Prestanda: Windows och USB-fill

Vi gjorde också ett test där vi testade att fylla hela enheten med data för att se hur lång tid det tar och om prestandan skiljer sig något över tiden.

Resultat – Datatraveler Ultimage GT 2TB

DT Ultimate GT toppar på ungefär 140 MB/s. Märkligt nog ser vi att för en sekund eller två går prestandan ner till 0 (vilket syns som en dipp i grafen här ovan). Det hände ett par gånger under de nästan 4 timmar som det tog att fylla enheten.

Resultat – Datatraveler Worksapce 128GB

Till skillnad från DT Ultimate GT tog det inte lång tid att fylla DT Workspace 128GB. Prestandan är dock snarlik, men något långsammare. Det ser ut som att enheten tappar lite prestanda efter att enheten skrivit 40GB. Det är lite oklart vad som händer där. Det påminner om TLC-enheter med SLC-cache. Men då denna enhet använder en Sandforce SSD-kontroller tror vi inte att det finns någon möjlighet att köra SLC där. Det skulle kunna vara Vi tror snarare att det är SSD-kontrollern som underklockas på grund av värme.

Genomsnittsresultat

Om vi jämför med de andra finns det ingenting som ens kommer i närheten. Å andra sidan är de andra enheterna i 250-500-kronorsklassen.

Windows från USB-minne

Här har vi något särskilt intressant. Den enhet som borde vara överlägset bäst på detta är DT Workspace. Och visst är den det. Den är totalt överlägsen och det är uppenbart att en riktig SSD-kontroller gör en stor skillnad. Det intressanta är dock var DT Ultimate GT hamnar någonstans, nämligen mycket långt ner.

Om man har ett USB minne på 2TB kan man ju tänka sig att man skulle vilja ha en virtuell maskin som man kan med sig som en fil. Är DT Ultimate GT ett bra USB-minne för det? I det här fallet är svaret nej. DT Ultimate GT är långsammast av alla enheter vi testat. Den är till och med sämre än ett 6 år gammalt gratisminne på 4GB som vi kom över på en mässa.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid