flitiga medlemmar lyfta laget till en bra bit över 4 000 poäng och har i samma veva dragit in några riktiga världsresultat. I denna artikel kikar vi närmare på vad som hänt de senaste veckorna.

NHOC behövde bara några timmar på sig för att få riktig fart under vingarna och i samlad trupp har poängskörden i Hwbot-ligan fortsatt att öka, både genom nytillkomna lagmedlemmar men inte minst från våra trogna överklockare i laget som inte bara plockat så kallade hårdvarupoäng, utan även flera globala poäng med världsklassiga resultat. Våra tre överklockningsexperter Jonas ”Mean Machine” Klar, Henry ”ME4ME” de Kruijf och Mattias ”gbglassen” Awes har visat framfötterna som väntat men när vi summerar lagets framgånger såhär långt ser vi att flera av våra medlemmar fått fart på grejerna och visat fin aktivitet. Vi börjar dock med den redaktionella biten.

NHOC-artiklar

För er som vill läsa mer om vårt överklockarlag eller för den delen vill se några av de projekt vår överklockartrio arbetat med under de senaste veckorna finns här några spännande artiklar som publicerats tidigare i veckorna. Mycket intressant läsning för dem som vill veta mer om extremöverklockning och arbetet som ligger bakom.

NHOC Hwbot-laget

En av satsningarna med NHOC är vårt meritfyllda Hwbot-lag. På Hwbot.org tävlar överklockare från hela jordklotet i att plocka poäng genom att pressa sina komponenter till sina bristingsgränser. Förutom den individuella äran har man möjlighet att tävla i ett lag och NordicHardware OC Team har de senaste veckorna mer än tredubblat sin totalpoäng. Tack vare idogt arbete och flitiga medlemmar. I skrivande stund har vi samlat 4 165,90 poäng och fler lär det blir. Några av de medlemmar som bidragit med poäng och resultat de senaste veckorna är gbglassen, mean machine, hirsch, mrVoodoo och Evil_AnAnAs. Noterbart är även att vår chefredaktör (Woxx) tagit sig in i laget med sitt kontorsöverklockningsprojekt. Med en solklar sistaplats i laget och totalt 0,20 poäng är det kanske tur att vi har andra mer meriterade överklockare som lyfter NHOC i HWbot-ligan. Samtidigt som det är ett tydligt tecken på att alla kan bidra till laget, något man gör genom att registera sig på NHOC och gå med i NordicHardware OC Team. Alla är varmt välkomna!

nhoc.lag
NHOC:s Hwbot-lag

NHOC i forumet

I takt med att intresset för NHOC stigit har aktiviteten i vårt överklockningsforum ökat markant. Flera medlemmar har den senaste tiden presenterat några av sina projekt där vi hittar allt från utmaningar i SuperPi 32M, dubbla Radeon HD 5970-grafikkort, återuppstående Intel Core i7 980X processorer till världens snabbaste GeForce GTX 480-grafikkort. Här nedan hittar ni några av de nya forumstrådar som dykt upp i överklockningsavdelningen den senaste tiden, var inte blyga för att publicera information eller frågor kring era egna överklockningsprojekt!

NHOC kommer att fortsätta följa överklockningslaget och dess medlemar framöver och med den mycket positiva inställning vi sett hittills lovar det gott för framtiden. Redan i skrivande stund hör vi rykten om att vår egna Mattias ”gbglassen” Awes plockat hem en guldpokal i 3DMark06 med Radeon HD 5870. Ett grafikkort som skrämts upp till 1 450 MHz GPU och ett projekt ni snart kommer att kunna läsa mer om. Tills dess, på återhörande och låt kvävet flöda!

NHOC
”The true performance is out there”

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedMean MachineME4ME Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry de Kruijf
Medlem

Riktig bra jobbat grabbar!
Hoppas själv också kunna bidra med lite hwbot poäng inom kort.

4500 next! 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”ME4ME”]Riktig bra jobbat grabbar!
Hoppas själv också kunna bidra med lite hwbot poäng inom kort.

4500 next! :)[/quote]
Ja det är jäklar vilken fart vi fått redan, nu är jag stolt över att vara med som en aktiv deltagare i laget i alla fall! 🙂

Kul att se grymma resultat men även andra som lägger ner själen i sin överklockning och presterar riktigt bra under sina egna förutsättningar!
Mattis har ju onekligen fått upp farten, sen försvinner han ju på en båt i 4 veckor iofs så han får väl satsa nu när han är hemma 🙂

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Henry: Ska skicka iväg en vettig CPU till dig imorgon, är tanken. 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Mean Machine”]Henry: Ska skicka iväg en vettig CPU till dig imorgon, är tanken. :)[/quote]
Det ska bli grymt spännande att se vad Henrys Lightning kan hitta på tillsammans med en trevlig CPU. 🙂