Batteritid och temperatur

Honor är utrustad med ett batteri på 1930mAh vilket vi inte ens ser i telefoner som One X eller Galaxy Nexus, de har även slängt med ett extra batteri i förpackningen så att man aldrig ska få slut på kraft. Blade II har det minsta batteriet på 1200mAh vilket kan tyckas vara väldigt lite, men vi ska komma ihåg att varken skärmen eller processorn blir särskilt strömkrävande i det här fallet. Motoluxe har ett lite större batteri på 1400mAh.

Batteriet i sig blir inte så viktigt, det handlar om hur bra batteritid man kan få ut. Därför kör vi som vanligt våra två batteritester; Ett där vi mäter batteritid när vi spelar upp en filmklipp med halva ljusstyrkan och ett där vi låter hårdvaran köras på max med full ljusstyrka.

batteriroundup

Test – Batteri Huawei Honor ZTE Blade II Motorola Motoluxe
Videouppspelning 14 tim, 18 min 7 tim, 5 min 9 tim, 48 min
Tortyrtest 3 tim, 20 min 2 tim, 18 min 3 tim, 16 min

Huawei visar att batteritid har fått mycket omsorg vilket vi ser tydligt på våra batteritest. Honor är den första telefon vi testat som klarat mer än 14 timmars uppspelning, den telefon som kommit närmast är Motorola RAZR med 10 timmar och 20 min. Motolux presterar bra även om den hamnar i skuggan, 9 timmar och 48 min är högt över medel och är på samma nivå som Galaxy S2. Blade II får ta en smäll för ett mindre batteri som har påverkat för mycket, 7 timmar och 5 min är inte godkänt för en telefon med en långsam processor och liten skärm. När vi pressar hårdvaran fullt ut tar Motoluxe igen vilket beror på att den har en processor som är lite strömsnålare vid kraftig användning. Vi är lite förvånade över att Honor inte klarar sig längre, men MSM8255 är en batterislukare vid höga frekvenser och åter igen så uppskattar vi det stora batteriet. På sista plats finner vi Blade II som inte klarar sig så bra den här gången heller.

Test – Temperatur Huawei Honor ZTE Blade II Motorola Motoluxe
Medeltemperatur 29,5°C 26,1°C 26,0°C
Högsta temperatur 34,2°C 27,2°C 26,4°C

Om vi istället tittar på temperatur ser det däremot bra ut för samtliga telefoner, ingen av dem blir obehagligt varm oavsett användande och bäst presterar Motoluxe där man inte märker att den är påslagen, temperaturen är densamma över hela enheten vilket gör det ännu svårare att märka av en temperaturökning.

Trots att Honor blir varmare än de andra väger den upp för det med en extraordinär batteritid vilket gör att vi utser den till vinnare i det sista testet.

Vinnare: Huawei Honor

Annons

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Ante42LK765Anton KarmehedVoineWågandch931 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.

go tjej
Gäst
go tjej

[quote name=”Swedish Berserk”]Hade också tagit Huawei Honor. Bra batteri i den! ZTE Blade II ser väldigt leksaksaktig ut om man jämför med dessa och föregångaren.[/quote]
1930mah batteri, jag klagar inte. 😆

Marquzz
Medlem
Marquzz

Undrar om Apple kommer stämma Huawei nu, Honor är ju extremt lik Iphone 4/4S måste jag säga.

Jacob Hugosson
Medlem

Honor verkar ju vara en väldigt vettig lur, för det priset är det mycket batteritid i en smartphone.

Motvikt
Gäst
Motvikt

Xperia sola är ett bättre val imo. Xperia Ray och neo v också för den delen

Bengt39
Gäst

Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.

Silenz
Medlem
Silenz

Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda 🙂

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Bengt39″]Kul jämförelse – en sån smartphone räcker säkert för många.[/quote]
Ja Felix har gjort ett riktigt bra jobb och som du säger Bengt räcker nog lurar i denna prisklassen för många användare, många ska kanske inte ens köpa dyrare modeller egentligen. 🙂

[quote name=”silenz”]Ni borde ha testat ICS-betan som Huawei släppte för några månader sen.
Skulle vara kul att se om den presterar annorlunda :)[/quote]
Det skulle klart vara intressant, kanske kan vara värt en kort blänkare i efterhand. Dock svårt att ta med i beaktning i testet mer än vi gjort redan där telefonen just fått ros för sina kommande uppdateringar. 🙂

andch931
Gäst
andch931

Mycket intressant test då jag precis var på väg att välja en smartphone som håller måttet utan att kosta mig förmycket. Huawei Honor ser ju mycket bra ut och det passar mig om batteritiden är vad som utlovas i detta test. Någon som har Honor?

VoineWåg
Gäst
VoineWåg

Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde att… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”VoineWåg”]Funderar på vad som retar mig mest med min nuvarande telefon (Motorola Defy Mini) och kommer fram till att ett test även borde innehålla uppgifter om: 1. Hur många förinstallerade program som autostartar och inte går att avinstallera + vilka rättigheter dessa kräver (är man en någorlunda normalparanoid person som dessutom avskyr autostartande program man aldrig kommer att använda så är det relevant…) 2. Talkvalitet i tysta rum. Min Motorola är skitbra i buller med oduglig i tysta lokaler. Överkompenserande bullerdämpning eller liknande. För övrigt ett kanonbra test. Med Huawei Honors batteritid kanske jag kan få det jag trodde… Läs hela »

LK765
Gäst
LK765

Jag köpte en Blade I kring jul 2010 för en tuselapp, och mer teknik för pengarna lär jag nog aldrig få. Att de idag tar nästan dubbelt så mycket för en måttligt upphottad II-a, är nog en dålig idé om man vill ta marknadsandelar.

Jag fick nyligen en Galaxy 2S och egentligen är fördelarna mycket små jämfört med min gamla Blade, inte alls i paritet med prisskillnaden.

Ante42
Gäst
Ante42

En Xperia Arc S för 2500:- tycker jag också borde platsa i den här testen. Skulle tro att den skulle stå sig väl.