Testresultat: NHSB & PCMark7

Som vanligt så har vi testat Kingston V300 i vår vanliga SSD-testsvit men i den här mini artikeln så har vi valt ut fyra tester. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur V300 presterar jämfört med Kingstons HyperX och V+200 enheter.

Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.

Båda enheterna presterar väldigt lika, konstigt nog. 120GB-modellen ligger högt för att vara en 120GB Sandforce-enhet, samtidigt som 240GB-modellen ligger en aning lägre än sina närmaste konkurrenter. Jämför vi med HyperX och V+200 så ser vi att V300 ligger ungefär på smama nivå som V+200. HyperX däremot presterar betydligt bättre. Det verkar som om enheter med synkrona minnekretsar presterar bättre överlag i just det här testet.

Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spelat in flera dagars intensivt arbete med Microsofts Office program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.

Här är skillnaderna större och enheterna placerar sig ungefär som vi förväntade oss att de skulle göra. V300 är betydligt snabbare än V+200 och nästan i klass med HyperX.

Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.

Likt det förra testet så placerar sig enheterna ungefär på den nivån som vi förväntade oss att de skulle göra. V300 är återigen betydligt snabbare än V+200 och är uppe och nosar på de siffror som vi får från HyperX. Det skiljer endast några enstaka megabyte per sekund.

I Pcmark så lyckas faktiskt V300 120GB att trycka sig förbi HyperX. 240GB lyckas inte riktigt, men skillnaderna är så otroligt små så det är inom felmarginalerna för testet.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ebbesson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ebbesson
Gäst
Ebbesson

Jag har köpt och installerat ett internt Kingston 120GB SSD V300 men lyckas inte få det att fungera. ”Enheten har inte migrerats” är det svar jag hittar. Hur gör jag för att migrera det?? 😥