NHTV HTC Sensation är en av de hetaste smartphones att lanseras i sommar och med ett beräknat ankomstdatum på runt 2 veckor begav vi oss ut för ett pressmöte i tillverkarens regi. Förutom en snabbtitt på telefonens trevligaste funktioner fick vi en frågestund med HTC:s nordiska produktchef där bland annat en låst bootloader och integrerat lagringsutrymme kom på tal.

Som NHTV-chefredaktör får man ibland lite lustiga uppdrag som kanske inte riktigt ligger i ens primära intressespektra, och denna fåra inkluderar för undertecknads del just smartphones (och lågpresterande PC-hårdvara, etc, etc). Ibland får man dock rucka på principerna och ta sig ut från sin mörka studio och inse att det faktiskt finns en värld utanför den också, och denna värld har nu fött HTC:s senaste kreation döpt Sensation – företagets första telefon med en dual-core-CPU.

Vi har redan skrivit spaltmeter om HTC Sensation här på NordicHardware men än så länge har vi bara skrapat på ytan av HTC:s nya flaggskepp. Förutom spännande specifikationer som avslöjar ett nytt Sense-gränssnitt, en kraftfull systemprocessor och en högupplöst 4,3-tums skärm har HTC samtidigt fått ta emot en hel del kritik för telefonens låsta bootloader. Ett ämne vi tog upp i en pratstund med HTC:s nordiska produktchef, Christer Högström. HTC:s ställning kring detta, men även samarbetet med Qualcomm samt tillverkarens lagringsbestyckning i telefonen är ämnen som luftas i vår videoförhandstitt.

htcsensation

Specifikationer HTC Sensation
Mått (H x B x D) 126,1 x 65,4 x 11,3 mm
Vikt 148 gram
Skärmpanel Super-LCD med Gorilla Glas
Storlek och upplösning 4,3-tum, 540 x 960 pixlar
CPU Qualcomm MSM8260
(Snapdragon med dubbla kärnor)
CPU-frekvens 1,2 GHz
GPU Adreno 220
RAM 768 MB
Lagringsminne 4GB, möjlighet att utöka upp med 32GB microSD-kort 
Batteri 1520 mAh
Anslutningar microUSB/MHL A/V (Koppling till HDMI)
microSD
3,5mm hörlurskontakt
Trådlös kommunikation HSDPA, 14 Mbps 
WiFi 802.11n
Bluetooth 3.0
Kamera Baksidan: 8MP med autofokus och dual LED-blixt
Spelar in 1080p vid 30 fps
Framsidan: 1,3MP
Sensorer Accelerometer
Närhetssensor för automatisk avstängning
Digital kompass
Gyroskopsensor
Övrigt Säljs med 8GB minneskort
Operativsystem Android 2.3 med HTC Sense 3.0
Lägstapris på prisjakt.se

Vi kommer under de närmaste veckorna att sätta tänderna i HTC Sensation på allvar och inte minst sätta den i klinch mot marknadens två första dual-core telefoner, LG Optimus 2X och marknadsreferensen Samsung Galaxy S II. Men tills dess att vår betydligt mer smartphoneinitierade chefredaktör Anton rullar ut sin milslånga tekniska genomgång av telefonen finns det en del godsaker att hämta i videoförhandstitten ovan.

Försäljningsstart för HTC Sensation i Sverige är den 7 juni och innan dess hoppas vi kunna bjuda på vår fullskaliga recension.

Relaterade artiklar:

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RogerpontareViking1962-Tjalve-timmayAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Jag kan även tillägga att vi givetvis frågade HTC om deras skärmpanel, ifall det handlar om en pentile matrix eller äkta rgb-subpixel panel. Tyvärr hade man ingen säker information om detta så svaret får vänta tills vi kan undersöka luren närmare, vilket blir väldigt snart.

roxerthedead
Medlem
roxerthedead

”Vad heter det..” 😀

Henrik Berntsson
Admin

som väntat verkar det vara en riktigt fin lur med mycket nytt godis 🙂

darrenj
Medlem
darrenj

Mean machine out and about… Trevlig!!! Liten bored av min 3GS… kan tänka mig kör en dual core Andriod…
Men hur migrera man från iphone/itunes till andriod? — musik, kontakter etc.

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”roxerthedead”]”Vad heter det..” :D[/quote]
Jag var tvungen att skippa lite i videon. Hur kan han vara talesman för en så stor aktör…

Hur som helst så skjuter HTC sig i foten med bootloadern. Kan inte se varför jag ska dumpa DHD för Sensation, är mer sugen på en SGSII.

Jonatan Hertzberg
Medlem

Hmm hur kort är han? Du är ju inte varken jättelång eller jättekort Jonas men det ser ju ut som du är 1.90 brevid honom. Kanske därför han är en lustig filur? 😉

Anton Karmehed
Admin

Tycker vi försöker fokusera på budskapet istället för budbäraren min vänner. 🙂 Det är får förunnat (typ Jonas) att kunna vara helt som vanligt när man får en kamera tryckt framför nyllet. Risken är väl att ni kan börja garva åt mig framöver om jag gör några gästspel i videoklippen. Hur som helst verkar HTC gjort en 180 graders vändning angående bootloadern. Så sent som i natt ändrade man beslutet och ska skeppa sina telefoner upplåsta! Vagt med info ännu men ska kolla upp det närmare och skriva en nyhet om det idag. Tycker det var uppfriskande att få lite… Läs hela »

timmay
Medlem
timmay

HTC ska definitivt ha cred för deras tankar runt funktionalitet och byggkvalitet. Dem är helt enkelt det företag som tillverkar bäst produkter på dessa två punkter i dagsläget. Kände och klämde lite på en SGS 2, och jäklar vad plastig den känns. Min optimus 2x har bra byggkvalitet med original romen saknar funktionalitet, vilket gör att min Desire kändes snabbare i vissa lägen!

HTC verkar ha fått till en bra flyt i menyerna i nya Sense 3.0, Hoppas dem lanserar en telefon med samma specs fast 3,7-4″ skärm, jag tycker att 4,3″ är lite för stort.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag tycker HTC ska ha cred för att de ställer upp på interjuv. Tack till Christer.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Han verkar nervös. 😀

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Fick pausa efter 7st ”Vahettere”…