Skärm och videouppspelning

När vi fokuserar på skärmarna blir det riktigt svårt eftersom de alla använder LCD med liknande pixeltäthet. För att göra det ännu svårare för oss att bedömma så har de även liknande färgåtergivning vilket vi kan se på de nedanstående bilderna.

Honor har kanske en lite bättre kontrast än de andra medan Motoluxe har en lite högre ljusstyrka. Men eftersom vi inte har någon möjlighet att ge exakta siffor kan det mycket väl vara en inbillning. Vad vi istället får titta på är de andra delar som är viktigt på en skärm. Vi vet att Blade II är den enda som inte är utrustad med glas från Corning, det har inte skyltats med något annat reptåligt glas vilket ger oss intrycket av att skärmen inte är lika stryktålig som Motoluxe och Honor. Men det finns även mer att titta på utöver tålighet.

För har vi betraktningsvinklar. Det vi tittar på här är hur färgerna ändras när vi inte tittar rakt uppifrån.

Förvånansvärt nog är det Blade II som presterar bäst då färgerna håller rätt färg även när vi närmar oss 180 grader. På bilden har det kommit en reflektion som får Honor att se värre ut än vad den egentligen är.

Nästa punkt är hur bra, eller snarare dåliga, de är på att reflektera ljus. På bilden nedan är ljusstyrkan inställd på max och telefonerna är placerade så att de ska exponeras för samma mängd ljus. Ingen av telefonerna klarar sig särskilt bra och vi vill helst inte sitta ute i solen och försöka surfa på en vit hemsida med någon av dem. Motoluxe är den som klarar sig bäst då det, trots reflektioner, går att läsa vad som visas på skärmen.

När det kommer till videouppspelning drar Honor ifrån då det är den enda som kan spela upp 1080p utan lagg. Försöker vi däremot pressa med filer med högre bitrate får även Honor ge upp.

Skärmen har varit den svåraste delen att utvärdera då det är så otroligt lika i pixeltäthet, ljusstyrka och färgåtergivning. Motoluxe och Honor har fått ett litet plus eftersom de lyckats få in en 4 tums skärm på en yta som inte är mycket större än Blade II. Honor har en fördel när det kommer till filmuppspelning eftersom den klarar av mer krävande material, men det som gör att den faller på målsnöret och får ge vinsten till Motoluxe är att den är extremt känslig mot fingeravtryck, en rörelse lämnar tillräckligt med smuts för att förstöra bildupplevelsen.

Vinnare: Motorola Motoluxe

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Ante42LK765Anton KarmehedVoineWågandch931 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.

go tjej
Gäst
go tjej

[quote name=”Swedish Berserk”]Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.[/quote]
1930mah batteri, jag klagar inte. 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Undrar om Apple kommer stämma Huawei nu, Honor är ju extremt lik Iphone 4/4S måste jag säga.

Jacob Hugosson
Medlem

Honor verkar ju vara en väldigt vettig lur, för det priset är det mycket batteritid i en smartphone.

Motvikt
Gäst
Motvikt

Xperia sola är ett bättre val imo. Xperia Ray och neo v också för den delen

Bengt39
Gäst

Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.

Silenz
Medlem
Silenz

Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Bengt39″]Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.[/quote]
Ja Felix har gjort ett riktigt bra jobb och som du säger Bengt räcker nog lurar i denna prisklassen för många användare, många ska kanske inte ens köpa dyrare modeller egentligen. 🙂

[quote name=”silenz”]Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda :)[/quote]
Det skulle klart vara intressant, kanske kan vara värt en kort blänkare i efterhand. Dock svårt att ta med i beaktning i testet mer än vi gjort redan där telefonen just fått ros för sina kommande uppdateringar. 🙂

andch931
Gäst
andch931

Mycket intressant test då jag precis var på väg att välja en smartphone som håller måttet utan att kosta mig förmycket. Huawei Honor ser ju mycket bra ut och det passar mig om batteritiden är vad som utlovas i detta test. Någon som har Honor?

VoineWåg
Gäst
VoineWåg

Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde att… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”VoineWåg”]Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde… Läs hela »

LK765
Gäst
LK765

Jag köpte en Blade I kring jul 2010 för en tuselapp, och mer teknik för pengarna lär jag nog aldrig få. Att de idag tar nästan dubbelt så mycket för en måttligt upphottad II-a, är nog en dålig idé om man vill ta marknadsandelar.

Jag fick nyligen en Galaxy 2S och egentligen är fördelarna mycket små jämfört med min gamla Blade, inte alls i paritet med prisskillnaden.

Ante42
Gäst
Ante42

En Xperia Arc S för 2500:- tycker jag också borde platsa i den här testen. Skulle tro att den skulle stå sig väl.