Slutledning

OCZ Vector är företagets nuvarande toppmodell och vi gissar att den kommer att förbli det under en period. Eventuellt så kommer vi att få se en uppdaterad version med 20 nanometer NAND flash ganska snart. Detta är ett steg i OCZ:s strategi att göra ett generationsskifte inom sin NAND-användning. Man han redan gjort det med Vertex 3 och Vertex 4 och båda dessa kommer att fasas ut inom kort. Enhetens fokus är prestandaanvändare och entusiaster och då är det egentligen bara en sak som räknas: prestanda. Om det är någonting som OCZ Vector har, så är det prestanda.

Enheter som endast har 128 gigabyte lagringakapacitet har inte samma möjligheter till bra prestanda som de enheterna med högre kapacitet. Högre kapacitet innebär fler NAND-enheter att skriva till, vilket i sin tur leder till generellt högre prestanda. OCZ kan man hjälp av sin teknik ”performance mode” göra så att skrivhastigheten hos Vector kan nå upp till hela 400 megabyte per sekund så länge som det finns tillräckligt med ledigt utrymme. Det finns i dagsläget ingen annan enhet med 128 gigabyte, som kan matcha detta. Även om OCZ Vector presterar riktigt bra så lider den fortfarande av samma problem som Vector 256GB hade när vi testade den. Den är inte lika snabb som Samsung 840 Pro (med undantag för sekventiell skrivning, där Vector är snabbast). Enheten är dessutom fysiskt ganska tung, vilket inte alltid är fördelaktigt i en bärbar dator.

OCZ Vector 128GB är ett riktigt kraftpaket och passar egentligen alla som vill ha en hög-presterande enhet men som inte behövber mer än 100 gigabyte i lagringskapacitet. Det som talar mot Vector är dess pris och det faktum att den fortfarande är något långsammare än Samsung 840 Pro 128GB.

Som vanligt, titta in i Svenska SSD-Guiden för samtliga testresultat, omdömen och utmärkelser. Vi har nu även registrerat en ny domän som gör det lättare att komma ihåg – www.ssder.se

Innehåll

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
-Tjalve-dlq84ddaniel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ddaniel
Gäst
ddaniel

”Om man dessutom är ute efter att köpa Farcry 3, så är valet givet (man får med Farcry 3 gratis om man köper en enhet innan 14 juli 2013)”

Och så publicerar ni detta tre dagar senare! 😉

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Länkarna för lägsta pris går till Sandisk-ssd.

Medlem
Wargreymon

Jag tyckte att det var för bra för att vara sant med 512gb för 1290:-. Snacka om att man hade slagit till direkt.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”dlq84″]Länkarna för lägsta pris går till Sandisk-ssd.[/quote]
Nu är det fixat.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”ddaniel”]”Om man dessutom är ute efter att köpa Farcry 3, så är valet givet (man får med Farcry 3 gratis om man köper en enhet innan 14 juli 2013)”

Och så publicerar ni detta tre dagar senare! ;)[/quote]

Haha ja det blev visst lite olyckligt. Artikeln var klar tidigare men publicerades inte fören nu. Jag justerar den meningen. Tack för påpekandet.