Prestanda

När vi kör våra tester använder vi oss primärt USB-portar som är kopplade till Intels Z170-chipset (5 Gbps). För de enheter som har stöd för USB 3.1 Gen 2 som använder vi istället Intels Alpine Ridge-kontroller på vårt Asus Maximus VIII Extreme (10 Gbps). Som referens har vi en extern hårddisk (WD My Passport 500GB). Vi har också ett antal USB-stickor som vi hade liggandes.

Resultat – Robocopy

Vi börjar med Robocopy för att se överföringshastigheten.

Det finns flera intressanta saker att ta med sig från dessa tester. DT Workpace är som en liten SSD på sticka, och det syns! Den är överlägset snabbast i nästan alla våra tester och den slår till och med den externa hårddisken i de flesta fall. Vid små överföringar (såsom loggfiler, html, dll och dylikt) är de flesta USB-stickor ohyggligt långsamma, men DT Workspace är imponerande för den typen av last.

Datatraveler Ultimate imponerar med stora filer

DT Ultimate GT 2TB är överlägsen när det kommer till stora sekventiella överföringar. Här lyckas man klämma till med 300 MB/s i läsning och 150 MB/s i skrivning. Då detta är den typen av filer man generellt vill använda ett stort USB-minne till, så har Kingston definitivt lagt krutet på rätt ställe. Men tittar vi på något mindre filer som exempelvis musikfiler tappar enheten i princip all fart och skriver endast i cirka 10 MB/s. Gå vi ner ett steg till och tittar på ännu mindre filer, ja då är problemet ännu värre. Då har läshastigheten sjunkit till bara 10 MB/s och skrivhastigheten är smått katastrofala 1,1 MB/s.

Det är tydligt att Kingston DT Ultimate GT har en kontroller som föredrar stora överföringar. Väntetiden mellan olika IO är alldeles för lång och det gör att prestandan sjunker rejält ju fler filer du vill flytta. Om vi får göra en gissning så kommer denna inte att vara ett bra alternativ att köra en VM på. Men vi får se hur den presterar i vårt Windows test.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid