Hur sätter man upp Smart Respons?

När vi nu fått rätt på hårdvaran så har det blivit dags att titta lite mer på mjukvaran och hur man faktiskt sätter upp Intel Smart Response. För att det ska fungera så måste SATA-kontrollern stå i RAID-läge i BIOS, i vissa fall så kan man bara gå in i BIOS och ändra, men i de allra flesta fall så resulterar detta i en blåskärm och omstart, så fort man försöker starta Windows. Det finns reg-hack för att ta sig runt detta och om någon är intresserad hur man gör så kan ni ställa frågan i forumet. Enklast är att helt enkelt ställa in på RAID i BIOS och sedan installera om Windows efter det.

När Windows sedan är installerat så måste man givetvis ha Intels senaste INF drivrutiner och Intel Rapid Storage Technology version 10.5 eller senare, du kan även behöva installera Intels RAID drivers. Om allt är upsatt på rätt sätt så kommer det finnas möjlighet att trycka på en knapp som heter ”Accelerate”. Där får man sedan välja vilka diskar som ska ingå och om man vill köra ”Enhanced” eller ”Maximized” läge.

Intel Rapid Storage Technology. Längst ner finns knappen ”Enable Aceleration”.

Här får man välja vika diskar som ska ingå och i vilket läge man vill köra.

När allt är klart så visas information till höger. Nu kan man fortsätta arbeta med systemet som vanligt.

När allt är upsatt och klart så är det bara att jobba vidare med systemet som vanligt.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

undra när vi får se 40 GByte integrerad SLC ssd på moderkorten 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är ju en intressant tanke faktiskt. Varför inte bygga in en larsoncreek direkt på moderkortet? 🙂

Henrik Berntsson
Admin

ja det hade inte suttit helt fel. det borde finnas goda möjligheter att integrera en ssd faktiskt, MSI Z68A-GD80 B3 som Jonas gick igenom och en 2500K med en integrerad ssd hade räckt lång tid till de allra flesta som inte spelar tyngre spel tex

Medlem
Olle P

Jag hade hoppats få se en jämförande test i Smart Response mellan LC och några av dessa ”större och billigare” SSD. (Och självklart även prestanda för hårddisken ensam, utan SRT.)

Jag misstänker att den betydligt lägre skrivhastigheten för mindre MLC kan inverka menligt på prestandan.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Olle P”]Jag hade hoppats få se en jämförande test i Smart Response mellan LC och några av dessa ”större och billigare” SSD. (Och självklart även prestanda för hårddisken ensam, utan SRT.)

Jag misstänker att den betydligt lägre skrivhastigheten för mindre MLC kan inverka menligt på prestandan.[/quote]

Jag har för avsikt att göra lite fler tester senare i veckan. Jag har en Corsair Force 40GB som jag tänkte jämföra med. Så håll utkik under veckan 🙂