Gigabyte Z68X-UD4-B3

Z68 chipset i sig är inte något märkvärdigt. Det ger dig helt enkelt möjligheten att använda överklockningen från P67 tillsammans med CPUns GPU på samma chipset. Många tillverkare sätter därför skärmutgångar på sina high-end moderkort. Gigabyte däremot har valt en lite annorlunda väg. De valde att inte ha några skärmutgångar utan istället fokusera på det som vi tittar på idag, nämligen Intel Smart Response. Gigabyte har även satt ihop en lista över vilka SSD-enheter som de testat med tekniken och som de rekommenderar. Inte helt oväntat är det mycket Intel-enheter i listan, men även några från bland annat Kingston, Adata, OCZ, Samsung och Micron. Knepigt nog finns Corsairs V128 med i listan, men inte F40 som vi använde i våra tester.

Själva moderkortet är svart, stilrent och har egentligen alla finesser som man kan förvänta sig av ett moderkort moderkort. Förutom de uppenbara funktionerna som USB3, SATA6 så ser vi bland annat 2st PCIE-16x platser som ger stöd för både Crossfire och SLI, dock bara med två grafikkort. Vidare så har Gigabyte valt att sätta 2st PCI platser för tex externa ljudkort.

Gigabyte Z68X-UD4-B3 – Specifikationer 
Kompatibla processorer Core i5, Core i3, Core i7
Styrkrets Intel Z68 Express / ITE IT8728
Lagringsportar 4 x SATA-600 (RAID), 4 x SATA-300 (RAID), 2 x eSATA-300
LAN Gigabit Ethernet
Ljud HD-ljud (8 kanaler)
Maximalt minnesstöd 32 GB
Processor-socket 1 x LGA1155 Socket
RAM-stöd 4 DIMM-kortplatser – DDR3 SDRAM , icke ECC
Typ av produkt Moderkort – ATX
USB/FireWire-portar 2 x SuperSpeed USB
1 x FireWire
8 x Hi-Speed USB (2 x SuperSpeed USB
1 x FireWire
6 x Hi-Speed USB via swidhuvud)

En annan trevlig funktion som Gigabyte är stolta över, är deras Touch BIOS, Hybrid EFI Technology. Om vi förstår det hela rätt så är det ett traditionellt BIOS men med fördelarna av ett EFI Bios. Som tex stöd för boot av 3TB hårddiskar. Gigabyte påstår också att du ska kunna styra BIOS via en touchscreen, om du nu råkar ha en sådan.

Nu när vi har alla förutsättningar för att Intel Smart Response ska fungera, så ger vi oss på att testa det.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
-Tjalve-Henrik Berntsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henrik Berntsson
Admin

undra när vi får se 40 GByte integrerad SLC ssd på moderkorten 🙂

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är ju en intressant tanke faktiskt. Varför inte bygga in en larsoncreek direkt på moderkortet? 🙂

Henrik Berntsson
Admin

ja det hade inte suttit helt fel. det borde finnas goda möjligheter att integrera en ssd faktiskt, MSI Z68A-GD80 B3 som Jonas gick igenom och en 2500K med en integrerad ssd hade räckt lång tid till de allra flesta som inte spelar tyngre spel tex

Medlem
Olle P

Jag hade hoppats få se en jämförande test i Smart Response mellan LC och några av dessa ”större och billigare” SSD. (Och självklart även prestanda för hårddisken ensam, utan SRT.)

Jag misstänker att den betydligt lägre skrivhastigheten för mindre MLC kan inverka menligt på prestandan.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”Olle P”]Jag hade hoppats få se en jämförande test i Smart Response mellan LC och några av dessa ”större och billigare” SSD. (Och självklart även prestanda för hårddisken ensam, utan SRT.)

Jag misstänker att den betydligt lägre skrivhastigheten för mindre MLC kan inverka menligt på prestandan.[/quote]

Jag har för avsikt att göra lite fler tester senare i veckan. Jag har en Corsair Force 40GB som jag tänkte jämföra med. Så håll utkik under veckan 🙂